De deelname van de A1 aan het jaarlijkse SDO(V) toernooi heeft geleid tot een aantal bijzondere prijzen voor dit team.
Het team vertrok zaterdagmorgen vroeg naar Veldhoven met Evelien, Nicole, Wouter, Sven, Christian en Thomas als vaste krachten aangevuld met Listette K, Heleen, Emiel, Mark en Lisette Zaal (weer terug op 't oude nest!). De overige dames waren verhinderd door aanstaande tentamens en een open dag. Het toernooi kende acht deelnemers uit de OVK en 1e Klassen, die verdeeld waren over twee poules. Wij troffen in de poulewedstrijden achtereenvolgens RWA, SDO(V) en ODIK, waarvan SDO bij het ontbreken van een gemengde A1 de 'oude' A1 afvaardigde, bestaande uit S1/2 spelers. Het bleken leerzame wedstrijden, waarin de individuele leerpunten duidelijk werden. Uitgezonderd SDO hadden we niet veel moeite met de tegenstanders, waardoor de finale tegen KVZ gemakkelijk werd gehaald. Ook daar bleken wij enkele maten te groot: 15-3 winst in 2x12,5 minuten en de eerste prijs was binnen: een prachtige beker en een wedstrijdbal! Het is ons qua ballen wel gegeven de laatste tijd, want voor de loterij wonnen we met lotnummer 700 en 705  ook nog een echte 'Barcelona-bal' als eerste en de scheidsrechter zweetschoenen als tweede prijs!

Het volgende zij ook gezegd: het team opereerde werkelijk als team; dat was een prima prestatie. Vanaf deze plek, zoals het hoort, ook meteen de opmerking dat het gedrag van onze districtspeler tijdens en rond de wedstrijden voorbeeldig was!

Het toernooi combineerden we meteen met een trainingsweekend. Waar beide Lisettes en Evelien ons na het toernooi moesten verlaten, bleven we door Marcel aangevuld met de rest over. Werner Rijkers van SDO was onze gastheer in wiens ouderlijke huis we de nacht konden verblijven (luchtbedje, slaapzak, kussentje...). Ook daar weer een eerste prijs, want Werner, ouders en zusje bleken buitengewoon gastvrije en vriendelijke mensen met een paleis van een huis.
Vóórdat we naar het SDO clubhuis gingen, streden we bij de plaatselijke pizza/shoarma tent om de prijs van de sterkste knoflookgeur, die duidelijk Leroy toekwam. Het eten was ook al giga-gezellig. Deze gezelligheid werd stevig voortgezet in de kantine, waar we met vier andere clubs de dag afsloten. Dankzij een paar spelers van ons kaapten we daar ook nog de prijzen weg in de Snavelen-estafette en de Brumskieken-medailles  ;-)

Niet al te laat met Werner mee terug (100m lopen...), waar we met z'n allen op de enorme zolder de prijs haalden voor de Hoe-lang-hou-je-de-ander-luidruchtig-uit-z'n-slaap Competitie. Als klap op de vuurpijl was er nog één prijs te verdienen: de zondagtraining om 11.30 uur! Als ware helden, fit en volledig uitgerust, nuttigden we op zondag eerst in de reeds bekende kantine ons ontbijt om vervolgens het trainingsweekend af te sluiten met een "Cooling Down" in de prachtige zaal op het Kempen Campus. Héérlijk grote zaal met tribunes; we leken wel professionals.... De laatste prijs, het meedoen aan de clinic, werd 'tegen elke prijs' gehaald, chapeau spelers!

Al met al een zeer gezellig, geslaagd en leerzaam weekend. Bijzonder qua teambuilding, want één team waren we overduidelijk.
Onze dank gaat uit naar SDO(V) voor alle goede zorgen tijdens en rondom het toernooi, naar de vader van Nicole en de vader&moeder van Wouter voor het heenrijden en de vader van Emiel voor het ophalen!
Marcel hartelijk dank dat je auto even pakezel was.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties