Het vertrek van drie heren uit het eerste en de degradatie uit de reserve Ereklasse op het veld, was logischerwijs een enorme teleurstelling voor spelers, staf en supporters van KCC/SO natural. Natuurlijk is het jammer dat we de nummer 2 en 3 van de topscorerslijst en de beste rebounder van de Korfbal League kwijt raken, maar dat is helaas het lot van een kleine club in de Korfbal League.

We hebben in ieder geval twee jaar van onze toppers kunnen genieten, dus laten we blij zijn dat ze twee jaar bij ons gespeeld hebben en ons vele mooie momenten hebben gegeven. Nu we een paar weken verder zijn, lijken over de afgelopen twee seizoenen vooral de negatieve gevoelens te overheersen. En dat is niet helemaal terecht, want er is de afgelopen twee jaar nogal wat gepresteerd.

Twee jaar geleden startten onze trainers Richard van Vloten en Marc Verberk aan en ook een flink aantal nieuwe spelers waren bereid om het zwart-wit te gaan dragen. En die combinatie zorgde voor een aantal prachtige successen en mijlpalen in de geschiedenis van onze mooie vereniging.

Seizoen 2016/2017
Zo won de ploeg vorig seizoen de Zuid Holland Korfbal Cup en handhaafde zich op het veld eenvoudig in de Ereklasse met 8 punten. Maar het zou allemaal nog veel mooier worden. In onze vierde Play-offs op rij, met weer een aantal heerlijke wedstrijden trokken we eindelijk aan het langste eind. KCC/SO natural speelde een goed seizoen in de Hoofdklasse en was in de finale oppermachtig tegen Avanti, zodat we voor het eerst in de geschiedenis promoveerden naar de Korfbal League. Het feest op de speelvloer zal menig supporter nog vers in het geheugen liggen.

Seizoen 2017/2018
Dit seizoen redden we het op het veld helaas net niet tegen AW.DTV en degradeerden we naar de Hoofdklasse. Maar in de zaal wonnen we weer de Zuid Holland Korfbal Cup. In de Korfbal League was de doelstelling om niet rechtstreeks te degraderen, maar we deden het zelfs nog beter en eindigden op de achtste plaats. Een buitengewone prestatie waar we als vereniging heel trots op mogen zijn.

Richard, Marc, Gert-Jan, Christian en Elisa bedankt voor jullie bijdrage aan deze mooie jaren. Hopelijk doen jullie het goed bij jullie nieuwe clubs (behalve tegen ons natuurlijk) en zien we sommigen van jullie nog eens terug in het zwart/wit.

Ik sluit dit bericht af met de wens dat we volgend seizoen als spelers, staf en supporters vooral laten zien hoe trots we zijn op waar we staan. Natuurlijk wordt het een loodzwaar zaalseizoen, maar met onze nieuwe toptrainer en alle talentvolle spelers die we in de selectie hebben, zullen we er alles aan doen om ons te handhaven in de Korfbal League en op het veld mee te spelen om promotie naar de Ereklasse.

Ik kijk er nu al naar uit en hoop op net zo veel enthousiasme van jullie allemaal!

Mark

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties