In Zwijndrecht bij Albatros A1 heeft de A1 weer van zich doen spreken. Met een opmerkelijke publieke opkomst, ook van onze zijde, legde het team een gedegen en goed spelletje op het matje. Het eindresultaat, 14-26 winst, was er één om in te lijsten. Niet door het voortdurende goede spel, maar door het karakter.

Met PKC A2 en Swift A1 markeerde ik Albatros na de indeling meteen als een concurrent voor de toppositie. Ze doen het al enkele seizoenen gewoon goed. De beelden van hun tegen Oranje Wit gaven een beeld van een lengteploeg, zowel bij de heren als de dames. Leuke uitdaging dus voor onze dames....

In de teambespreking had ik al twee opties aangegeven: òf werkkorfbal òf volledig 'nakken' die ploeg. Ik hoopte natuurlijk op het eerste. En dat kwam aanvankelijk ook uit, want Albatros wist het ons moeilijk te maken. Werd het ongebruikelijk voor ons 0-2 (tot nu toe kwamen we steeds eerst achter), via 2-2, 3-3, bleef de tegenstander tot 7-8 goed bij!  

En dan gebeurt er iets in ons team wat onverklaarbaar is, maar wel erg prettig: we versnellen....naar 8-14 net na rust. Doe ik natuurlijk niet moeilijk over ;-)
Alsof het niet genoeg was, kwam daarna weer een tussenversnelling naar 9-22 tot de einduitslag. Nu zetten we standen neer van 8-13 vóór rust en 6-13 erna en dat is een compliment waard!

Wat me opvalt, is het plezier, enthousiasme, geduld en respect waarmee er gespeeld wordt (eindelijk). Bovendien is er een boel humor rond de wedstrijden. Of dat uitsluitend door de positieve resultaten komt.....? Natuurlijk, het hoort erbij. Zelf denk ik aan de verdienste van het team zelf, het gevolg van de opbouw van bijna drie jaar en het begrip, namelijk dat je steeds meer erachter komt waar je voor moet staan. De ware collectiviteit waardoor iedereen tot scoren komt en waardoor de enkeling, elke wedstrijd een ander, kan uitblinken. Uiteraard zijn er ook kleine zorgpuntjes, maar die schaar ik onder de zogenaamde luxeproblemen. Daar komen we zeker uit!

Conclusie: mooie wedstrijd met zowel werkkorfbal als ongenaakbaarheid.
Dank weer aan alle rij-ouders, Wigle de cameraman, de reserves en invallers van de A2 Lisette Z(scorelijst), Emiel, Thomas en Heleen (voor Evelien die weer meespeelde met S2).

Statistiek: Wouter(8) Sven(5) Milou, Christian,Mark(4) Heleen(1)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties