Na een stroeve start van de eerste helft van het veldseizoen werd afgelopen zaterdag aan het zaalseizoen begonnen. Zou de opgaande lijn van het veld vastgehouden worden? Zou het korte trainingskamp in het zuiden des lands de nodige inspiratie hebben opgeleverd? We hadden in Deetos/Volhuis in ieder geval een tegenstander waar de tanden in gezet moest worden. De herinnering aan de laatste confrontaties met Deetos waren niet al te best. Maar tweemaal ruim verliezen geeft ook weer aanleiding tot sterke revanchegevoelens. Zo leek een ieder tot op het bot gemotiveerd.

Met Dennis op de tribune en Henk-Jan als hoofdcoach werd om 12.10 uur ingeblazen. Al na 20 seconden werd een lange aanval doeltreffend afgerond zonder dat Deetos aan de bal was geweest. Toen Nik dat kunstje een paar minuten later nog een keer herhaalde was de toon gezet. Deetos zou een moeilijke middag krijgen. Sterker nog, Deetos zou er helemaal niet aan te pas komen vandaag. KCC speelde in die periode zo sterk en gedisciplineerd dat er vrij eenvoudig werd uitgelopen naar een 5-0 voorsprong. De prachtige doorbraak en dito afwerking van Anouk mag hier wel even genoemd worden. Dit was het moment waarop Deetos iets terug kon doen. 5-1. Het verschil werd nog wat verder uitgebouwd zodat er bij de rust een 8-3 stand op het scorebord stond. Nou wil dat met deze ploeg niet zoveel zeggen want gedurende een hele wedstrijd zit er vaak een flinke dip in. De wens van Dennis was dan ook om als eerste weer te zullen scoren zodat de stand dan onoverbrugbaar zou lijken.

Helaas, ondanks verwoede pogingen onzerzijds viel die eerste treffer toch aan de andere kant en was het verschil teruggebracht naar 4 punten. Deetos putte daar de nodige moed uit en na 13 minuten stond het ineens 9-7. Een ineeenstorting werd gevreesd maar onze KCCers rechtten de ruggen en Deetos werd alsnog naar een ruime achterstand gespeeld. Vijf minuten voor tijd stond er 13-7 op het bord en was de wedstrijd gespeeld. Deetos mocht nog even ademhalen en dat resulteerde zowaar nog in 2 doelpunten. Verder kwamen zij niet en zo werd er bij de stand 13-9 voor het einde gefloten.

Een verdiende en hoopgevende overwinning. Er waren zaterdag een aantal positieve zaken aan de orde. Nik en Stephan G konden aanvallend excelleren door de geweldige steun van hun medespelers. Alle dames scoorden en sommigen deden dat op belangrijke momenten. Gerbert werd in een verdedigende rol gedwongen en deed dat met verve. Het zal lang geleden zijn geweest dat hij zoveel heeft moeten verdedigen. Stephan V plukte weer de meest onwaarschijnlijke ballen uit de lucht maar belangrijker nog was dat de dip achterwege bleef. Dat iedereen het gevoel van nu of nooit had. Natuurlijk waren er ook nog wel wat negatieve dingen te bespeuren maar daar zal Dennis wel de nodige aandacht aan geven. Gerbert gaf na de wedstrijd aan dat vooraf iedereen het gevoel had dat ze Deetos vandaag zouden pakken. Ook Dennis was in zijn nopjes want a.s. zaterdag wacht Fortuna in Delft. Dan kun je deze opsteker wel gebruiken. Fortuna is op voorhand een titelkandidaat maar bij winst van ons kunnen wij dat ook zomaar worden. We moeten in ieder geval de doel- en instelling hebben om bovenin mee te draaien. Met nog een topper als TOP/Sassenheim in de poule moet dat een enorme uitdaging zijn.

Doelpuntenmakers: Nik 5, Stephan G 4, Tessa, Chantal, Sophie en Anouk, allemaal 1. 

Tot zaterdag in Delft

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 21 april 2018 tegen Fortuna/Delta Logistiek 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Sponsorclub

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties