Onder barre weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag naar onze tegenstander in Gorinchem gereisd. Die tegenstander was GKV. Geen hoogvlieger in de poule maar dat wil niet altijd wat zeggen. De reis verliep alleszins voorspoedig en zo was iedereen nog ruim op tijd in de Hoefslag. De scheids had er iets langer over gedaaan maar was wel net op tijd. Om taktische redenen was de beginopstelling aangepast en begon het vak van Gerbert, Stephan G, Tessa en Sophie in de aanval.

Het ging allemaal niet geweldig. Het leek alsof we de zenuwen niet helemaal de baas waren. Er waren nogal wat slordigheden in ons spel te bespeuren. Vooral in de passing ging het niet best. En omdat de scheidsrechter de touwtjes strak in handen hield en dus regelmatig floot zag het er allemaal wat rommelig uit. Na 10 minuten was het 1-1 en in de 14e minuut stond 2-2 op het bord. Vier doelpunten in 14 minuten is niet veel maar een minuut later waren het ineens 6 en de stand 3-3. In de 16e minuut kwamen we voor het eerst op voorsprong 3-4. Weer 5 minuten later werd de voorsprong uitgebouwd naar 3-5. Alle heren hadden in deze periode gescoord. Met nog 4 minuten op het scorebord moest er maar even doorgedrukt worden. Maar tot ieders verbazing floot de scheidsrechter voor de rust. Op dat moment jammer want we kwamen net lekker in de wedstrijd. Zou dat de 2e helft een vervolg krijgen en zouden onze meiden ook nog tot scoren komen? In ieder geval was het verdedigen goed verzorgd en werden er nauwelijks kansen weggeven.

Na de rust deelde Sophie van afstand de eerste tik uit maar direct daarna klampte GKV nog even aan 4-6. In de 7e en 8e minuut waren het Stephan V en Nik die 4-8 lieten noteren. Nog eenmaal een oprisping van GKV tot 5-8 maar Tessa antwoordde meteen met een fraaie doorloper 5-9. We waren 12 minuten ver en het verzet leek gebroken. De dames waren nu ook los. Een mooie doorpass van Chantal onder de korf naar de vrijstaande Anouk betekende 5-10 waarna 2 minuten later Chantal zelf een doorloper doeltreffend afrondde. KCC had de 2e helft volledig naar zich toegetrokken. De tegenstander had geen schijn van kans door de druk die wij verdedigend oplegden. Veel balverlies daardoor bij de tegenstander waardoor steeds weer nieuwe aanvallen opgezet konden worden. OOk de scheidsrechter had hierin een positieve bijdrage. Zonder zijn autoriteit te verliezen liet hij toch de teugels wat vieren wat het wedstrijdverloop alleen maar ten goede kwam.  Stephan G produceerde nog 2 doelpunten van afstand en met nog 5 minuten te spelen mocht Lilly nog even de plaats van Anouk innemen. Diezelfde Lilly zou voor het slotakkoord zorgen en met een poeier van afstand nummer 14 erin gooien. Dit was tevens voor de scheidsrechter het signaal om voor het einde te fluiten. Eindstand 5-14.

Al met al weer een uitstekend resultaat met slechts 5 doelpunten tegen en alle spelers scorend. Zo was het voor de toeschouwers/chauffeurs ook wat makkelijker met dit barre weer de thuisreis aan te gaan. Ik ga ervan uit dat iedereen weer veilig thuis is.

Door dit resultaat staan we nu 2e in de poule. Want ook TOP uit Sassenheim heeft het onderspit moeten delven tegen Fortuna. Met dit jaar nog 2 thuiswedstrijden waaronder die tegen TOP moeten we maar eens definiteif afstand nemen van onze concurrenten. Te beginnen met Swift volgende week.

Doelpunten: Stephan G 3, Nik 3, Stephan V 2, Gerbert, Tessa, Sophie, Chantal, Anouk en Lilly allemaal 1.

Tot volgende week 14.45 uur in de Schenkelhal

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties