's Ochtends in Scheveningen keek ik uit het raam en dacht "Dit zou eens een mooie korfbaldag kunnen worden!". 's Avonds teruggkeerd in de OH OH Cherso-stad was die gedachte bewaardheid.
S1, S2, A1, A2, A3 (Fortuna A1 :-) kenden positieve resultaten! Da's natuurlijk mooi voor de club......

Mijn korfbaldag begon met het meegaan met de A1-cameraman Wigle Schippers, die op verzoek de wedstrijd PKC A2-Swift A1 om 11.10 uur zou gaan filmen. Twee tegenstanders waardoor wij niet verrast wilden worden. Omdat ik toch tijd had -erg vroeg die ochtend stond ik al op Schiphol- spraken we in Roffa af. Iets later dan gepland weliswaar, maar een tweede helft zou ook genoeg zijn. Prachtige wedstrijd die we volgden vanaf de perstribune. De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd en als Swift het op cruciale momenten slimmer had aangepakt dan zat een gelijkspel er zeker in. Nu won de slimmere ploeg.

Hierna terug naar Marseille en een heerlijke lunch nuttigen op de Academie Schippers, bereid door de lieftallige eega van Wigle, Jopie. Vervolgens de koets weer in richting de Algra-brug, die ik ondanks verwoede uitlegpogingen van Wigle niet vond ("Hier rechts, dan links, dan alsmaar rechtdoor, enz.enz. zoooooo gemakkelijk", sommigen moeten dit herkennen)  en dus belandde ik, nogmaals door eigen toedoen ofwel onkunde/nonkennis, op De Ring. Ook goed, want daardoor wist ik zeker dat ik de weg kon vinden naar De Boog, waar onze A3 en A2 het zouden opnemen tegen respectievelijk Koag A2 en A1.

De A3 legde een schitterende wedstrijd neer en won volkomen terecht met 5-11. De A3 toonde een gezonde beleving, grote inzet, plezier en gaf blijk van een groot doorzettingsvermogen. Ik zag geen enkel moment een verslapping tijdens de wedstrijd. De coaches hielden de boel haarscherp (complimenten heren Ben&Martijn!) ondanks wat heikele momentjes met bijna-blessures. 

Helaas kon ik slechts een kwartiertje de A2 zien spelen en toen stond het door georganiseerd spelen via 0-2 en op basis daarvan dacht ik dat het goed zou komen. Het was nog wel even peentjes zweten toen ik tijdens onze eigen A1 voorbereiding Yvonne in de tweede helft aan de lijn had die meldde, dat het met nog een kwartier te gaan 7-3 stond! Ongelooflijk vond ik het en begreep er dus niets van. Gelukkig wist zij mij ook te berichten dat het alsnog uitkwam op een mooie 9-9. Wel te weinig doelpunten in ons voordeel als je onze (schot)intenties kent.
We hebben als staf een bereikbaar doel gesteld voor de A2 en daardoor beschikt deze ploeg over een beschermde status in onze strategie. Want we houden de A2 zo compleet mogelijk, hebben een volledige technische staf gerealiseerd, versterking gekregen en een sterke AR vastgesteld, dus de voorwaarden zijn zeker aanwezig om de ambities waar te maken. Dat kan zelfs soms ten koste gaan van de A3 en de A1. Hopelijk beseffen alle A2 spelers dit en zullen zij ons dit "terugbetalen" door goede prestaties.

In ieder geval verheugd over de terugkomst en de ongetwijfeld fighting spirit van de A2 en daarbij de winst van de A3, begon de A1 aan de wedstrijd tegen RWA A1. Inmiddels bijna vrienden, omdat we deze ploeg zo vaak hadden getroffen de laatste seizoenen en recentelijk nog op ons trainingsweekend. Bovendien lopen er via scholen en studies ook allerlei lijnen, dus wat dat betreft was het een prettig weerzien met deze sympathieke tegenstander.
Onze issue "De Tweede Helft"  zouden we kunnen toetsen deze wedstrijd. Eens kijken of de ploeg het gevoel en de focus kon vasthouden in de tweede helft àls in de eerste helft al afstand was genomen van de tegenstander, een leuke motivatie-talk voor Leroy in de rust.....
En ja hoor....rust: 16-5. Tot 3-3 kon RWA het volhouden en kennelijk had onze vice-aanvoerder de kolder in z'n kop, want hij schoot nagenoeg 100%!
In de tweede helft stond tot mijn groot genoegen en lichte verbazing (want: verdelende dame) "de zus van...;-)" op en zij bleef de ploeg (letterlijk) de weg naar de korf wijzen. Kennelijk een praktiserend lesje van vorige week, waar niet naar een andere oplossing werd gezocht en nu wel de ruimte die werd geboden, gebruikt werd om de niet-thuisgevende spitsen te compenseren. Of toch het resultaat van de clustertraining Schot? In ieder geval heerlijk om mee te maken! Uiteindelijk belandden we op 29-11, wat opnieuw een duidelijk resultaat is. Niet alleen lekker veel doelpunten voor (55) ook de minste tegen (21) gemiddeld op dit moment. Dat zegt wel wat. We hebben met de 31 van S2 afgelopen weekend een ander doel erbij........ ;-)

Ter kennisgeving en bewustzijn graag ook het volgende met name voor de spelers. Wigle heeft een groot gedeelte van de RWA wedstrijd laten schieten om ook beelden te schieten van Albatros A1, onze volgende tegenstander aanstaande zaterdag. Naast de bewogenheid en het meebeleven ten aanzien van de A1 getuigt dit mede van een grote onvoorwaardelijke betrokkenheid van deze man. Het zijn kostbare non-materiële zaken.

Soms gaan we uit van vanzelfsprekendheden en vergeten we al die mensen (niet-spelende leden, ouders, commissies, sponsors, enz) die door vrijwilligerswerk te doen of door giften voor deze mooie club hun harten laten spreken en hun betrokkenheid tonen, waardoor bijvoorbeeld spelers A1, A2 en A3 zich uitsluitend hoeven te richten op het korfballen. Wat een luxe en vooral privilege.

Ik wil er mee zeggen: "Al deze mensen voor toen, nu en straks: hartelijke en oprechte dank namens de A-Jeugdselectie en volledige staf!!!".

Statistiek: Milou, Christian(8) Wouter(4) Mark(3) Jet,Sven(2) Evelien,Nicole(1)
 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties