Afgelopen zaterdag was het dan zover. De kampioenswedstrijd van de B3. Het was wat fris, maar goed te doen met het heerlijke zonnetje. Er moest gespeeld worden tegen Vriendenschaar B2 uit Bodegraven.

Maar eerst kort wat er vooraf ging aan deze wedstrijd.
De 2 lastigste tegenstanders hadden we de eerste 2 competitie rondes.
Bij Gemini tegen hun B1 was het een wedstrijd die gelijk opging en werd er met 11-11 gelijk gespeeld.
Die week erna kwam Maassluis B2 bij ons langs. Tegen dit team hadden we ook al geoefend. Helaas hebben we die oefenwedstrijd toen verloren, maar toen hadden we nog niet met het complete team getraind. Je kon al zien dat we nu wel compleet getraind hadden en er werd met 13-8 gewonnen.
In speelronde 3 ging wij bij IJsselvogels B3 langs, daar werd met 4-9 gewonnen.
Die week erna waren we vrij.

Op 1 oktober kwam Korbis B2 bij ons op bezoek. Toch nog even melden dat er ineens 2 coaches langs de lijn stonden. Thom Brandse loopt stage bij de B3 voor zijn opleiding en kon die dag mee coachen. Dit was echt een hele leuke wedstrijd en er werd door beide ploegen fanatiek gestreden. Uiteindelijk won KCC/Hijbeko B3 met 12-10.
8 oktober gingen we bij Koag B3 Langs. Deze wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen
met 1-15

En zo belanden we weer aan op afgelopen zaterdag 15 oktober toen het was fris was, maar heel goed uit te houden was door het heerlijke zonnetje. KCC/Hijbeko B3 en Vriendenschaar B2 moesten nog even wachten met beginnen, want alles was een beetje uitgelopen. Nadat er eindelijk begonnen kon worden, maar het was even moeizaam. Nu was het even zoeken voor 1 vak want helaas kon er 1 heer niet bij zijn. Dus speelde er een dame als heer. De coaches langs de kant zeiden tegen elkaar dat, dat ook de zenuwen konden zijn. Maar tegen het einde van de eerste helft stonden we toch alweer ruim voor en speelde de B3 weer zoals de coaches ze kende.
De 2de helft werd de stijgende lijn ingezet en werd er duidelijk gewonnen met 12-4 !!!
KCC/Hijbeko B3 IS KAMPIOEN!!!! De ouders trokken gelijk de fotocamera’s uit de tassen en we werden op de foto gezet. Na deze fotoshoot kregen we een lekkere ijstaart met Jip en Janneke champagne van de Jeugd-TC om het kampioenschap te vieren.

Via deze weg willen Thom en ik (Martijn) nogmaals zeggen dat we hartstikke trots zijn op onze B3 spelers.
Ook willen we de ouders bedanken dat ze elke keer weer, in weer en wind en zon, ons positief kwamen aanmoedigen !!

Op naar de zaal.

Martijn de Kreij en Thom Brandse

Klik hier voor nog meer foto's.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties