[van de Dalto-site, met dank]


A2 laat koploper ontsnappen
10-10-2010 - Eerste verlies geen schande, maar er had meer in gezeten ....

KCC A1 lijkt in de Overgangsklasse D regelrecht op de titel af te stevenen. Vorige week werd de directe concurrent Avanti A1 onder de voet gelopen: 20-8. In de eerste vijf duels kwam de ploeg uit Capelle nimmer in de problemen, steeds werd de tegenstander al in het eerste kwartier overklast en geneutraliseerd. En voor onze A2 is het seizoen - hoe gek het ook klinkt - nu al min of meer geslaagd. Tevoren door 'deskundigen' ingeschat als degradatiekandidaat, wist het team van Danny en Henry zich naar een gedeelde derde plaats te spelen. Kortom: we konden ontspannen naar deze wedstrijd toeleven.

Het vermoeden dat KCC direct met superhoog tempo zou openen, werd bewaarheid. Na een verrassende 0-2 door twee treffers van Milo, pakte KCC het initiatief snel terug. We waren beduusd en konden de tussensprint niet pareren. Van de afspraak dat we het tempospel van de bijna-Rotterdammers zouden afbreken door vol voor elke bal te gaan, door veel druk te geven en aanvallend geduld op te brengen, kwam in deze fase niet veel terecht. Pas bij 7-3 herpakten we ons en kwam er rust en duidelijkheid in de ploeg. En toen bleek dat KCC in zo'n situatie inderdaad kwetsbaar is. Ondanks de enorme lengte bij de mannen - Lukas was vergeleken met hun langste heer een dreumes - wisten we korfduels te winnen. KCC werd onrustig, ging mopperen en verloor de grip op de wedstrijd. 

Na de korfwisseling bij 9-6 bleven we de Capelle-ploeg goed volgen. Maar dichterbij dan drie doelpunten kwamen we niet. Ook al omdat we zelf onvoldoende scherpte toonden. Twee strafworpen verknoeien, opgelegde kansen onbenut laten en het net niet scherp zijn van ons veel scorende vrouwenkoppel Andrea en Anjali. One of those days... Als je dat allemaal meeneemt, dan kun je zeggen dat KCC zaterdag door het oog van de naald is gegaan. Qua spel bleken we in staat om de talentvolle koplopers bij te benen. Jammer van die tien minuten in de eerste helft, jammer ook van de gemiste kansen. 

Een ervaring rijker en een illusie armer heet zoiets. KCC zal zich realiseren dat ze na de zaal de uitwedstrijd bij ons mogen zien als de grootste hindernis op weg naar het kampioenschap. Alhoewel: ik denk dat ze dan al kampioen zijn. Man van de wedstrijd was zonder meer Lukas. Geweldig hoe hij duels uitvocht bij de paal. En hoe hij later de topschutter van KCC (goed voor zeven doelpunten!) na de wissel in bedwang hield. Een andere naam die een vermelding verdient: Eva. Verdedigend is ze bijna niet te passeren, ook in andere opzichten maakt ze snelle sprongen. Kortom: er zit nog meer in deze ploeg!

Logo Korfbal League klein

Korfbalcompetitie

KCC/SO natural 1 speelt uit op zaterdag 19 januari 2019 tegen DOS '46 1 om 20:00 uur in sporthal De Eendracht.

KangoeroeKlup Logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties