De weersomstandigheden blijven allerbelabbertst en het is dan ook elk weekend weer afwachten of de wedstrijden gespeeld gaan worden. Het had gelukkig na vrijdagavond niet meer gesneeuwd dus de wegen waren redelijk begaanbaar. Voor TOP/Wereldtickets voldoende om zaterdagmiddag naar Capelle af te reizen. En omdat we de eerste waren die een wedstrijd speelden in onze thuishal kon er ruimschoots worden ingeschoten. Het leek erop of dat invloed had op de spelers want de ploegen gingen wel heel voortvarend van start.

KCC/Hijbeko opende het bal door na slechts 10 seconden via Stephan V de score te openen na een voortreffelijke aanval. Er was nog geen TOPper aan de bal geweest. Maar TOP liet het er niet bij zitten en binnen weer 10 seconden scoorden zij de 1-1. Het zou de aanleiding zijn voor een fantastische eerste helft. Tessa scoorde na 2 minuten 2-1 van afstand en dat is vrij ongebruikelijk voor KCC/Hijbeko. Althans dat er zo vroeg in de wedstrijd door een dame wordt gescoord. De heren namen dan ook snel weer de touwtjes in handen. Uiteraard goed aangesteund door diezelfde dames. TOP kwam terug tot 2-2 waarna KCC/Hijbeko een klein gaatje sloeg. 4-2. Er ontspon zich een fantastisch gevecht. Steeds als TOP op 1 punt kwam liep KCC/Hijbeko er weer eentje uit. En zo ging dat de hele eerste helft. Met prachtige hoogstandjes van Nik en de 2 Stephans. Afstandschoten, doorlopers, vrije ballen en stippen passeerden de revue. Maar ook TOP liet mooie staaltjes aanvallend korfbal zien. En zo stond het na 23 minuten 10-9 in het voordeel van KCC/Hijbeko. Sophie zorgde in de laatste minuut voor de geruststellende 11de treffer. Van ver schoot zij raak. Er waren zelfs nog wat kansjes om nog verder uit te lopen maar dat lukte jammer genoeg niet en de spanning bleef er dus in. Met een 11-9 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht. Het aanwezige publiek had genoten van het spel van beide ploegen en waren in afwachting van wat de 2e helft zou brengen. Een 2e helft die de wat duizelige Sophie aan zich voorbij moest laten gaan. Zij werd vervangen door de inmiddels weer redelijk fitte Lilly.

De 2e helft begon net zo spectaculair als de 1e alleen dan andersom. Nu scoorde TOP op 10 seconden de 11-10 en weer 10 seconden later was het weer 12-10. Zouden we nog een helft zo'n heerlijke pot krijgen voorgeschoteld? Het leek er wel op want na 3 minuten had TOP 3 maal en KCC/Hijbeko 2 maal de korf gevonden met o.a. een doelpunt van de net ingevallen Lilly. Stand 13-12. Toen leek er een tijdje een wapenstilstand te zijn afgekondigd. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren totdat Anouk na 10 minuten de ban brak en van afstand de 14-12 liet aantekenen. Het leek of TOP daarop had gewacht want een minuut later stond het al weer 14-13. Toen Stephan G uit een miraculeuze vrije bal 15-12 tevoorschijn toverde konden we enigszins opgelucht ademhalen. Maar er was nog 14 minuten te spelen en TOP was niet van plan de handdoek in de ring te gooien. Het was tevens een periode waarin KCC/Hijbeko iets te slordig ging spelen. Veel eenschotaanvallen luidden balverlies in en ook verdedigend lieten we wat steekjes vallen. Dat resulteerde in de 13e een 15e minuut in 2 strafworpen die onberispelijk werden benut. 15-14 en de spanning was weer helemaal terug. Gelukkig ging ook bij TOP de vermoeidheid tellen en ook bij hun was de scherpte er een beetje af. En dan kun je er de klok op gelijk zetten. Chantal scoort dan zo tussen de 15 en 20 minuut. Dat doet ze bijna elke week. Zo'n lekker vlak schot waarbij de bal tegen de binnenkant van de korf ploft en als zijnde lek naar beneden valt. 16-14 Dat leek de genadeklap voor TOP. Toen Stephan G vanaf de stip nummer 17 erin mocht gooien was het pleit beslecht. Met nog 5 minuten te spelen had KCC/Hijbeko het heft weer volledig in handen.

De coach riep nog even de aanval bij elkaar om hen op het hart te drukken de wedstrijd met lange aanvallen en schoten ruim over de korf uit te spelen. Dat werd uitstekend uitgevoerd en nadat voor de vijfde maal de bal ruim over de korf werd geschoten (Gerbert was daar een kei in) vond de goedleidende scheidsrechter het welletjes en gaf de bal aan TOP. Maar inmiddels waren er al weer 3 minuten verstreken. Aanvallend was TOP uitgeblust, kwam KCC/Hijbeko niet meer in gevaar en eindigde de wedstrijd met een 17-14 eindstand. Opmerkelijk, die laatste 5 minuten. Er werd zo gedisciplineerd gespeeld dat ik me afvroeg of dit ons KCC/Hijbeko wel was. De hele wedstrijd was er toch wat onzorgvuldig en gehaast gespeeld waardoor TOP steeds weer kon aanhaken. Als we eenmaal op voorsprong zijn willen we het te snel afmaken en dat werkt vaak averechts. Coach Dennis vertrouwde me toe daar de nodige aandacht aan te gaan besteden. Maar hij was ook apetrots over het vertoonde, vooral aanvallende spel. Er werd weer over veel schijven gescoord en het lijkt er haast op dat wanneer de dames mee gaan scoren dat ook vaak beslissend is. Ook hebben deze nog jonge meiden in het veldspel al veel progressie geboekt.  De ingevallen Lilly deed het uitstekend en is op de weg terug.

Ik denk dat de toeschouwers, ook die van TOP, enorm van deze wedstrijd hebben genoten. Dat er nog vele mogen volgen.
KCC/Hijbeko B1 staat nu, met 10 uit 6, alleen op de 2e plaats met als volgende tegenstander het nog puntloze Excelsior uit Delft. Lijkt dus een makkie maar zeker niet onderschatten die ploeg. Op het veld hebben we er ruim van verloren. Maar dat is allemaal volgend jaar pas. Nu eerst maar even genieten van de "winterstop".

Doelpuntenmakers: Stephan G 5x, Nik 4x, Stephan V 3x, en Tessa, Sophie, Anouk, Chantal en Lilly ieder 1.

Rest mij iedereen fijne kerstdagen en een prettige jaarwisseling toe te wensen. 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties