Met een zwaar bevochten zege op DOS"46 behield KCC/Hijbeko A1 in de laatste thuiswedstrijd de aanluiting in de top van de poule.

PKC als terechte alleenheerser met uitsluitend overwinningen achter haar naam, kent nu drie achtervolgers: KCC/Hijbeko A1, DOS"46 A1 en DSC A1. Gedecideerd wist PKC naaste concurrent DSC in een uitwedstrijd namelijk aan de zegekar te binden. De A1 wist in een directe confrontatie met de tweede runner up dus uiteindelijk de zege naar zicht toe te trekken.

Zon, temperatuur, tijdstip (vóór S1!) en ruime publieke belangstelling gaven al het prachtige decor aan. Het zou vandaag moeten gebeuren wist de ploeg. Wat? Winst was niet belangrijk, wel de eigen en teamontwikkeling die we hebben voortgezet na de derde westrijddag. Terug naar ons eigen -ook voor alle spelers- aantrekkelijke spel zonder gezeur op elkaar, scheids of anderen. Hoewel we er nog niet zijn, gaf het spelbeeld van vandaag (zaterdag) aan, dat we wel erg goed onderweg zijn. DOS brengt de laatste jaren alleen maar topteams voort met de A1. Ook nu zou het een hele kluif worden voor ons. Dat bleek ook bij een 1-3 achterstand na het startsein. Nu bleven we redelijk rustig, bij de les en we gingen via 3-3 gelijkelijk op. Je zag de jarenlange ervaring op het hoogste niveau van de tegenpartij er duidelijk van af: geduldig blijven zoeken naar het juiste moment en veelal getruct. Laatste mondde gelukkig niet altijd uit in een doelpunt.

Haleverwege de eerste helft verbaasde de A1 mij door via 6-6 naar een ongekende 9-6 uit te lopen. Het leek er zelfs op dat we de marge zouden vergroten. Helaas behielden we onze rust niet in deze fase, waren we (weer) te gretig en kwam DOS terug tot 9-9 en liep zelfs uit naar 9-11! Vijf doelpunten in no-time en weer achter de feiten aanlopen. Desondanks in een onrustige periode voor beide partijen vóór de rust alsnog een gelijke stand van 12-12 bereikt, wat zeer knap was. In de rust de terugkoppeling over een aantal cruciale zaken en taken en vol goede moed het veld weer in.

De tweede helft was meer in balans. Dit keer een echt gelijk opgaande strijd met wat ongelukkige afrondingen van DOS-zijde, waar wíj niet ongelukkig mee waren. Dan komt bij een 21-18 stand toch weer onze onervarenheid om de hoek kijken. We blijven te gretig loeren naar die 22 in plaats van de 21 te koesteren. Opnieuw -net als tegen DVO A1- met het zweet op de inmiddels bekende plekken naar het einde toe werken: 21-20! Het geluk was dit keer echt aan onze zijde. Of zag ik het verkeerd?

Want startten we niet met een ogenschijnlijk zich moeiteloos aanpassende speler van de B1? Omdat we de A2 compleet wilden laten tegen de directe concurrent (KOAG, winst!). Eindigden we niet met twee prima ingevallen A2 spelers, die al een hele inspannende wedstrijd achter de rug hadden? Hadden we niet een geblesseerde spitsdame? Was onze reboundheer niet geschorst? Dan gaat het toch ook wel om een beetje klasse?!? We weten ons zeer gesteund door een fantastische A2 en even zo verrassende B1. Als je dan zó van een topploeg wint dan is dat van mijn kant een aboluut compliment waard! Net als voor de filmploeg, alle reserves, publiek en 'dug-out support': dank allen!

Aanstaande zaterdag 22 oktober oefenen wij om 19.00 uur in Hal 1 tegen Fortuna A1. Deze ploeg vormt met Dalto en Sporting Delta, vergelijkbaar als in onze poule, in de andere hoofdklasse de top. De wedstrijd is met alle toeters-en-bellen, dus met jurytafel (dank je wel Jan!) en schotklok. Iedereen is welkom!

Klik hier voor nog meer foto's van Peter van Dieren.
Klik hier voor nog meer foto's van Leo Hofland.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties