Afgelopen maandag is de voorbereiding van Talent TeamNL Korfbal (voorheen Jong Oranje) gestart met de voorbereiding op het EK in Tsjechië in oktober 2019. De voorselectie daarvoor was al bekend, maar ook tot zijn grote verrassing kreeg Julian Middelkoop afgelopen weekend een mailtje dat hij alsnog is opgeroepen. Een mooie beloning voor zijn uitstekende seizoen in de Korfbal League.

Na twee jaar Oranje onder 16 en twee jaar Oranje onder 17 (waarmee Julian diverse malen wereldkampioen werd), startte Julian vorig seizoen in de selectie van KCC/SO natural met de hoop op een mooi zaalseizoen in de (reserve) Korfbal League. De verwachtingen waren hoog, maar de pech sloeg toe in de vorm van een liesblessure en een zware botkneuzing, die hem de eerste helft veld en het grootste gedeelte van de zaal aan de kant hielden. Julian werd nog wel geselecteerd voor de voorselectie voor Oranje onder 19, maar viel uiteindelijk door zijn blessure af. In het tweede van KCC/SO natural maakte hij pas in de slotfase van het zaalseizoen zijn eerste minuten in de reserve Korfbal League. De tweede helft veld stond vooral in het teken van weer helemaal fit worden. Dat lukte goed en Julian speelde zo nog wel de finale om het (reserve) landskampioenschap van Nederland.

Dit seizoen bemachtigde Julian een plekje in het eerste en speelde - ondanks de degradatie - een uitstekend seizoen in de Korfbal League. Naarmate het seizoen vorderde groeide hij in zijn spel en dat is dus niet onopgemerkt gebleven. Zijn uitverkiezing voor de voorselectie van Talent TeamNL is dan ook een terechte beloning voor zijn harde werken.

Op dit moment bestaat de voorselectie uit 12 heren en 11 dames (kijk hier voor de volledige selectie van Talent TeamNL). De geselecteerden voor de voorselectie zijn op 29 april 2019 gestart met trainingen op Papendal en Julian speelt twee oefenwedstrijden; op 6 mei in Almelo en op 20 mei in Dordrecht. Eind mei wordt bekend welke zestien spelers worden opgenomen in de definitieve selectie.  

Als KCC/SO natural zijn we enorm trots dat een talent uit eigen kweek het tot dit niveau heeft gebracht. Voor Julian zelf een geweldige prestatie en een weerzien met Oranjespelers waar hij al vele jaren mee samen heeft gespeeld in alle nationale teams. We zijn blij dat het talent van Julian na zijn blessures weer helemaal tot bloei is gekomen en wensen hem veel succes in de strijd om een plekje in de definitieve selectie.

 

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties