KCC/Hijbeko A1 heeft de Haagse Korfbaldagen op zaterdag afgesloten met een verlies tegen Avanti A1. De 21-16 gaf een terechte winnaar, die zicht tot de laatste seconde verweerde en vocht voor ellk punt.

 

Ons tweede examen in twee dagen bleek er één met twee gezichten. In de eerste helft was er redelijke controle over de wedstrijd en hadden we met wat meer scherpte en slimheid in de eerste aanval de ruststand van 8-11 meer kunnen verruimen. De tweede helft liet het beeld zien van spelers, die het niet meer helemaal konden belopen. De vermoeidheid in geest, armen en benen ging ons duidelijk parten spelen. De tegenstander kon ook met behulp van een meegereisde fanatieke en fantastische supportersschare het gat vanaf de eerste minuut dichten en vervolgens uitlopen naar 14-12! Wij dichtten het nog tot 14-14 en 16-16, maar toen was de koek ondanks verversingen echt wel op.

De A1 kan terugzien op een van vele kanten geslaagd toernooi. Maandagavond laat te horen krijgen dat je kunt invallen, dinsdag, woensdag en vrijdag met veel plakken en knippen de spelers bij elkaar krijgen en zaterdag in een zeer goede ambiance en bomvolle hal met veel spektakel over de dag (complimenten aan de organisatie!) het toernooi als goede tweede aflsuiten. Wellicht verwachtten sommigen van ons meer, maar het grootste voordeel -dat stelde ik ook intern vooraf-  is de onvergetelijke en uiterst leerzame ervaringen, die je door het spelen van dergelijke wedstrijden kunt opdoen. Als technische staf hebben we heel veel kunnen waarnemen, wat ten voordele is van onze individuele- en teamontwikkeling.

Veel dank gaat uit naar de reserves en invallers uit diverse teams! Prachtig gegeven, dat wij uit een arsenaal aan topspelers kunnen putten. De topkwaliteit in de breedte, dus bij A2 en B1 heb je nodig als je de loodzware zaalcompetitie ingaat. Zonder de andere reserves tekort te doen, wil ik wel graag in dit dankwoord Nik van der Steen en Thomas de Vette noemen, die ons alle wedstrijden ondersteunden!

Dinsdag 8 november a.s. speelt de A2 tegen Fortuna A2 met de schotklok. De wedstrijd is van 19.00-20.00 uur in de Schenkel Hal 2. Je bent daar van harte welkom natuurlijk!

Aleid van Avanti heeft van deze finale mooie foto's gemaakt.
Een goed en treffend verslag op de site van Avanti vind je hier.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 21 april 2018 tegen Fortuna/Delta Logistiek 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Sponsorclub

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties