In de competitie in de hoofdklasse A zijn we inmiddels over de helft, maar door een aparte planning speelde het vlaggenschip zaterdagavond voor het eerst tegen het Amsterdamse AW.DTV. Zoals in het programmaboekje te lezen was kennen de ploegen elkaar door en door en worden er altijd mooie duels uitgevochten. Voor de ploeg uit Amsterdam was het een kwestie van aanhaken en voor de ploeg van Wip en van der Steen moest op titelkoers zien te blijven. In een hoofdklasse-onwaardige eerste helft bleef KCC achter de feiten aanlopen, maar in de tweede helft werd er halverwege een eindspurt ingezet en alsnog een moeizame zege behaald.

De wedstrijd vond plaats in de nieuwe sporthal op het Zeeburgereiland. In een mooie maar kleine hal, waar de supporters gegroepeerd bij elkaar zaten, zagen de ruim 30 supporters uit Capelle aan den IJssel een twijfelachtige start van KCC. In een subtropisch korfbalklimaat (het was er zeer benauwd), komt de thuisploeg, die al vooruitlopend op de Korfbal League nog steeds met KL-logo’s op hun mouw speelt, al snel op een 2-0 voorsprong. Al na 1 minuut moet Demi van Oosten met een blessure het strijdperk verlaten. Haar vervanger is Michelle Jongenburger. AW.DTV liet direct merken dat het de punten in eigen huis wilde houden en begon fel aan de wedstrijd. Veel kansen die maar net uit de korf ketsten. Bij KCC was het nog niet hoe het zou moeten zijn. Veel zoekend naar de juiste personen voor de afronding. Door de goede Amsterdamse druk komt KCC niet los in de aanval. Spits Middelkoop had het lastig tegen de fanatieke Jim Snel, die Middelkoop geen millimeter ruimte gaf. Het moest dan ook over een andere boeg. Zijn vakmaat Oppe, geschaduwd door Danny de Vos kreeg meer ruimte en Oppe kreeg in de 3e minuut dan ook zijn beloning (2-1). Ondanks de 2-1 speelde KCC geen lange aanvallen en moest de rust pakken. Een onnodig snelle 3-1 achterstand tot gevolg. Maar nog geen 3 minuten later is KCC weer terug in de wedstrijd door twee doelpunten van Dekkers (3-3). De wedstrijd was pas 7 minuten onderweg, maar de fouten die gemaakt werden moesten er heel snel uit.

Acties op de verkeerde momenten en fouten in de verdediging leidden er toe dat AW.DTV weer snel op een 2-punts marge kwam (5-3). Continue moest KCC in de achtervolging en had geen grip op de thuisploeg. Lag het aan de benauwde hal of moest men slimmer met de geboden ruimte omgaan? Doordat AW.DTV met Amber ten Hulsen in de vang ging spelen kon men meerdere keren herhalen. Bij KCC moest ditzelfde komen met Behrens onder de korf tegen Cedric Pardieck. Ondanks de voorsprong die de thuisploeg continue had, wist KCC gelukkig wel de aansluiting te houden. Alleen een uitbreiding van de score naar een voorsprong zat er niet in. Met nog 9 minuten te spelen is het 7-5 en dan schieten Biesbroek en de deze avond zuivere Dekkers, hij maakte er totaal 11, hun ploeg naar 7-7.

Er werden deze avond veel strafworpen gegeven en daar moest KCC zijn lering uit trekken. Vooral de dames moesten meer gebruik gaan maken van dit feit. In de laatste 5 minuten van de 1e helft was het aan beide kanten rommelig, maar AW.DTV kon middels twee strafworpen de stand op 9-7 zetten. Een zeer magere score bij rust. Bij KCC moest het veel en veel beter, waarbij het vak van Oppe en Middelkoop op een historisch laag schotpercentage zat.

Wat er in de rust besproken is blijft een raadsel, maar vanaf het fluitsignaal in de tweede helft stond er ineens een heel ander KCC. Fanatiek startend en met goede acties zorgde KCC na 1,5 minuut voor 9-8. Ondanks dat, moest KCC deze flow er zien in te houden, maar KCC trapte teveel in de acties van de thuisploeg. De doelpunten bleven om en om vallen en KCC moest continue in de achtervolging. Pas in de 7e minuut van de tweede helft pakt KCC voor het eerst een 12-13 voorsprong en was het tijd om deze stand door te drukken naar meer goals. Maar een snel Amsterdams doelpunt gooide roet in het eten.

Inmiddels komen er wissels in het veld. Na de 13-13 wordt Schol ingebracht voor Middelkoop en mag Schol het direct opnemen tegen Snel. Schol heerst in de rebound. Het is het startsein voor KCC om door te gaan. Edens met de 13-14 en een belangrijke treffer van Oppe zorgt dat met nog een kleine 14 minuten te spelen KCC op een 13-15 leidt. AW.DTV neemt een time-out en coach Bouman haalt dan Snel en Mahadew Missier naar de kant voor nieuwe impulsen. Het liep aanvallend niet. Mahadew Missier ging met nul doelpunten naar de kant.

Inmiddels staat de klok nog op 8:18 wanneer Dekkers een belangrijk gat van drie doelpunten op het bord zet (13-16). De strijd werd feller, maar het bleef allemaal sportief. Het makkelijk scorende AW.DTV zat niet meer in hun spel. KCC was verdedigend sterker en drukte dit ook duidelijk uit in de score. Ondanks dat moest KCC wel bij de les blijven en goede keuzes blijven maken. Oppe scoort dan de 14-17 en 14-18 en met nog een goede 6 minuten te spelen moet dit dan wel genoeg zijn. Snel is weer terug in het veld, want de eerdere wissel werkte niet. AW.DTV moest wat forceren. Dekkers met de 15-19. Met nog 4:22 op de klok is het Schol met een handigheidje onder de korf, na een schot van Oppe, dat hij promoveert tot doelpunt (15-20). Middelkoop komt terug in het veld omdat Behrens het lastig heeft op dat moment in de rebound. Twee snelle Amsterdamse doelpunten lijken hoop te geven voor de thuisploeg (17-20), maar met nog een kleine 3 minuten te spelen mag KCC dit gewoon niet meer weggeven. Na de time-out van de thuisploeg wordt het 17-21 en is de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuten van de wedstrijd komt AW.DTV nog wel op 19-21, maar dan gooit Biesbroek de wedstrijd echt in het slot (19-22). Met nog 1 minuut te gaan is de buit binnen en is het Dekkers die het laatste doelpunt scoort (19-23).

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gerritsen, die overigens een uitstekende wedstrijd floot, is er opluchting in het Capelse kamp. Een onnodig moeizame zege in Amsterdam is een feit. Twee punten gaan mee naar Capelle. Maar wanneer KCC meer gestructureerd had gespeeld, was het een geheel andere wedstrijd geworden. Slechte wedstrijden moeten echter ook gewonnen worden en dat doet KCC gelukkig.

De volgende wedstrijd is op 1 februari thuis tegen TOP uit Arnemuiden. In de heenwedstrijd was KCC in sporthal de Blikken heer en meester en wist daar met maar liefst 20-28 te winnen. Inmiddels heeft TOP zich genesteld in de top 3 en dus wederom een heuse kraker in Capelle aan den IJssel. Het startsein door scheidsrechter Den Ouden wordt gegeven om 20:00 uur.

Doelpunten: Stefan Dekkers 11x, Bo Oppe 5x, Anouk Edens 3x, Mandy Biesbroek 2x, Mark Behrens en Sydney Schol ieder 1x.

KCC/CK Kozijnen speelt uit op zaterdag 20 april 2024 tegen Blauw-Wit (A) 1 om 17:00 uur.