Wat een verschil met verleden week, zeg. En dan doel ik uiteraard op de weersomstandigheden. Storm dwars over het veld en nog ijzig koud ook. Of het spelbeeld ook anders was als verleden week moest om 11.30 uur allemaal nog blijken. De scheidsrechter was er in ieder geval niet. Gelukkig hebben we binnen de club dan nog een aantal gelauterde spelleiders. Steven Verhoeff werd uit zijn mandje gelicht en om 11.45 uur was hij klaar om de wedstrijd in gang te zetten. De opponent van vandaag was het Zeeuwse Fortis. Een ploeg die op dat moment slechts 1 punt minder vergaarde dan onze B1.

De B1 begon met de sterke wind mee en de opdracht om verdedigend enorme druk op de Fortis-aanval te zetten. De 1e aanval begon sterk. Zonder balverlies werd de allereerste lange aanval al afgerond. 1-0 via een doorloper van Nik. De eerste klap is een daalder waard. De ploeg speelde geconcentreerd en Fortis had veel moeite met de tegenwind en de druk die gegeven werd. Dat leidde bij de tegenstander tot veel balverlies. In de 3e minuut werd het 2-0 door Sophie die, volledig vrij gelaten onder de korf, keurig werd aangespeeld en afrondde. Vakwissel en nog in dezelfde minuut scoorde Chantal prachtig van afstand 3-0. En 5 minuten later flikte zij, met haar 2e schot, hetzelfde kunstje. 4-0. In dezelfde minuut kon Fortis wat terug doen via aan strafworp. KCC ging echter onverdroten verder en door afstandschoten van Nik en Lilly stond het na 17 minuten 6-2. Nik en Stephan G van afstand zorgden voor een tussenbalans van 8-3 met nog 5 minuten te gaan. KCC was heftiig op zoek naar een zespunts voorsprong en dat leek vlak voor rust nog te lukken. Sophie uit een strafworp en Nik met een doorloper brachten de 10-4 tussenstand op het bord. Vlak voor het rustsignaal gooide Fortis roet in het eten. 10-5 en meteen rust.

KCC had het gaatje wel geslagen. De opdrachten werden goed uitgevoerd alhoewel het "druk zetten" soms wat al te enthousiast werd uitgevoerd. Fortis kon daardoor een aantal malen gevaarlijk worden en scoren. Daar stond wel tegenover dat KCC tientallen malen de bal wist te onderscheppen. Zou de 2e helft hetzelfde beeld geven?
De extra opdracht was nu om gedoseerd aan te vallen en op die manier zo min mogelijk balverlies te lijden. Dus lange aanvallen en geen trucen.

De 2e helft kwam maar langzaam op gang. Een goedwerkende verdediging en een onmachtige aanval zorgden er voor dat er 10 minuten lang niet gescoord werd. Chantal doorbrak deze impasse door met haar 4e schot in de wedstrijd haar 3e doelpunt te scoren. Een fantastisch gemiddelde. Sophie scoorde 2 minuten later kort onder de korf. Vlak daarvoor had Fortis nog een duit in het zakje gedaan 12-6. Toen brak er aan KCC-zijde weer een doelpuntloze periode aan. Ook Fortis blonk niet uit in afronden maar zorgde er toch voor dat de achterstand tot 4 punten werd teruggebracht. Tessa maakte in de 23e minuut aan alle onzekerheid een einde en scoorde van afstand. 13-8 met 7 minuten te gaan. Het mooiste doelpunt moest nog komen. Matthias verschalkte bij de middenlijn zijn tegenstander, speelde de bal naar de naast hem staande Nik die op zijn beurt de bal in de ruimte op de doorgestormde Matthias plaatste, waarna deze de bal eenhandig in het mandje liet verdwijnen. 14-8. Een daverend applaus van het aanwezige publiek was de beloning. En meteen een mooie afsluiting van de wedstrijd en van het najaars veldseizoen. Er was nog wat tijd om ook de reservespelers wat speelminuten te gunnen. De stand veranderde er echter niet meer door. En de uitstekend leidende scheidsrechter floot voor het einde. Steven namens ons allen bedankt.

KCC/Hijbeko B1 staat nu op 3e plaats en heeft met de laatste overwinningen en goed en gedegen spel de basis gelegd voor een goede zaalcompetitie. Voor die zaalcompetitie moest er nog een zware beslissing worden genomen. KCC gaat uitkomen in een zware poule en er is daarom, en in mijn ogen terecht, besloten om met 4 heren te gaan spelen. Helaas is Matthias daar het slachtoffer van geworden. Ik zeg helaas omdat ik ervan uit ga dat we met zijn allen vinden dat Matthias het uitstekend heeft gedaan. Hij was zeker niet de minste. Maar soms gelden andere wetten en ook in korfbal is lengte en fysiek toegetreden. En daar ontbreekt het bij Matthias aan maar zeker niet aan zijn korfbalcapaciteiten. Ik hoop dan ook dat hij deze teleurstelling snel van zich afzet en doorgaat met zichzelf te ontwikkelen. En geloof mij, voor aantrekkelijk korfbal hebben we juist die kleine technische spelers nodig. Dus er is nog hoop.

Nu staat het zaalseizoen voor de deur. Niet eenvoudig voor KCC/Hijbeko B1 met ploegen als Fortuna, Deetos en Top Sassenheim in de poule. Terwijl duidelijk is dat we bovenin willen meedoen. Ik denk dat Dennis al heel wat heeft bereikt maar dat hij nog niet tevreden is. Functies verdelen en uitvoeren wordt nu heel belangrijk. Inzet, gezonde agressiviteit (er spelen er nog een paar op de automatische piloot) en discipline moeten de boventoon gaan voeren. Het teambelang moet te allen tijde voorop staan. Geen makkelijke opgaaf maar zeker niet onmogelijk. We zullen zien wat de voorberieiding gaat brengen.

Tot ziens in de zaal.

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt thuis op zaterdag 20 oktober 2018 tegen Groen Geel 1 om 16:00 uur.

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties