Verleden week schreef ik al dat KCC/Hijbeko B1 de nog te spelen thuiswedstrijden dit jaar moet winnen om aansluiting met de top te houden. Dit weekend kwam Swift op bezoek. Een uitgelezen tegenstander om te laten zien of de vorm van de laatste weken er nog steeds is. Swift zou niet helemaal uit Middelburg komen om zich weg te laten spelen en volgens Coach Dennis was dit een wedstrijd die je niet mag maar wel kan verliezen.

 

Dat de voorspellingen uit zouden komen bleek al meteen bij aanvang van de wedstrijd. Swift liet er geen gras over groeien en met hun niet aflatende inzet werd KCC in het nauw gedrongen. Swift nam het initiatief en KCC klampte aan. Ook de (jonge) scheidsrechter werd gepakt door het enthousiasme van de gasten en floot lekker mee maar daar had vooral Swift behoorlijk voordeel van. Er ontspon zich een uiterst spannende 1e helft met in de 1e minuut al een score van beide ploegen. Dit werd 5 minuten later herhaald. De 7e minuut was het eerste moment dat KCC op voorsprong kwam. 3-2, Het was ook de enige keer want daarna was het Swift dat steeds op voorsprong kwam. Zo stond het na 15 minuten 3-5 voor de gasten. Nu was het noodzaak om weer aansluiting te vinden. Stephan V zorgde daar persoonlijk voor door binnen 1 minuut tweemaal doel te treffer waaronder een prachtige doorloper. 5-5. Swift nam weer een voorsprong en nadat Stephan G met zijn 2e treffer (eveneens een mooie doorloper) de stand weer gelijk had getrokken leek dit de ruststand te worden. De scheids liet echter lang doorspelen en het leek er op dat Swift nog een kans kreeg om tot scoren te komen. Dat gebeurde ook en ik dacht dat er meteen afgefloten zou worden. Maar mijn vooroordeel werd gelogenstrafd want ook KCC kreeg nog de kans een aanval op te zetten. Zelfs een vrije bal viel ons nog ten deel en zo kon Nik nog voor het rustsignaal gelijk maken. 7-7

Dennis wees er in de rust op dat er 3 van de 7 tegendoelpunten wel erg makkelijk waren weggegeven en ook dat de dames zich meer moesten onderscheiden.

De spanning nam allen maar toe want het duurde lang voordat er gescoord werd in de 2e helft. Gelukkig was het KCC dat via een afstandschot van Gerbert in de 7e minuut de eerste treffer liet aantekenen. Toen 2 minuten later ook Tessa van afstand raak schoot stonden we voor het eerst op een 2-punts voorsprong. Nu was het een zaak van uitbouwen en de tegenstander niet meer terug laten komen. Dat lukte maar half want ondanks dat we met 10-7 voorkwamen wist Swift toch weer aan te haken ondanks dat we daarvoor nog 5  minuten de tijd hadden gekregen om de 11-7 te maken. Dit gebeurde evenens bij de stand 11-8. Een afstandschot van Sophie. Een minuut later was het weer 11-9. Dat we niet tot een 4-punts voorsprong kwamen was onze eigen schuld. De drang om dit doelpunt te maken was te groot en daardoor ontstonden veel eenschotsaanvallen en het nodige balverlies. Met wat meer rust in het spel zouden we al veel eerder afstand hebben kunnen nemen van onze tegenstander. Nu konden ze steeds weer aanklampen. Chantal leek in de 19e minuut aan alle onzekerheid een einde te maken door van afstand 12-9 te scoren. Toch bleef het onrustig en met nog 6 minuten te gaan waren we er nog niet echt zeker van. Echter Swift was aan het eind van hun latijn en kon niet meer gevaarlijk worden en toen Nik in de laatste seconde nog doeltreffend uithaalde was dat meteen een juiste afspiegeling van het krachtsverschil.

Alleen door wilskracht kon Swift lange tijd bij blijven tegenover de kwaliteit van KCC. Vooral de dames lieten zich de 2e helft gelden en daar we het verdedigend ook aardig op orde hadden werd uiteindelijk het verschil gemaakt. We blijven dus netjes op koers. De winst was ook een kadootje voor de jarige Henk-Jan die later nog op heerlijke vlaai trakteerde.

Doelpuntenmakers: Nik 4, Stephan V 3, Stephan G 2, en Gerbert, Tessa, Sophie en Chantal allemaal 1,
En een eervolle vermelding voor de niet scorende maar wel met een tomeloze inzet spelende Anouk.

Groetjes en tot volgende week  13.30 uur in de Schenkelhal tegen TOP Sassenheim.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties