Kwart voor acht verzamelen, dat zijn eerlijk gezegd geen tijden meer. Zeker niet voor een hoofdklasse voor B-teams. Maar ja ook deze wedstrijden moeten gewonnen worden. Dat het vroeg was, was een feit. Nu nog afwachten wat het weer zou gaan doen. In Nederland weet je het immers nooit. Vorige week een kleine 25 graden, dit keer 12 graden, bewolkt, regen en wind. Alle ingredienten voor goed korfbal zou je zeggen.

Vorige week tegen Oranje-Wit was het vertoonde spel niet best en korfbalden we vooral tegen onszelf. Ondanks dat wonnen we wel, maar tevreden waren we zeker niet. Maar ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden en als je dat doet . . . . . .

Nu stonden we om 9.00 uur gebrand op het veld om een goede wedstrijd te spelen en uiteraard de punten mee terug te nemen naar Capelle.

De eerste helft lieten we goed, verzorgd en gedisciplineerd korfbal zien. Heel weinig fouten en verdedigend zeer geconcentreerd. Er was echter 1 klein probleempje, een kleintje maar; er werd niet gescoord. Er werd heel lang niet gescoord. Ruststand 1-1 en dan toch tevreden (als coach) de kleedkamer ingaan.

In de rust, met bij de spelers een lekker bekertje hete thee tussen de handen, liet ik duidelijk merken dat ik tevreden was over hetgeen wat zich afspeelde op het veld. Verder was ik er van overtuigd dat als ze op de manier door zouden spelen ik geen seconde zal twijfelen of we wel of niet zouden winnen. Het was gewoon een kwestie van scoren.

In de tweede helft gingen we meteen door waar we gebleven waren, alleen nu scoorden we wel. De inzet was nog steeds goed en de gedrevenheid bleef ook tot het einde. Wat ook opviel was dat alle koppies, de hele wedstrijd lang, omhoog stonden. Dit alles resulteerde in goede aanvallen en mooie doelpunten. Iedereen in het vak van Stephan, Niels, Anouk en Chantal scoorde. In het andere vak kwamen de doelpunten van Amber en Matthias. Maar Koen en Sophie waren zeker niet minder belangrijk in het vak door hun inzet en discipline. Uiteindelijk werd het in de 2e helft 9-3 in ons voordeel. Doe daarbij de 1-1 ruststand en dan heb je een einduitslag van 4-10. Als we in de 1e helft net zo scherp waren als in de 2e helft had het makkelijk een dubbele einduitslag kunnen zijn. Kortom gewoon een goed resultaat en over het vertoonde spel ben ik ook tevreden.

Tot nu toe nog een 100% score. Volgende week tegen GKV (thuis om 12.00 uur) en dan de zaal in. De B1 ligt op koers, maar ze zijn er nog lang niet. We moeten ons blijven ontwikkelen, maar met zoveel plezier en inzet lijkt mij dat geen probleem. Zaterdag zullen ze nog 1x volle bak er tegenaan gaan om die 100% score te houden. Kom dus allen kijken.

De coach

Klik hier voor nog meer foto's (met dank aan Leo Hofland).

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 22 december 2018 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 19:30 uur in sporthal Blauw-Withal.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties