Na DSC A1 en Dalto A1 heeft de A1 twee punten vergaard.

Het eerste duel tegen DSC A1 kenmerkte zich door een goede gedrevenheid en vele leermomenten. Het is erg wennen in de zaal, omdat de afmetingen wat geringer zijn dan op het veld en dat gaf verdedigend wat gemakzuchtige momenten in de vorm van verminderde pressing op de persoonlijke tegenstander. In de eerste helft wisten wij nog op een comfortabele 7-3 te komen, een voorsprong die we echter net zo gemakkelijk weer weggaven waardoor we met 9-11 achterstand gingen rusten. Na de rust kwam gelukkig de 10-11 snel tot stand en werd de strijd weer evenwichtiger. Bij 15-15 bleken we trefzekerder dan de gasten uit Eindhoven en verkregen we een voorsprong van 20-16. Niet erg slim sloten we de wedstrijd desondanks met 21-20 af. Weer wat geleerd!

Afgelopen zaterdag zouden we een topploeg treffen in Dalto A1 en dat bleek ook. Terecht gingen we er met 27 tegendoelpunten vanaf. Echter, mijn analyse achteraf is niet gebaseerd op de uitslag (27-21), wel op het spel dat ik zag en zoals de ploeg het naar beste weten en kunnen uitvoerde. En daar ben ik ook erg trots op. De gehele zaalvoorbereiding hadden we onze focus op de eerste twee wedstrijden gezet. Met name de pressie, zowel aanvallend als verdedigend, die we zouden ervaren tegen deze ploeg(en), hadden onze aandacht. Gelukkig voor alle moeite en energie kwam er heel veel van de voorspellingen uit. Wij speelden in de top van ons kunnen, maar Dalto helaas ook. Zaterdag leek er bij de opponent geen zwakke plek aanwezig. Dat zij een voorstreffelijke topspits hadden, wisten we al. Dat hij onhoudbaar zou zijn zaterdag, natuurlijk nog niet. De anderen, spits en subspitsen, hebben wij namelijk redelijk in het gareel kunnen houden. In het tweede aanvalsvak weliswaar verlegden zij het scoren naar de andere (in feite rebound)heer, die even gemakkelijk scoorde als de spits. In de eerste helft konden we het nog bijbenen en sloten we af met 12-9.

Met nog een hoopgevende 12-10 direct na de rust en de 12-11 dachten we de aansluiting nog te vinden. Volkomen terecht kwamen we daarna door de versnelling van de tegenstander op 18-11! Wat een tegenslag en wij stonden erbij en keken ernaar. Desondanks bleef de wil om te strijden in ons team en dat is bewonderenswaardig. We konden deze dag niet op tegen dit team, dat oppermachtig bleek. Jammer, dat we niet elke zaterdag zo'n tegenstander troffen. Wat een stappen hadden we dan gemaakt.....?!? Nu moeten we direct hiervan leren en dat doen we gelukkig snel zolang we met korfballen bezig zijn en de randzaken laten voor wat ze zijn. Dan komt het zeker goed!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties