Een nieuw team, onbekende spelers en onbekende tegenstanders. KCC D1 heeft dit seizoen een vrij jonge ploeg met 5 eerstejaars. Alleen Dennis heeft ervaring in de D-Hoofdklasse. Marleen komt uit de D2 en Dominique heeft hiervoor bij Trekvogels D1 gespeeld. Timo, Quinten, Dave, Sabine en Kim komen allemaal uit de E1. Een leuke mix van spelers dus, die het dit jaar mogen laten zien in de Hoofdklasse.

Zonder te weten hoe de verhoudingen zouden liggen ten opzichte van andere ploegen begon de D1 met oefenwedstrijden tegen Sporting Delta en PKC en een toernooi bij Excelsior. Qua uitslagen was er wisselend succes en voor de trainers werd duidelijk wat de ploeg al kon en waar dit seizoen de verbeterpunten zouden liggen. Naast een aantal standaardvaardigheden, die je als trainer continu aan het bijschaven bent, werd de prioriteit als eerst gelegd op de balbehandeling, baltempo en het bewegen in het aanvalsvak.

Inmiddels zit de eerste veldperiode erop en maken we de balans op.

 

Tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen Die Haghe werd duidelijk dat we nog erg moesten wennen aan fysiek sterkere tegenstanders. Een laag tempo en weinig goede aanvallen was het gevolg. Met een ruime nederlaag (11-4) werden we naar huis gestuurd. Wat opviel was dat de schaarse aanvallen die wel goed liepen meteen voor gevaar en veel kansen zorgden. Genoeg perspectief dus voor de volgende wedstrijden.

 

De thuiswedstrijd tegen KVS was er een met een spannend einde. Er werd al een stuk beter gespeeld dan de week ervoor, ondanks dat er nog wel veel fouten in de passing waren. Deze slordigheden zorgden ervoor dat we een groot deel van de wedstrijd tegen een achterstand aankeken. Gelukkig hield het vak met Dominique, Marleen, Quinten en Dennis in de 2e helft de boel uitstekend dicht. Onder aanvoering van Kim en Dave werd de achterstand omgebogen in een 7-5 overwinning. Een prima resultaat, ontstaan door de vechtlust van het team.

 

Na een weekje rust mocht de D1 vervolgens weer aantreden in een thuiswedstrijd. Dit keer kwam Weidevogels op bezoek. Gezien de uitslagen die zij hadden neergezet, een erg sterke tegenstander. Dit bleek ook. Een aantal talentvolle spelers maakten het die van ons erg lastig. Gelukkig speelden wij onze beste wedstrijd tot dan toe. Onder andere een schitterende afstandsknal van Sabine was de aanzet voor een doelpuntenfestijn. In de tweede helft leek het nog even fout te gaan, maar met name Quinten en Dave waren deze helft niet te stoppen. Beide vakken stelden deze scherpschutters in staat om een aantal mooie doelpunten te maken. Dit resulteerde in een 11-9 overwinning. Een aangename verrassing voor de trainers.

 

Met veel vertrouwen konden we ons opmaken voor de wedstrijd bij en tegen Nieuwerkerk. Zij stonden zonder puntverlies bovenaan en het beloofde weer een lastige wedstrijd te worden. Net als tegen Die Haghe hadden we moeite met de fysieke kracht van de tegenstander. In de eerste helft konden we dat nog verbloemen door effectief aan te vallen en bij te blijven tot 6-4. In de 2e helft was Nieuwerkerk los en was er voor ons geen houden meer aan. Er had meer ingezeten dan de ruime 15-8 nederlaag. Jammer genoeg kregen we het niet voor elkaar goeie aanvallen neer te zetten op het moment dat de tegenstander van ons wegliep. Desondanks werd er een prima eerste helft gespeeld.

 

Tegen Tempo moest er aan het doelsaldo gewerkt worden. Deze ploeg had tot dan toe bijna alle wedstrijden ruim verloren en wij waren gebrand op een grote overwinning. Ondanks dat we onaangekondigd op het modderige gras moesten spelen lukte dit aardig. Dit keer was het Timo die zijn tegenstander dol draaide en een aantal mooie doelpunten scoorde. Vooral de 2e helft speelde de D1 sterk en dit bracht ons naar een 11-1 overwinning.

 

De laatste wedstrijd was thuis tegen Excelsior. Deze ploeg had de week ervoor verrassend van Nieuwerkerk gewonnen. Hoewel ze voorlaatste stonden waren we dus gewaarschuwd. Marlies mocht de afwezige Kim vervangen en deed dit uitstekend. We gingen stroef van start, maar langzaam begon de doelpuntenmachine te draaien. Met een aantal heerlijke doelpunten stond er een ruststand van 9-4 op het bord. Dat smaakte naar meer dachten de trainers. Helaas kwamen we bedrogen uit. Excelsior ging feller spelen en wij steeds minder. Er werden fouten gemaakt die we al een tijdje niet meer hadden gezien, zowel in de passing als in het vrijlopen. Excelsior kroop dichterbij en zo werd het nog een spannend slot. Gelukkig kwamen ze niet verder dan 8 doelpunten. Doordat Dominique deze helft als enige wist te scoren eindigden we met een 10-8 overwinning.

 

Uiteindelijk heeft de ploeg een prima 3e plek behaald in deze poule. Ze hebben in de afgelopen periode laten zien zich snel te kunnen verbeteren. Wat ons betreft zit er nog veel rek in en we kijken daarom uit naar de zaalperiode. We hopen dat we hierin het niveau van de topploegen kunnen benaderen en veel mooie wedstrijden zullen spelen.

 

Het is zeker de moeite waard om een keer te komen kijken bij dit talentvolle team.

 

Milou en Michiel

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties