De Haagse Korfbaldagen vormen voor de regio Den Haag en (verre) omgeving een vast punt in de periode voorafgaand aan de zaal. Het prestigieuze toernooi waarin bijna alle Haagse en regionale clubs elkaar treffen binnen een week tijd, kent z'n hoogtepunt in de Eibernesthal waar aanstaande zaterdag traditioneel vele honderden korfballiefhebbers de finales bijwonen. Het toernooi is verdeeld in drie senioren en twee junioren categorieën. Voor de hoogste klasse zijn de 1e en 2e teams van Nic en Fortuna de publiekstrekkers. Zij treffen KVS en Eibernest op hun weg naar de finale. De wedstrijden worden verspreid in alle korfbalhallen van Den Haag e.o. gespeeld.

Bij de junioren nemen vier hoofdklasseploegen deel: Fortuna, KVS, Avanti en KCC/Hijbeko. Wij in de plaats van Pernix A1, die één dag voor aanvang afzegde. Maandag werden we namelijk gebeld met het verzoek om de plaats van Pernix A1 in te nemen in de poule met KVS A1 en Excelsior A1. Na vele duizenden telefoontjes kregen we het voor elkaar om dinsdag tegen KVS A1 en woensdag tegen Excelsior A1 te spelen. De organisatie kwam ons tegemoet door personenbusjes te garanderen, omdat het vervoer vanwege de vroege aanvangstijd (19.15 uur) de bottle neck bleek.

KVS A1-KCC/Hijbeko A1 15-25
In de zwembadwarmte van De Blinkerd in Scheveningen wachtte de A1 een op revanche belust team van KVS. Op het veld oefenden we tegen hen en de score viel met 25 doelpunten in ons voordeel uit. Net op tijd gearriveerd, zonder voorbespreking, met wat invallers en een nakomende reservedame bleken wij ook dit keer het betere van het spel te hebben. De lijn van de voorbereidende wedstrijden voortzettend speelden we bij vlagen weer ons eigen spel, wat vele uitgespeelde en opportunistische kansen opleverde. Een 6-13 ruststand was dan ook verdiend. Na de rust met wat wisselingen liep het iets stroever, maar de organisatie bleef intact en dat resulteerde in een mooie 15-25 eindstand. Opmerkelijk dat wij geen zoomer (25 sec) tegen kregen! Complimentje waard.

Excelsior A1 - KCC/Hijbeko A1 8 - 24
De volgende dag met wat mankementjes voor een enkeling van ons troffen we Excelsior A1. Winst zou een halve finale plek tegen Fortuna A1 opleveren in de Delftse hal! Niet veel van de tegenstander wetend spraken we af opnieuw uit te gaan van onze eigen voorbereidingspunten. We keken wel waar we zouden uitkomen. Het klasseverschil bleek al snel in de eerste helft. Door onze consequent goede verdedigende pressing en het hogere schotvermogen kwamen we voor de rust opnieuw op een 6-13 tussenstand (hoe krijgen we dat voor elkaar...). Na weer wat wisselingen wisten we beheerst naar de eindstand te spelen. De halve finale was daarmee bereikt!

Vanavond, vrijdag 4 november : Fortuna A1 - KCC/Hijbeko A1
Voor de tweede keer in korte tijd spelen we tegen de sterke Delftse Ahoy-finalist van vorig seizoen. Nu niet onvoorbereid, maar met meer zaalbagage op zak. Ook Fortuna is inmiddels beter geprepareerd en ziet de wedstrijd als een goede toets voor de aankomende zaalcompetitie. Dat doen wij ook. De zaal zal redelijk gevuld zijn mede door het imago (sterk, strijdbaar, attractief) dat KCC/Hijbeko A1 zich heeft aangemeten als door het bijzondere treffen van vader-zoon, altijd een leuke jus voor een heerlijke maaltijd. Bovendien is er na onze wedstrijd een andere aandachttrekker, Fortuna 1 - KVS 1. Zoals gezegd zullen ook wij deze halve finale in ieder geval ingaan als zijnde een volwaardige competitiewedstrijd, inderdaad een examenkans. Eens kijken waar we staan met ons temperamentvolle team. Wordt het een DSC-échec of laten we het eindelijk zien in een mooie wedstrijd? Maak het mee!

Aanvangstijd is 19.15 uur. De wedstrijd is te zien in de Fortuna-Hal aan de Schoemakerstraat in Delft, vlak aan de A13 (aflsag Delft-Zuid)......

Zaterdag vindt de finale om 18.35 uur plaats in de Eibernesthal aan de Steenwijklaan 16 in (2541 RL) Den Haag.
Daarna is de 'grote finale' waarin logischerwijs Fortuna 1 en Nic 1 elkaar zullen treffen.
Traditiegewijs een bomvolle hal met honderden toeschouwers. Stel je nu eens voor dat wij de finale halen.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties