Voor elke thuiswedstrijd vragen we een speler van het team van de week om een interview te hebben met een selectiespeler. Dit interview staat op de dag van de wedstrijd in het programmablad en zullen we de dag erna op de site plaatsen.
 
Nina Wierenga, 11 jaar speelt zelf al 7 jaar bij KCC/Hijbeko. Begonnen bij de welpen en nu speelster van de D1. Nina is de eerste jeugdspeler die een selectiespeler interviewt. Haar keuze was om haar idool Mariska Brands een paar brandende vragen te stellen.
 
Hoe voel je je voor een wedstrijd: ik voel altijd wel wat spanning en kriebels voor de wedstrijd. Hoe bereid je je voor op een belangrijke wedstrijd: meestal begint het al op donderdag. We trainen goed geconcentreerd, kijken beelden en de coach doet zijn voorbespreking. Daarna goed slapen en op zaterdag voor de wedstrijd goed eten om dan te knallen. Waarom ben je begonnen met korfbal: ik ben bijna op het korfbalveld geboren, dus van huis uit!
 
Wie is jouw grootste voorbeeld: bij de dames Mady Tims en bij de heren, Leon Simons. Dit zijn mijn twee favorieten. Wat is je grootste blunder en wat heb je ervan geleerd? In korfbal mijn blunder, dat weet ik nog goed…. vroeger met het vijfdistrictentoernooi met Zuid West ben ik geblokt bij een doorloper. Dat zal me nooit meer overkomen, ik heb mezelf aangeleerd altijd uit te strekken om dit risico te voorkomen.
 
Welke sport heb je nog meer gedaan: Vroeger heb ik aan turnen en tennis gedaan en daarnaast heb ik altijd gekorfbald, vanaf mijn vijfde bij Wion. Toen ik naar de B ging ben ik door Deetos gevraagd en heb ik daar in de junioren gespeeld. Dat was overigens wel in overleg met mijn ouders, want die moesten mij altijd halen en brengen. Jan de Jager heeft mij naar KCC gehaald. In het eerste jaar werden we kampioen en promoveerden we naar de hoofdklasse. Dat was zeker het leukste jaar, gaaf dat je kampioen wordt, daar doe je het uiteindelijk allemaal voor.
 
Hoeveel vriendjes heb je gehad? Drie inclusief mijn huidige vriendje??? 
Wat vind je ervan dat Michiel niet in S1 zit? Zelf had ik de keuze niet meer verwacht en we zullen zien of het een goede keuze is geweest. Michiel is een goede rebounder, de toekomst zal het uitwijzen.
 
Het interview zit erop en Mariska gaat zich opmaken voor het treffen met Tweemaal Zes. Na het verlies van afgelopen zaterdag een belangrijk duel. Nina gaat trainen, maar krijgt eerst een bespreking van 30 minuten. Je kunt niet vroeg genoeg met goed voorbereiden beginnen!
 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties