Na de opsteker tegen Deetos en de deels onnodige oorwassing verleden weekend bij een ontketend Fortuna is het de vraag hoe het er bij de B1 werkelijk voorstaat. Dat moest dit weekend tot uiting komen in de thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen Meervogels. Met behoorlijk wat publiek op de tribunes werd iets later dan de officiele aanvangstijd ingefloten.

Omdat Meervogels een heer heeft die nog langer is dan Gerbert moesten de dames in dat vak vandaag veel afvangwerk verrichten. Gerbert speelde in de punt om deze lange jongen ver van de korf weg te houden. Beide taken werden goed uitgevoerd. Er ontspon zich een spannende 1e helft voornamelijk door het wat zwakke afwerken aan onze zijde. Vooral doorlopers en vrije kansen bij de korf waren niet aan ons besteed. Met de ene keer KCC en de andere keer Meervogels op voorsprong stond er na 21 minuten een gelijke stand van 5-5 op het bord. Het zal u niet verbazen dat alle doelpunten van afstand waren gescoord. Nik, Gerbert en Tessa waren daar verantwoordelijk voor. Met nog 4 minuten te gaan en ondanks een beter KCC kon het toch gebeuren dat Meervogels 2 minuten voor rust een 5-6 voorsprong nam. Een minuut voor tijd kreeg KCC nog een strafworp toegewezen maar die werd helaas gemist. Dus gingen we met een achterstand de rust in.

Dennis zal in de rust wel hebben aangegeven dat we de betere ploeg waren maar dat we de kansen beter moesten benutten. Zo gezegd, zo gedaan? In ieder geval kreeg Meervogels  uit hun eerste aanval meteen de kans om 5-7 te scoren.  Gelukkig werd de kans niet benut. Reden voor Sophie om dan de eerstedebeste aanval van KCC maar doelstreffend van afstand af te ronden. 6-6 Toch kwam Meervogels weer op voorsprong maar dat zou ook tevens de laatste keer zijn. Nadat Nik weer 7-7 had gemaakt nam KCC de wedstrijd stevig in handen. Stephan G en Tessa werden bij hun akties foutief afgestopt en de koele Sophie wist met de gegeven stippen wel raad. 9-7 Het verschil was gemaakt. Nu nog even doordrukken. Maar ook dat lukte. Na 16 minuten mocht Stephan G voor het eerst in de wedstrijd voor zichzelf juichen. Na de vele pogingen die bijna allemaal uit de korf draaiden viel deze er eindelijk in. Hij liet daarmee een verschil van 4 punten aantekenen. 12-8. Hiermee was de wedstrijd beslist. Via Nik en Stephan werd de score nog opgetrokken naar de 14-9 einduitslag. In de slotfase van de wedstrijd mochten Matthias en Lilly nog even van de overwinninng meeproeven.

Na het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter was iedereen opgelucht en opgetogen. Zo ook de coach. Volgens hem was er goed aan de opdrachten voldaan en was het vertrouwen in eigen kunnen weer een beetje toegenomen na de sterke 2e helft. Ook roemde hij de teamprestestie. Er werd door en voor een ieder keihard gewerkt. Dennis blijft benadrukken dat we in de top-3 kunnen zo niet moeten eindigen en zelfs voor de 2e plaats (achter het ongenaakbare Fortuna) moeten gaan. Volgende week naar het Gorkumse GKV. Daar moet een (sinterklaas)kadootje voor ons klaar liggen in de vorm van een overwinning. Alleen nog even uitpakken.

Doelpunmakers: Nik 6, Sophie 4 (3xstip), Stephan G 2, Gerbert en Tessa ieder 1.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties