Onze A1 heeft haar eerste zaal oefenwedstrijd afgelopen maandag al gehad. Uitgenodigd door KVS A1 konden we om 18.00 uur in Scheveningen in de leeuwenkuil De Blinkerd aantreden tegen de dit seizoen uiterst ambitieuze gastheer: Ahoy halen is de enige optie.
Voor onze tegenstander vertaalt zich deze ambitie door vanaf aanvang van het veldseizoen 1x per week in de zaal te trainen. Vóór deze training is er eerst een uur stabiliteitstraining en na de training is het nog mogelijk te gaan spinnen bij de plaatselijke fitnessclub. 

Het resultaat konden we dan ook meteen merken gedurende het eerste kwartier van de wedstrijd. Nu bleek KVS de TGV. In no-time keken we tegen een achterstand aan van 10-2! Ongekend voor ons team natuurlijk. De rollen waren dit keer even omgedraaid en dat terwijl KVS voor de wedstrijd ook nog de stabiliteitstraining had gedaan.....

Die eerste 15 minuten werden we er werkelijk vanaf geknald en er vanaf gelopen. Onze tegenstanders zoefden onze spelers zo voorbij alsof ze er niet stonden en de ballen lagen zonder dat we er ons van bewust waren al in het mandje. Wij verdedigden niet of nauwelijks, stapten als echte pupillen in waar mogelijk en vonden, getuige het onlogische aantal air-ballen, aanvallend de korf niet. Logisch, omdat we A) aan het licht moesten wennen, B) aan de chloorlucht, C) aan de vloer en D) aan de setting: het "diepe" veld. Dat scheelt naar mijn bescheiden mening toch zo'n zes punten. Leren we ook van, door vanaf de eerste seconde scherp en opgeladen te zijn. 

Na dat bewuste kwartiertje dat we even van het padje af waren, kregen we grip op de wedstrijd. De schade bleef keurig beperkt tot 11-6 in de rust. Al vlak voor rust hervonden we de controle over het spel. Dat bleef ook tot halverwege de tweede helft. Door spelerwissels bereikten we met 12-13 eindelijk een voorsprong en kwamen we desondanks uiteindelijk een remise overeen.

Een goede en leerzame wedstrijd. Enerzijds leren wij van de leepheid, opbouw en effectiviteit van zulke ploegen en anderzijds merken we dat we het niveau -met schotklok- inmiddels zeker aankunnen. Met grote zekerheid en trots durf ik te zeggen, dat we verder in het zaalseizoen deze tegenstander in een competitieve setting zelfs kunnen verslaan. Want dan zijn we volledig gewend aan de "wetten van de zaal". Een geruststellende gedachte en dat nog voordat de zaal officieel is begonnen....

Nog oefenen tegen twee hoofdklasse ploegen, TOP en OVVO, een trainingsweekend en dan de start van de zaalcompetitie. Eens kijken of we deze ploegen kunnen verrassen.

Dank aan de rij-ouders Bert en Wigle (tevens cameravoerder) en Jopie Schippers voor de heerlijke Nasi Goreng maaltijd te Huize Schippers! Ook dank aan HJ voor de A1-Comedy, die via de TV menig niet te onderdrukken lachstuip veroorzaakte.
Statistiek: Wouter(4) Sven(3) Jet, Chris(2) Nicole, Thomas(1)

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties