Nog niet eerder bij KCC/Hijbeko heb ik zo een team met twee gezichten gezien.
De laatste veldwedstrijd van het seizoen was er één om naar uit te kijken. Tegen de nummer 7 in de poule zou de A2 de licht opgaande lijn doorzetten en een logische overwinning pakken. In Zoetermeer leek het er in de eerste helft aanvankelijk ook uit te komen. Tot aan de rust werd gestaag aan een gedegen voorsprong gewerkt. Het liep op veel fronten prima en de samenwerking verliep zichtbaar goed. Het spel was OK en het tempo idem. Tien gescoorde doelpunten gaven hoop op een dubbele score aan het eind van de wedstrijd.

Of het nou aan de opkomende kou lag of de sterker wordende wind (wie kan het zeggen?), maar de tweede helft gaf een totaal ander beeld te zien. Niet dat het aan onze kant duidelijk slechter was, maar de tegenstander kwam wel geleidelijk weer terug in de score. Met nog zo'n 12 minuten te gaan stond het zowaar 7-10. Aan de kant zeiden we nog: "Het moet niet 8-10 worden, want dan krijgen ze nog meer vleugels". Het sloop er, zo sneaky, als een slang langzaamaan in. Wij kenden meer foute passes, éénschotsaanvallen en scoorden simpelweg niet (meer). Tja, dan ga je de bietenbrug op. Het werd inderdaad 8-10, 9-10 en met nog anderhalve minuut te gaan dus 10-10.

Reeds totaal verbijsterd, geraakten we in een soort van collectieve shock na het laatste fluitsignaal. Het lag er gewoon: nul doelpunten in de tweede helft. Hoe krijg je het voor elkaar? We zagen het gebeuren en keken ernaar..... Snel vergeten en ervan leren. Het er wèl met elkaar over hebben en afspreken: één keer en dan nóóit weer! Daarvoor herbergt dit team te veel aan kwaliteit. En dat gaat er echt uitkomen, daarover maak ik me absoluut geen zorgen! De focus nu richten op de zaal onder het motto "Nieuwe periode, nieuwe kansen!".
 

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 27 oktober 2018 tegen Mid-Fryslan/Jansma Burdaard 1 om 15:30 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties