Als ik zaterdagmiddag thuis kom en op teletekst lees dat Nederland met 60-11 van India heeft gewonnen denk ik: "waarschijnlijk had onze B1 hier ook van gewonnen" en ben ik blij dat ik de verrichtingen van de B1 heb mogen aanschouwen en niet die van het Nederlands team. Na 1 zaaltraining was dit meteen al een pittige oefenwedstijd tegen Antilopen uit Apeldoorn. Een vereniging die net als KCC/Hijbeko al jaren aan de weg timmert v.w.b. hun jeugdteams en die dan ook regelmatig op NK's vertegenwoordigd zijn. De wedstrijd werd exact om 9.30 uur ingefloten door Ben Wolvers die, geheel in stijl met wat zich op het veld afspeelde, uitstekend zou leiden.

KCC/Hijbeko vloog uit de startblokken en nog voordat de slaap uit de ogen gewreven was stonden de zwart-witten al met 3-0 voor. Drie prachtig opgezette aanvallen betekende drie treffers en een 100 % score. Daarna kreeg Antilopen wat meer grip op het spel en kon het KCC redelijk bijbenen. Maar via 5-3 was het het een minuut voor rust toch al 10-5 in het voordeel van de thuisploeg. Vlak voor het rustsignaal liet Antilopen nog de 10-6 aantekenen. Maar wat was het een prachtige eerste helft geweest. Met werkelijk fantastisch technisch korfbal, inzet en gedrevenheid werd er een bijzonder fris en aantrekkelijk spelletje op de mat gelegd. Was Antilopen dan zo veel minder? Nee, in het geheel niet. Ook de gasten speelden uitstekend verzorgd korfbal. Het enige verschil was de scherpte in de afwerking. Daar was KCC duidelijk beter in. Ik was er dan ook niet gerust op dat "we" zomaar zouden winnen.

Het was jammer dat de wedstrijd onderbroken was geweest wegens de rust want de 2e helft kwam enigszins moeizaam op gang. Dit kwam tot uiting in de nodige plaatsfouten en concentratieverlies. Gelukkig overkwam dit beide ploegen zodat er vooralsnog geen wijziging in de stand kwam. Nadat KCC als eerste weer de korf gevonden had leek het erop of dit het signaal was om het nivo van de 1e helft weer op te pakken. Ook Antilopen ging weer beter spelen maar haalde toch niet meer dat hoge nivo. Nadat het halverwege de 2e helft 16-10 was geworden was het geloof op een goed resultaat bij de tegenpartij weggevloeid en kon KCC nog nadrukkelijker de toon zetten. De hoogstandjes en de trucjes werden uit de hoge hoed getoverd en hiermee werd de score naar een 21-12 eindstand opgevoerd. Een warm applaus en felicitaties van de enthousiaste supportersschare viel de ploeg ten deel. Alle spelers kunnen terugzien op een bijzonder sterke wedstrijd maar met name de meiden waren vandaag superieur aan hun toch niet misselijke tegenstandsters.  Maar de manier waarop Amber en Chantal vele malen de (afvallende) rebounds pakten en het niet aflatende sleurende werk van Anouk en Sophie waren indrukwekkend. Daarbij droegen alle dames ook nog eens bij aan de score. Trouwens ook alle heren kwamen tot scoren.

Al met al een wedstrijd om met veel vertrouwen op terug te kijken. Maar niet meer dan dat. Wel met beide beentjes op de grond blijven. Antilopen had natuurlijk wel een reis van anderhalf uur in de benen en de gasten moesten waarschijnlijk al om 7.00 uur uit de veren. Deze ploeg gaan we zeker terug zien op het NK.
Onze coach denkt nog niet aan het NK. Dat ziet hij als slagroom op de taart. Maar hij vindt het vooral belangrijk dat het kampioenschap wordt binnengehaald. En met wat we vandaag hebben laten zien moet dat zeker mogelijk zijn. Nu nog een oefenwedstrijd en een aantal trainingen en dan gaat over 2 weken het zaalavontuur beginnen.

Tot ziens.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties