KCC/Hijbeko A1 heeft een schitterende serie achter de rug. Zo op de drempel van het nieuwe jaar,waar ons ongetwijfeld ook veel moois wacht, kan de A1 terugkijken op zeer goede resultaten tegen geduchte tegenstanders. Achtereenvolgens Oranje Wit A1 (competitie), Fortuna A1 (oefen), PKC A1, Deetos A1, opnieuw Fortuna A1, DVO A1 (toernooi) kregen te maken met The A1-Powerplay...... ;-)

Oranje Wit A1 - KCC/Hijbeko A1: 15 - 22
In ons geheugen stond een zeer moeilijke eerste helft tijdens de wedstrijd op het veld gegrift. Toen meteen door één speler op een 0-2 achterstand gezet, met een gelijke score de rust in en alsnog gedecideerd de controle over het spel gekregen, ondanks het effectloze spel van ons eerste aanvalsvak. We waren dus gewaarschuwd.

Het beeld werd inderdaad anders. De wedstrijd verliep probleemloos en met rust was het dit keer 8-12. Van enkele sympathieke Korbis-spelers kreeg ik een week eerder te horen, dat de tegenstanders nu een spel tegen ons spelen om een hoge score tegen te gaan. In mijn ogen voor ons een duidelijke reden om er nóg meer energie in te steken om juist op de score records aan te gaan! De tweede helft bleef met leuke spelmomenten aantrekkelijk en we sloten deze met 7-10 af. Een beetje onder ons niveau, maar een goede afsluiting van het jaar. Op 8 januari 2011 de competitiestrijd tegen onze enig overgebleven concurrent: PKC A2. Kom ons thuis aanmoedigen OK?

Statistiek: Christian(6) Wouter(5) Sven,Mark(4) Milou(2) Nicole(1) 

KCC/Hijbeko A1- Fortuna A1: 24 - 19
Op verzoek van Fortuna, die in onze ploeg een goede fysieke oefenpartner ziet, op een loze trainingsdag heerlijk geoefend. Met een opmerkelijk grote publieke belangstelling in Hal 2 speelden we met de schotklok tegen de kandidaat voor een Ahoy-plek.

Reden ook om andere spelers te zien spelen met het oog op het volgend seizoen. Dat ging allemaal prima. Zoals iedereen weet vormt de schotklok voor ons team geen belemmering door "ons spelletje". Het vergt enige aanpassing in de afspraken voor de laatste 10 seconden, maar dat is echt alles. Ondanks het doorwisselen van beide teams, bleken wij breder te zijn in onze kwaliteiten. De A2 spelers sluiten naadloos aan en zelfs onze B1 dame speelde ogenschijnlijk gemakkelijk mee. Getuige de opmerkingen van de vele toeschouwers is er werkelijk genoten van het spel van de A1. Dat is zeer motiverend om te horen. Want de score was het minst belangrijke!

Statistiek: Sven,Christian(7) Wouter,Mark,Emiel(2) Evelien,Milou,Heleen,Tessa(1)

PKC Jeugd Eindejaars Toernooi (JET)
Voor het eerst mochten we uitkomen op het prestigieuze toernooi van PKC: het JET. Voor mij als voormalig KVS-er een vaste prik rond Kerst, voor ons door de gladheid van vorig jaar de eerste deelname. De A1 ploegen van PKC, Deetos, Fortuna, DVO en KCC mochten het opnemen tegen elkaar op 27 december jl.  Met de uitslagen van resp. 7-7, 5-5, 5-9 en 5-4 waren de verkregen vier punten goed voor een stevige derde plaats in de eindrangschikking. Jammer, want de finales zijn vermaard door de altijd spectaculaire aankondigingen. Gelukkig maakten onze C1-ers het wel mee!

Al met al een zeer goed resultaat temidden van deze hoofdklasse-kanonnen. Volgend jaar gaan we voor de finale! Ook hiermee een succesreeks voortzettend, die ongetwijfeld tot grotere motivatie leidt voor de afronding van een mooi seizoen........

Mijn complimenten A1, erg goed gedaan allemaal en ik kan niet anders dan trots zijn op jullie! Bedankt voor al het plezier dat jullie me gaven tot nu toe, want dáár doe ik het allemaal voor!

Een hele goede en veilige jaarwisseling toegewenst vanuit het zonnige Scheveningen!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties