KCC/Hijbeko A1 - Fortuna/MHIR A1 is natuurlijk een goed affiche! Spelen tegen de Ahoy-finalist van vorig seizoen, daar kom je op af als liefhebber of gewoon als nieuwsgierige.... en dat op een prachtige zaterdagavond. Sander Souren heeft letterlijk geteld en kwam tot iets meer dan honderd aanwezigen. Dat wekte bewondering en dank op bij de A1 en natuurlijk was dat meteen de basis voor een gemotiveerde wedstrijd.

In feite was het voor beide teams de aftrap voor een hopelijk mooi, maar zeker lang zaalseizoen. Fortuna dat vier eerstejaars moet inpassen en KCC/HIjbeko A1 met een goede mix van 3e, 2e en één 1e-jaars. Een verschil in het voordeel van KCC zou je zeggen. Toch ontlopen beide ploegen elkaar niet veel in kwaliteit. Het grote verschil is de ervaring, die vele malen groter is bij de Delftse club. Al jaren strijdend in de hoofdklasse en in diverse finales te hebben gestaan, moet zorgen voor een groot vertrouwen in eigen kunnen. De coaches zijn bezig om het systematische spel iets te verleggen naar meer creativiteit en kansgerichtheid, terwijl wij vanuit 'de andere kant van het spectrum' het moeten zoeken in meer uitgestraalde rust en wat systematische zekerheden. Uiteindelijk een duidelijk voordeel in mijn ogen dus voor de gasten. En daarvoor merkte ik een licht ontzag 'bij ons'.

Beide teams wisselden consequent spelers door en dat gaf soms een rommelig beeld. Dat wat ik verwachtte gebeurde ook, wij iets onrustig en zij overdacht zoekend naar elke juiste kans. Desondanks konden wij het goed bijbenen en na zowaar een 2-0 voorsprong werd het een gelijkmatige strijd via 6-6 naar 6-9. Daarna kenden wij een soort van dip, want te vaak bleef het baltempo uit en waren de acties naar elkaar niet duidelijk. Als je dan ook niet scorend afrondt dan blijf je achter de feiten aanlopen. Bij rust een mooie 11-13 stand (dacht ik) en daarna meteen weer een gelijksoortige 'dipsituatie' of impasse van onze kant, waardoor Fortuna kon uitlopen naar 11-16. De veerkracht van de A1 evenwel was evident en door grote inzet haakten we bij 17-17 eindelijk aan. Bij volledige vakkenwissels streden wij tot het einde voor een overwinning.

En dan komt de ervaring van de opponent om de hoek kijken. Wij gingen in de laatste minuten niet goed om met de controle over het spel en die verloren we volledig, waardoor in de laatste seconden het nipte verlies van 22-23 een feit werd door een slimme en logische doorbraak van de aanvoerder van Fortuna A1.....uitgerekend hij ;-)

Al met een al een zeer veelbelovende en uiterst inspirerende start van het zaalseizoen. Beide ploegen duidelijk nog zoekende naar de vorm en de manier waarop in de zaal het beste gespeeld kan worden. Wij hadden slechts één keer de zoomer voor 25 seconden en dat wekt ook vertrouwen in ons spel. Echter, bijna elke vrije bal wisten we te missen en voeg daarbij drie eveneens gemiste stippen, dan is er voor de specilaisten nog een heleboel werk te doen. Het is zo jammer voor dergellijke gecreëerde kansen, dat ze niet worden benut. Ik noem ze altijd 'gratis' goals. Een speciale opmerking naar de A2 reserves Lisette Zaal en Nik van der Steen: prima meegedraaid en dank! Verder dank aan Jan van der Steen voor het regelen van de jurytafel, waaraan René Schellaars, Edith en Ben Wolvers eveneens een goede start van het seizoen mochten meemaken. Dank allen!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties