Eindelijk dan weer een "gewone" zaterdag......met korfbal. Wat waren we allemaal uit het lood geslagen, wat een verpest weekend, de wedstrijd (en daarna meerdere) afgelast! Geen eigen wedstrijd, het tweede niet, het eerste ook niet, tja dan is het echt versjitterd natuurlijk. Het kenmerkt wel de betrokkenheid en de eigen drive van de spelers (en coaches...), toch een heerlijk gegeven.

Dus dacht ik dat wij met de A1 als een losgeslagen kudde het veld in zouden gaan. Onbeteugeld, in de overdrive, stoom afblazend vanwege de vorige zaterdag. Het leek er niet echt op. Want we vergaten een klein detail: meestal staat er ook nog een opponent tegenover je.....en wat voor één! In de voorbespreking hadden we het er al over. Korbis A1 was tot nu toe altijd een zeer lastige ploeg geweest. De aanvoerder: "Vorig seizoen liet je ons na enkele seconden alleen achter in de kleedkamer, omdat het zo'n zooitje was in het veld. We moesten elkaar de waarheid vertellen en bespreken wat we zouden doen om de wedstrijd alsnog goed op te pakken". Dat klopte! Toen: geen dynamiek, één-schotsaanvallen en weinig opofferingsgezindheid en grote druk tegenstander, eindstand 12-18.

We zijn nu echt een heel stuk verder, al doet de uitslag anders vermoeden: elk 1 punt!
Deze wedstrijd hadden we vanaf de 5-5 werkelijk controle, hoewel we ons tot dan lieten meeslepen in "hun" drukte. Ik zei 't al vooraf, het leek er daarvóór op dat er een speciale bacterie rond zweefde, die voor onrust zorgde in onze gelederen. Hij was er duidelijk weer even.

Desondanks de 5-10 bereikt met de rust. Dat we daarna op 8-9 uitkwamen, was geheel aan onszelf te wijten. We zagen in het veld niet echt wat er gebeurde, zodat we er niet goed op konden inspelen om het verschil groter te maken. Dan blijft de tegenstander natuurlijk bij! Zelf vond ik het een heerlijke wedstrijd, die we speelden met een compleet team! We ervoeren eindelijk weer veel goede weerstand en dat leek me voor de spelers juist heel erg leerzaam en inspiratief. Helaas gold dat niet voor alle spelers.

Dank weer Wigle Schippers voor het camerawerk, de rij-ouders bedankt en uiteraard de trouwe reserves Lisette Z, Lisette K, Emiel en Thomas (A2).

Statistiek: Sven,Christian,Mark(4) Jet,Wouter(3) Milou(1)
 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties