TOP A1 uit Sassenheim is afgelopen maandag gastheer geweest voor onze A1. In hun nog steeds nieuwe eigen hal, wisten wij ook dáár een historische winst te behalen, namelijk de eerste in die hal....
Onze tegenstander kenmerkt zich doorgaans door de kwaliteit bij de dames. Dat zagen we ook direct. Zonder ons daarop te hebben ingesteld, paste het team zich op bewonderenswaardige manier meteen aan. Door goed opstellen en meeverdedigen van de heren, kwamen de TOP-dames die avond niet echt uit de verf. Ze werden gedwongen van grote afstand te schieten, wat een kolfje naar onze lange herenhanden is.

We merkten vanaf de kant wel dat spelen op dit niveau een tandje bijschakelen is. Je moet echt voor de volle 100% bij blijven, anders walst de tegenstander gemakkelijk over je heen. Desondanks weer ge-emmer in het eerste aanvalsvak. Individueel belang ging boven teambelang en gedurende de gehele wedstrijd zag je het mokken op zichzelf en elkaar in dat vak. Dat viel mij ontzettend tegen en ik verwachtte het niet meer binnen dit team. Tegen OVVO was er 'geen vuiltje aan de lucht'! Misschien omdat één bepaalde speler toen met het districtteam meespeelde.....? Het ging juist zo goed!

Moeizaam dus en we kwamen de eerste helft niet echt los. Vanaf 5-5 konden we een klein gaatje slaan tot aan de rust 6-8. Na de rust redelijk snel een verschil gemaakt van vier doelpunten die we tot het eind konden behouden. Een uitslag waarop je zeker heel trots kunt zijn, echter een uitvoering van één vak, die onacceptabel was in deze fase van het seizoen. Gaan we dus iets aan doen!

Dank aan de rij-ouders, Wigle voor de beelden, Tessa&Nik (B1) voor het invallen!

Statistiek: Sven(4) Nicole,Christian(3) Milou(2) Wouter,Thomas,Nik(1)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 15 december 2018 tegen PKC/SWKGroep 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties