Bij deze wedstrijd besloten we de voorbespreking eens anders te doen. In het inleidende praatje hebben we het gehad over een vismarkt in Seattle, met als doel: plezier uitstralen als team. Daarnaast hebben we nog gesproken over de individuele aandachtspunten van spelers, en over het huilend naar huis sturen van de tegenstander. Al deze bovenstaande punten waren duidelijk terug te zien in de wedstrijd. Zo’n voorbespreking gaan we dus vaker doen!

Er werd ijzersterk begonnen aan de wedstrijd. We schoten heel erg zuiver en er werd uitstekend verdedigd. Er werd gespeeld met lef: zo werd er vaak geschoten zonder rebound, maar door uitstekend reageren van vakgenoten bleef de bal toch in de ploeg. Verder had Rohda aanvallend niet veel in te brengen. Wij verdedigden goed en pakten bij schoten ook nog eens snel de rebound. De specialisatietrainingen, waarbij we hebben getraind op 1-1 verdedigen en aanvallen hebben duidelijk geholpen! Aan het einde van de eerste helft hadden we even een ‘inkakmomentje’, maar gelukkig herpakten we ons goed. Uiteindelijk gingen we met een voorsprong van 4 doelpunten de rust in.

In de rust hebben we het ontspannen gehad over de eerste helft. Nog even de puntjes op de i gezet en gezegd dat ze vooral op dezelfde voet door moesten gaan.

Dit werd duidelijk geprobeerd in de tweede helft. Er werd goed gespeeld, maar aanvallend vielen de ballen niet meer. Zo lieten we Rohda toch nog terugkomen tot 11-10. Maar gelukkig bewees de C1 dat we over alle schijven kunnen scoren waardoor we tot een 17-11 eindstand kwamen.

Het enige wat we kunnen zeggen is: C1, hartstikke goed gedaan! De inzet en het plezier straalde er vanaf. Gewoon lekker zo doorgaan, dan komt het wel goed met jullie!

Verder moet er toch even genoemd worden dat we niet met de voltallige ploeg speelden. Zo heeft Niels de Gelder zijn arm gebroken en zit Jotika met een enkelblessure. Wij hopen dat ze zo snel mogelijk weer herstellen. Gelukkig hebben we uitstekende vervangers voor ze die het zaterdag, maar ook daarvoor al erg goed hebben gedaan.

Menno en Nadine: heel erg bedankt voor het meespelen en erg knap dat jullie het zo goed doen! Bernardo, Lise en Matthias bedankt voor het reserve staan en invallen, wat zouden we zonder jullie moeten!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties