De korfbalmissie voor de promotie naar de Ereklasse duurt voort met de overwinning op De Meeuwen. Er zitten in de stand nog een tweetal ploegen ons op de hielen en die moeten zo snel mogelijk achter ons gehouden worden. Zowel Wageningen als Groen Geel dingen nog mee voor de “prijzen”. En laten dat nu de tegenstanders zijn die KCC/SO natural in de slotfase van de competitie nog tegen komt. Komend weekend wacht een zware wedstrijd in eigen huis tegen Wageningen (uit werd het 15-20), maar het is en blijft een lastige tegenstander, die in de zaal ook nog meedeed voor een gooi naar de Korfballeague. Daarna komt het Friese SCO nog naar Capelle, maar de klapper zal naar verwachting op 15 juni moeten plaatsvinden, uit in Wormer tegen Groen Geel.

Op een zonovergoten sportpark De Eng in Putten speelde KCC/SO natural tegen De Meeuwen. Ook deze ploeg hebben we al jaren niet meer getroffen in competitieverband. Het is altijd afwachten hoe de ploeg ten tonele komt. Het vecht tegen degradatie. KCC/SO natural daarentegen is de trotse koploper. KCC/SO natural startte weer met een gewijzigde opstelling. Middelkoop, Verhoeff, Van Ofwegen en Biesbroek begonnen in de verdediging. Dekkers, Behrens, Van Oosten en Wierenga startte in de aanval. De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Keus/Snitselaar.

KCC/SO natural start met een felle druk op de vogels die ook moet moeite een goede aanval konden opzetten. Ook de Capelse formatie heeft “opstartproblemen” omdat de thuisploeg de Capelse aanval ver van de korf houdt. Te vaak overtredingen in de Puttense aanvallen zijn niet nodig, maar de Meeuwen weet daar niet optimaal van te profiteren. Wederom heersen Verhoeff en Behrens in de rebound en kunnen de medespelers frank en vrij herhalen. Toch weet KCC/SO natural de korf niet te vinden. Als Middelkoop dan ook nog een strafworp mist, moet men gaan schakelen. Er zijn inmiddels al 5 minuten gespeeld en er staat pas een beschamende 2-1 op het scorebord. Pas in de 9e minuut trek Verhoeff met een droge knal aan de zijlijn de score gelijk. Hierna loopt KCC/SO natural binnen een minuut uit naar een 2-4 voorsprong. Wederom komen de Meeuwen op karakter terug in de wedstrijd. De ploeg blijft gaan. Van 2-4 is het binnen een minuut weer 4-4. KCC/SO nautral geeft te makkelijk de kansen weg en is verdedigend niet scherp. Hierna weer twee snelle Capelse goals wat 4-6 betekent, maar Wolsink en Van der Steen moeten via een time-out de spelers even bijpraten. Weer 5 minuten geen doelpunten in een gezapige eerste helft. Door de overtredingen in de paalzone blijven de Meeuwen bij. Na de 7-7, 10 minuten voor de pauze, gaat het gaspedaal erop en loopt KCC/SO natural ineens weg naar 7-11. Een kleine aansluiting naar 8-11 betekend dat KCC/SO natural nu wel het sein moet geven dat zij de koploper zijn en dat de punten mee naar Capelle gaan. Meer acties naar binnen betekend meer vrije ballen of zelfs strafworpen, maar KCC/SO natural weet deze niet makkelijk te versieren. Ondanks dat zijn de laatste 5 minuten voor KCC/SO natural. Van 8-11 wordt het binnen 2 minuten 8-14 en lijkt de tweede helft een formaliteit. Middelkoop zorgt met een strafworp, nadat Verhoeff opgevangen wordt door zijn tegenstander, dat de ploegen met een 9-15 gaan rusten.

Na de korte onderbreking scoren De Meeuwen direct de 10-15. De ploeg is blij met elk doelpunt en laat dit dan ook graag blijken. Ondanks dat De Meeuwen scoren maar ook snel weer de bal kwijt zijn, is het voor KCC/SO natural prioriteit nr. 1 om zo snel mogelijk de wedstrijd te beslissen. En dat gebeurd dan ook. In 6 minuten tijd zijn de 2 punten in de tas. Een run van 10-15 naar 10-19, met o.a. een fraaie actie van Orru, zorgt voor een onoverbrugbare stand, die De Meeuwen niet meer kan inlopen. Zo nu en dan een Puttens doelpunt brengt opleving bij het publiek, maar KCC/SO natural laat zien dat de afronding van de ploeg beter verzorgd is. Veel een-schots aanvallen bij de Meeuwen. Een rustig combinerend KCC/SO natural zorgt dat het binnen no-time beslist is. De ploeg probeert het publiek nog wat te vermaken met mooie acties. Met nog een kwartiertje te gaan is het inmiddels 12-23 en gaan de Meeuwen veel wisselen.

Na een korte Capelse time-out wordt ook bijna het halve basisteam van KCC/SO natural vervangen. Middelkoop, Biesbroek en Wierenga maken plaats voor Nagtegaal, Edens en Van der Kooij. Na de time-out is het Verhoeff en Dekkers voor de 13-24 en 13-25. Bij de Puttense vogels lukt niet veel meer. De ploeg blijft het wel proberen. De laatste 10 minuten van de wedstrijd zijn voor de statistieken. Steven Verhoeff ziet in de allerlaatste seconde de 17-29 op het bord verschijnen. Een wedstrijd die niet spannend was en waarbij KCC/SO natural, bij wat meer scherpte, minder doelpunten tegen had kunnen krijgen. Ook de afronding, ondanks de 29 goals, had meer kunnen zijn en had men de 30 ruim kunnen aantikken.

De missie “Putten-uit” is ook weer geslaagd. De ploeg van Wolsink en Van der Steen ligt op titelkoers, alleen de competitie duurt nog eventjes voort. Komende weken valt de beslissing. Zal KCC/SO natural terugkeren op het hoogste niveau of gaat Groen Geel met de eer strijken? Eerst wachten zoals gezegd de wedstrijden tegen Wageningen (25-5) en SCO (1-6), beide aan de Capelseweg in Capelle aan den IJssel. Komend weekend start de wedstrijd om 16:00 uur.

Doelpunten: Stefan Dekkers 9x, Julian Middelkoop 6x, Demi van Oosten 5x, Steven Verhoeff 4x, Mandy Biesbroek 2x, Mauro Orru, Tom Nagtegaal en Adrienne van Ofwegen ieder 1x.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties