KCC/SO natural heeft zich zaterdagmiddag 26 mei 2018 een goede uitgangspositie verschaft voor de climax komende zaterdag in Amsterdam tegen AW.DTV. Op een vrij heet sportpark Schenkel werden belangrijke punten gepakt tegen het Friese LDODK/Rinsma Modeplein. De ploeg uit Gorredijk had nog een kans voor de play-off, maar wilde liever hun 2e in de reserve Ereklasse houden en verscheen dus met een gehavend vlaggenschip ten tonele. Sommige spelers speelden zelfs twee wedstrijden met zo'n 28 graden! Ook werd er afscheid genomen van spelers en staf in de laatste thuiswedstrijd.

20180526   KCC 1   LDODK 1

Voordat de supporters het in de gaten hadden, was het Adriënne van Ofwegen die de 1-0 binnenschoot. De wedstrijdklok gaf slechts 8 seconden aan. Van Ofwegen speelde een uitstekende wedstrijd en was heer en meester in de rebound tegen Diana Hogervorst die al voor de tweede wedstrijd moest opdraven. KCC/SO natural wil zo snel mogelijk afstand nemen van de Friese tegenstander en ook het tweede doelpunt lag er al na 1,5 minuut in (2-0). LDODK/Rinsma Modeplein was pas in de 5e minuut trefzeker, maar een scherp schietend KCC/SO natural was hot vanmiddag in Capelle aan den IJssel. Spelen tegen de Friese ploeg die niet op oorlogssterkte was, brengt perspectieven. Vooral in de eerste 10 minuten werden de bezoekers van hot naar her gestuurd over het veld. KCC/SO natural was scherp in de verdediging en de Friezen waren slordig in de afronding. Na 5 minuten was het als 4-1 en na 10 minuten stond er een 6-1 voorsprong op het scorebord. De coach van LDODK/Rinsma Modeplein moest zijn spelers al naar de kant roepen voor nadere aanwijzingen. Na 13 minuten is het 8-1 en hierna stellen de bezoekers orde op zaken. Vijf minuten later is de stand 10-5 en lijkt de wedstrijd weer een wedstrijd te zijn. Na de 11-5 van Milou Wierenga, nemen de spelers een drinkpauze, want korfballen op het hoogste niveau met deze temperatuur eist haar tol. Deze korte verfrissende break, lijkt KCC/SO natural niet goed te doen. Een te snel schot pakken zorgt dat de aanvallen van korte duur zijn en dat moet beter. De marge blijft gelukkig gehandhaafd tot aan de rust. KCC/SO natural loopt uit met fraaie doelpunten naar een 15-9 ruststand. Niks aan de hand.

Na de pauze moet het roer om bij LDODK/Rinsma Modeplein. Andre Zwart en Jurjen Bosma worden in het veld gebracht voor meer aanvallende impulsen. En dit blijkt ook te werken. De eerste actie is direct raak (15-10). KCC/SO natural moet meer rust in het spel brengen. De Friezen zijn weer helemaal terug in de wedstrijd als in de 6 e minuut er een 15-12 op het scorebord staat. KCC/SO natural ziet haar acties niet beloond worden en er is werk aan de winkel. De marge blijft, maar na de 16-13, lijkt het volledig fout te gaan. KCC/SO natural scoort niet meer en LDODK/Rinsma Modeplein komt in een flow en knokt zich terug in de wedstrijd. Er kan meer herhaald worden en dat zorgt ook dat in de 14e minuut de stand weer gelijk is (16-16). Wanneer het dan ook nog 16-17 en 16-18 wordt, heeft de thuisploeg al meer dan 15 minuten niet gescoord en ook de warmte gaat opbreken. De afspraken die gemaakt zijn worden niet meer nagekomen. Na de 16-18 komt Steven Verhoeff voor de rebound in het veld voor Gertjan Meerkerk. Met nog een 11-tal minuten te gaan moet het gaan gebeuren en het gebeurt ook. Door het goede reboundwerk kan men meerdere keren aanleggen. LDODK/Rinmsa Modeplein komt niet meer tot scoren en het blijft lang 16-18. Met nog 8 minuten te spelen zorgt Mandy Biesbroek voor een breekpunt in de wedstrijd. Na een goede actie onder de korf van Mark Behrens kan Biesbroek aanleggen voor de 17-18 en zij is ook direct verantwoordelijk voor de 18-18. LDODK/Rinmsa Modeplein neemt een time-out. Tessa Noordzij komt in het veld voor Demi van Oosten en Gertjan Meerkerk is terug voor Steven Verhoeff. Met nog 5 minuten schiet Meerkerk de belangrijke 19-18 binnen. De tijd tikt door. Beide ploegen krijgen kansen maar de gunstige stand in het voordeel voor KCC/SO natural blijft op het bord staan. Elke aanval kan nu een gelijkmaker brengen maar dat gebeurt niet. In de laatste minuut komt aan alle onzekerheid een einde. Meerkerk en Dekkers zorgen voor de bevrijdende 20-18 en 21-18. Een overwinning, die vertrouwen geeft voor de climax volgende week.

Op zaterdag 2 juni 2018 om 18:00 uur valt de beslissing in Amsterdam al waar gespeeld moet worden tegen AW.DTV. Bij een gelijkspel of overwinning is KCC/SO natural verzekerd van nog een seizoen op het hoogste niveau. De reserves komen om 16:30 uur in actie tegen AW.DTV 2. Minimaal 1 punt is nodig om definitief op 8 juni thuis te mogen aantreden in de kruisfinale tegen PKC/SWKGroep 2.

Doelpunten: Christian Dekkers 5x, Gertjan Meerkerk 4x, Eliza Roest en Mandy Biesbroek ieder 3x, Adriënne van Ofwegen en Mark Behrens ieder 2x, Demi van Oosten en Milou Wierenga ieder 1x.

Nog meer foto's van deze wedstrijd gemaakt door Peter van Dieren vind je hier.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties