Voor de A1 mondde de eerste zaalwedstrijd van het seizoen tegen Tempo A1 uit in een spectaculaire eerste helft en een tweede helft met mededogen.

Het was opnieuw de scherpte en het enorme tempo ;-) die zorgden voor een verrassende overrompeling van de opponent. Ik zou op zulke momenten niet in de schoenen willen staan van onze tegenstanders. De passing was strak en zuiver, het fysieke en baltempo zeer hoog, de schotzuiverheid bijna 100%, en ja, alles is dan goud wat je aanraakt, doet of zelfs dènkt. Vanaf een mooie 0-3, via 2-7 werd er vanaf 3-7 even niet meer gescoord door Tempo. Wij konden daardoor uitlopen tot 3-14, waarna de ruststand van 5-17 werd bereikt.

"Wat dan?", vroegen we ons al vóór de wedstrijd af. "No-mercy" zeiden we tegen elkaar. Met 5-9 in de tweede helft blijkt dat we wat betreft een dergelijke mentaliteit er nog mijlenver vanaf zitten. Onbewust lijken we op zulke momenten met de rem te spelen en waarschijnlijk met mededogen. Tempo was echter niet in staat om dat om te zetten in een beter resultaat dan de eerste helft.

Waren het vooral onze corrigerende handjes in de verdediging, die de tegenstander aan doelpunten hielp, in de tweede helft was met name het tweede aanvalsvak onvolwassen bezig. Doorgaan met hetzelfde ding als 't niet lukt, getuigt op dat moment van een gebrek aan kundige wedstrijdlezing. Als je dan niet scoort, dan scoort de tegenstander. Jammer en goed leerpunt.

Al met al een schitterende wedstrijd, waarin het overduidelijk was, dat er met plezier werd gespeeld. Dat kwam echt niet door de doelpunten, deze waren juist een resultaat ervan.
De kop is eraf en ik durf het zomaar te zeggen: "Op naar een ongeslagen zaalseizoen".

Goed gedaan A1, ik heb erg genoten!!!
En laat de G-Voorspelling ("Ik zeg: zesentwintig") uitkomen, OK?

Dank aan de rij-ouders, Wigle de cameraman, de meegreisde supporters die in elk geval één winnende wedstrijd in de Limeshal meemaakten, de uitstekend invallende Heleen (voor Evelien, die in S2 moest spelen), trouwe reserves Michelle en Emiel, en onze inmiddels vaste schrijver van de scorelijst: Bianca.

Statistiek: Christian(8) Wouter (5) Sven,Mark(4) Nicole(3) Milou, Heleen(1)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties