Daar stonden we dan aan het begin van een nieuw korfbalseizoen. Wij (de trainers/coaches) kregen een team onder onze leiding, met wat later bleek, talentvolle kinderen. Het team bestond voor de ene helft uit kinderen die voor het eerst op korfbal kwamen, en de andere helft die vorig seizoen net waren begonnen met korfballen.
Na een aantal trainingen bleek dat de kids best talent hadden, de doelpunten vlogen door de mand. Dit goede resultaat beloofde veel goeds te worden voor de wedstrijden die komen zouden.

Het goede resultaat betaalde zich uit en de eerste competitiewedstrijd werd gewonnen met maar liefst 6-0. Na de tweede winstpartij tegen ZKV (2-1 winst) bleek dat er best kans was op een hoge plek op de ranglijst. De volgende wedstrijd werd met gemak gewonnen van koag (6-0), en de F2 stond boven aan de ranglijst. Toen zelfs met 2-1 werd gewonnen van nieuwerkerk, kon het bijna niet meer mis gaan de F2 zou kampioen worden!

Het was 8:30 uur tijd om uit bed te stappen want, vandaag was een belangrijke wedstrijd de F2 moest een wedstrijd gaan spelen voor het kampioenschap. Na ontbeten te hebben was het maar eens tijd om te vertrekken op weg naar Kcc. Het was 9:15 uur langzaam aan begonnen de spelertjes binnen te druppelen. Toen om 9:30 iedereen aanwezig was konden de palen opgezet worden, er werd ingeschoten, nog even warm gelopen en de wedstrijd kon beginnen.
De scheids floot in en het spel begon. De eerste paar minuten was het even wakker worden wat leiden tot verschillende kansen voor de tegenpartij. Toen ook de kinderen van de F2 wakker waren begon het goed te lopen en ontstonden er verschillende kansen.
Het was rust, tijd voor de coaches om hun praatje te doen, wat zou moeten leiden tot verbeteringen. De verbeteringen kwamen er ook er werd goed verdedigt en kansen werden goed uitgespeeld naar de vrijstaande personen.

En dan….
De bal wordt onderschept in de verdediging een aanval wordt opgezet er komt een schot en boem raak doelpunt 1-0 voor Kcc F2. Snel weer opstellen want het spel gaat verder maar dat duurde niet lang want het was tijd voor de rust van één minuut, er werden nog snel even wat puntjes gemeld die beter moesten wat hopelijk zou leiden tot de 2-0.
Maar dan de tegenstander heeft de bal speelt zich zelf goed vrij lost een schot en boem ook raak 1-1. Dit doelpunt bracht weer spanning in de wedstrijd, er was niet meer zo lang te spelen er werden nog wat kansen gecreëerd maar het doelpunt wilde maar niet vallen voor zowel kcc als voor nikantes.
Maar het maakte niet meer uit want de scheids floot voor het einde van de wedstrijd en de F2 was kampioen!!

Wij als coaches hopen dat we dit goede spel door kunnen zetten in de zaal en wie weet zal dit wel leiden tot….

De coaches

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties