Dat een ruime voorsprong geen garantie geeft voor een goede afloop moest de selectie van KCC/Hijbeko zaterdagavond slikken in Veenendaal. Na een goede voorbereiding bleek dat het belangrijk was de schutters van SKF uit te schakelen en "dan was het wel te doen". Robin Diepenhorst moest schutter Luuk van der Kuilen, vorige week goed voor 10 treffers in bedwang houden. Dit lukte uitstekend. Hij kwam niet verder dan 2 treffers en moest in de 2e helft ook het veld verlaten.

In Veenendaal heeft men dit seizoen een speciaal "uitvak" voor de bezoekers waardoor de fanatieke aanhang bovenin een hok gestopt werd. Wel een echte ereloge waardoor men uitstekend overzicht op het veld had. KCC/Hijbeko speelde in het begin van de wedstrijd uitermate zwak want binnen de 2 minuten stond er al een 2-0 achterstand op het scorebord. Dat SKF het in het begin moest hebben van onder andere Van der Kuilen was snel duidelijk en Diepenhorst liet slechts enkele schoten toe die niet efficient waren voor de thuisploeg. In de 5e minuut kon KCC/Hijbeko pas voor de eerste maal de mand vinden in naam van Reinier Plantinga. Vanaf de 2,5 meter werd het 2-1. In de 9e minuut even ophef over een in de ogen van SKF reglementair schot die doel torf. Iedereen dacht aan de 3-1, maar scheidsrechter Coenraads, geassisteerd door assistent-scheidsrechter Onstwedder keurde wegens duwen onder de korf het doelpunt af. In plaats van de 3-1 werd het hierna snel 2-2 en kon de ploeg van Ton van der Laaken uitlopen naar 2-4. Nog geen 5 minuten na de afgekeurde treffer gebeurde het weer. Een schot van SKF werd door de assistent afgevlagd voor verdedigd. Ongeloof bij SKF, Zoveel dat het de coach van SKF een gele kaart kostte. Na de time-out aan Veenendaalse zijde ging KCC/Hijbeko door. Met nog een kleine 10 minuten te spelen stond er een magere, maar goede voorsprong op het bord (4-7). Het was nog geen spektakelkorfbal, maar de punten tellen nu in deze fase. In de 23 minuut was het 5-9, maar toen bleek dat SKF al wilde ingrijpen en liet Bob de Jong, ooit topscoorder in de Lotto Korfbal League en nu spelend voor SKF 4, warmlopen. SKF speelde soms fysiek korfbal en liet schuwde een stevig duel, soms op het randje niet. Net voor de pauze verkleinde SKF de tussenstand tot 7-9.

Na de pauze een getergerd KCC/Hijbeko wat uit de kleedkamer kwam. Waar de eerste twee zetten in de 1e helft voor de thuisploeg waren, waren deze nu voor KCC/Hijbeko. De eerste aanvallen aan Capelse zijde mondde nog niet uit tot een treffer, maar toen kreeg Nolan den Boer het op zijn heupen. Binnen de minuut twee lekkere afstandschoten zorgde voor een 7-11 voorsprong. Hierna moest Bob de Jong het gaan doen en moest Luuk van der Kuilen het veld verlaten voor hem. Dat dit een gouden greep bleek te zijn bleek snel. Nadat Reinier Plantinga de score op 7-12 had gebracht zou er geen vuiltje aan de lucht moeten zijn. Vijf doelpunten voorsprong moet toch genoeg zijn voor een overwinning. SKF dacht er anders over en binnen 10 minuten was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Bij KCC/Hijbeko lukte niet veel meer en SKF kwam op inzet terug tot 12-12, mede dankzij de ervaring van Bob de Jong. Een opvallede actie in de sporthal, wanneer zelfs de mascotte van SKF, Vespa werd weggestuurd door de arbitrage. Hij was wellicht "geraakt aan zijn angel". Na diverse wissels aan de kant van KCC/Hijbeko was men niet meer bij machte om de wedstrijd om te draaien. Met nog een kleine 10 minuten te gaan was het 14-12 en KCC/Hijbeko liep achter de feiten aan. Een strafworp aan de zijde van KCC/Hijbeko bracht de wedstrijd terug tot 14-13. Er was nog hoop, want er waren nog een 9-tal minuten te gaan. Maar die hoop was snel weg en SKF besliste in 4 minuten de wedstrijd door de stand van 14-13 naar 17-13 te tillen. Een strafworp voor de ingevallen Michiel Last was voor de statistieken en de uitslag werd hierdoor 17-14.

Na een goede thuiswedstrijd tegen Tweemaal Zes nu een flinke kater in Veenendaal. Sta je 12-7 voor, moet je de score gestaag uitbouwen en zijn de twee wedstrijdpunten in de knip. Door de inbreng aan de zijde van SKF van Bob de Jong, blijkt dat de ervaring de doorslag heeft gegeven. Ook bleek dat KCC/Hijbeko bijna de gehele tweede helft geen velddoelpunten meer wist te maken en louter alleen vanaf de strafworpstip nog trefzeker was. Met een volgende thuiswedstrijd tegen koploper DeetosSnel/Volhuis wordt het moeilijk om nu nog punten te pakken. Winnen van de Dordtse ploeg lijkt niet haalbaar maar de er zal eerst nog voor gespeeld moeten worden. Wellicht is er een heerlijk avondje volgend weekend en verrast KCC/Hijbeko vriend en vijand door de punten in eigen huis te houden. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Doelpunten:
Nolan den Boer 5x, Reinier Plantinga 4x, Wilrik Wassink 2x, Daniëlle de Bruin, Juliëtte Wassink en Michiel Last ieder 1x.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties