Na twee korfballoze zaterdagen werd zaterdag 12 mei 2019 de competitie hervat in Maarssen waar KCC/SO natural moest aantreden tegen OVVO/De Kroon. Het is al even geleden dat KCC/SO natural en OVVO/De Kroon elkaar in competitieverband troffen. De play-off in de zaal waarbij die ene doorloper het verschil kon maken, staat nog bij menig supporter op het netvlies. Maar seizoenen later speelt KCC/SO natural weer tegen de ploeg van Van der Putten en Aukes. KCC/SO natural is de trotse koploper in de HKA en wil zo snel mogelijk terug naar de Ereklasse. OVVO/De Kroon daarentegen is de hekkensluiter in deze poule en moet alle zeilen bijzetten om ook volgend seizoen nog Hoofdklasse te spelen.

KCC/SO natural startte weer met Mark Behrens in de basis. Samen met Dekkers, Van Oosten, Wierenga completeert hij het ene vak en het andere vak bestond uit Potter, Middelkoop, Noordzij en Biesbroek. Bij OVVO/De Kroon was Martijn Roos nog geschorst. OVVO/De Kroon had een spiksplinternieuw veld, dat net voor de wedstrijd werd geopend. Op een open en een nog zanderig veld, was het heerlijk vertoeven in de zon voor de toeschouwers. Maar gedurende de wedstrijd kwam daar een verraderlijk windje bij waardoor de tactiek soms omgezet moest worden.

De wedstrijd stond onder leiding van het koppel Rikken en Kemperman die hun debuutwedstrijd in de Hoofdklasse floten. De arbitrage moest alle zeilen bij zetten om de wedstrijd onder controle te houden. Onbegrip bij de coaches voor sommige beslissingen zorgde voor emoties langs de kant. Behrens stond in het veld tegen Fokker en Middelkoop mocht Kevin IJzerman in bedwang zien te houden. Middelkoop, onlangs nog geselecteerd voor de voorselectie van U21 en zelfs een nominatie heeft voor beste speler U21, speelde verdedigend een puike pot tegen de “spits” van OVVO/De Kroon. Vanaf het eerste fluitsignaal had Middelkoop IJzerman onder controle.

Zoals al vaker moest de ploeg van Wolsink en Van der Steen als een “diesel” op gang komen. Veelvuldig balverlies en weinig goede schoten waren in het begin van de wedstrijd duidelijk merkbaar. De eerste 5 minuten waren zoals gezegd “opstart-minuten”. Ook de thuisploeg kon de korf nog niet makkelijk vinden en aanvallend speelde de thuisploeg het vooral over de heren en konden de dames meer als figurant fungeren. Na 5 minuten was het pas 2-1. En al binnen de 10 minuten liepen de emoties in de dug-out van OVVO al aardig op, omdat de arbitrage niet altijd de juiste beslissing genomen zou hebben. Afijn, de eerste 10 minuten waren niet de minuten van KCC/SO natural en was er direct werk aan de winkel. Slimme acties naar binnen van OVVO/De Kroon resulteerden in twee makkelijke strafworpen en als de verdediging nog niet goed staat is het 5-2 na een kleine 10 minuten.

Na de 5-2 achterstand kwam KCC/SO natural eindelijk beter in hun spel. Gestructureerde aanvallen zorgde dat KCC/SO natural de 5-2 achterstand binnen 6 minuten omboog naar een 5-7 voorsprong. De snelle goals van OVVO/De Kroon in de beginfase waren teniet gedaan door KCC/SO natural. Ondanks de 5-7 voorsprong was KCC/SO natural nog niet helemaal terug in de wedstrijd. Wederom snel en onnodig balverlies in de Capelse aanval, gaf de thuisploeg de mogelijkheid om bij te blijven. Na de time-out van de thuisploeg werd er aan beide kanten 7 minuten lang niet gescoord. Hierna volgde een Capelse run naar 6-9. In de laatste 5 minuten van de eerste helft “vergeet” KCC/SO natural verder weg te lopen van OVVO/De Kroon waardoor er een magere 7-10 tussenstand op het scorebord stond. 

Aan het begin van de tweede helft nog meer pech voor de thuisploeg. Het scorebord begaf het en dus moesten de supporters zelf de tijd en de score bijhouden. Ondanks dat de eerste Capelse actie in het niets verdween, was het Dekkers die na 45 seconden het startsein gaf voor het tweede bedrijf (7-11). Ook nu liepen de gemoederen langs de kant weer hoog op en werden de beslissingen van de arbitrage niet altijd begrepen. Als dan Biesbroek en Potter binnen de 4 minuten de stand naar 7-13 tillen en de thuisploeg een strafworp mist, is dit het teken voor de winst. Beide ploegen zochten naar de juiste combinaties waardoor niet iedere aanval tot een treffer werd beloond. Doordat KCC/SO natural OVVO/De Kroon tot éénschots-aanvallen dwong en het verdedigend onder controle had, hadden de Capellenaren snel de bal weer terug in eigen bezit. Ondanks een eenvoudige 7-13 voorsprong, moest KCC/SO natural waken voor een Maarsense opleving. Die kwam in de 4e minuut. Twee snelle goals zorgden voor de “aansluiting” (9-13).

Maar schijn bedriegt, want binnen de 30 seconden tilden Noordzij en Middelkoop de stand naar 9-15. Als het nog precies 20 minuten te gaan is, is het 11-15. Als Tessa Noordzij dan eventjes wat genoeg ruimte krijgt, is zij loepzuiver en tekent de 11-16 en 11-17 aan. Met nog een kwartier te spelen is de wedstrijd dan wel gespeeld. Gedurende de tweede helft gaat het nog harder waaien en dat komt de aanvallen niet ten goede. Kleine slordigheden in de Capelse defensie, zorgden ervoor dat OVVO/De Kroon zo nu en dan nog kon scoren. Met nog 12,5 minuut te gaan, moet Behrens uit voorzorg het veld verlaten en komt Verhoeff hem vervangen. Zoals we van hem gewend zijn, plukt hij veel rebounds weg in de OVVO-aanvallen. En als 10 minuten voor tijd Biesbroek de 12-19 op het bord zet, is de grootste marge bereikt en zijn de twee wedstrijdpunten in de knip. KCC/SO natural speelt de wedstrijd uit en OVVO/De Kroon doet er alles aan, onder leiding van een fanatiek coachende Van der Putten, om nog tot doelpunten te komen. Na de 13-20 een vervelend moment voor IJzerman. Na een actie naar binnen komt hij verkeerd neer en moet hij worden vervangen. In de laatste minuten van de wedstrijd zorgen Wierenga en tweemaal Middelkoop, waarbij de goal weer genomineerd zou kunnen worden voor “goal of the week”, voor de 13-23. De wedstrijd eindigt in een 14-23 overwinning voor KCC/SO natural. Ook Groen Geel won waardoor in de top de onderlinge strijd verder gaat.

Na de korte “mei-stop” heeft KCC/SO natural laten zien dat het, zonder groots te spelen, kan winnen van de rode lantaarn drager. Gezien het spelbeeld was de verhouding groot in het veld en kon de ploeg van Wolsink en Van der Steen zich nog foutjes veroorloven zonder directe afstraffing. De volgende stop is volgende week zaterdag in Putten al waar het De Meeuwen zal treffen. Ook deze ploeg moet vechten voor de punten. KCC/SO natural moet in een flow blijven en zorgen dat het concurrent Groen Geel op 2 punten houdt. Want het zou zo maar pas op 15 juni 2019 in Wormer beslist kunnen worden in de laatste ronde. De wedstrijd in Putten start om 16:00 uur.

Doelpunten: Julian Middelkoop en Stefan Dekkers ieder 5x, Tessa Noordzij 4x, Demi van Oosten 3x, Jack Potter, Mandy Biesbroek en Milou Wierenga ieder 2x.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties