Wat kun je verwachten dit seizoen? Dat is iets wat je je afvraagt voordat het seizoen begint. Wouter en ik vonden dit lastig in te schatten, we hadden namelijk nog geen wedstrijd gespeeld. Het niveau van de tegenstanders was dus lastig te peilen. Zal het een seizoen worden met mooie resultaten of een heel lastig seizoen. De twee seizoenen in de D van deze groep deden het laatste vermoeden. Hoe dan ook, het zou een seizoen worden waar ‘inzet en plezier’ centraal zou staan, ongeacht de resultaten…

Om het seizoen goed te starten belegden we een trainingskamp met de C1 en de C2. Twee verschrikkelijk leuke en intensieve dagen, met een onrustig nachtje ertussen. Hoe verder we in de voorbereiding kwamen des te duidelijker het werd dat dit een bijzondere groep was: een gekke groep die hard wil werken om beter te worden (met de ‘plezier en inzet’ zit het dus wel goed!). Tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen sporting delta verrasten we vriend en vijand. Tegen zo’n tegenstander zo goed spelen in de voorbereiding, wat zou dat betekenen?

En dan start de competitie. We zijn back to the basic gegaan: waar loop je, hoe loop je? Vanaf de eerste wedstrijd zag je dat het steeds meer en meer terugkomt en resulteert in het begin van leuk korfbal. We startte de competitie tegen de twee sterkste tegenstanders: Deetos en Achilles. Niet echt ideaal voor een lekker begin van je seizoen, maar de wedstrijden daarna deden deze twee wedstrijden al snel vergeten! De plezier en inzet waarmee de spelers probeerden uit te voeren waar we op trainden (complimenten!). En dan nog niet eens over de resultaten gesproken. Zes punten uit vijf wedstrijden! We staan nu vierde met uitzicht op de tweede en derde plek. Wie had dat verwacht? (Stiekem, geloof het of niet, hebben Wouter en ik het gehad over de vierde plek…)

Zoals het er nu uitziet zijn we op de goede weg, maar het seizoen is nog lang en we zijn er zeker nog niet. Het is een mooi begin voor een seizoen met hopelijk nog veel mooie hoogtepunten. En wie weet, misschien kunnen we Deetos ooit partij bieden (we mogen nog drie keer tegen ze…).

De trainers

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 22 december 2018 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 19:30 uur in sporthal Blauw-Withal.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties