Nieuwe ronde, nieuwe kansen, tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Sinterklaas staat bijna voor de deur maar het is de vraag of de KCC-teams de punten cadeau krijgen komend weekend. We mogen ons in ieder geval weer opmaken voor een mooi weekend, met onder andere de tweede uitwedstrijd voor KCC/SO natural 1 en een wederzien met Nik van der Steen, en veel uitwedstrijden voor de jeugdteams.

Een van die teams is KCC/SO natural F2, dat na twee weken rust af mag reizen naar Rijswijk voor een ontmoeting met Refleks F2. Weten de Capellenaren de lijn door te zetten na de 3-7 winst op KOAG F2 twee weken terug? KCC/SO natural E2 gaat op bezoek bij Dijkvogels E1 uit Maasdijk, en KCC/SO natural D2 hoopt na twee nederlagen weer te winnen tegen het iets lager geplaatste Merwede/Multiplaat D4. KCC/SO natural A5 is met 6 punten uit 3 wedstrijden goed op weg in de zaal. Weet Conventus A1 de Capellenaren van een zege af te houden? Gedeelde nummers 3 KCC/SO natural 8 en Trekvogels 1 strijden om de derde plaats en voor KCC/SO natural 5 wacht na een week pauze een interessante derby met Nieuwerkerk 5. 

KCC/SO natural C1 - Maassluis C1
KCC/SO natural C1, dat onder leiding staat van Remon Brands en Thom Brande, is tot nu toe nog zegeloos, maar heeft vorige week wel het eerste puntje gepakt tegen Fortuna/Delta Logistiek C1, nota bene koploper van de C-Aspiranten Hoofdklasse. KCC/SO natural C1 daarentegen staat onderaan en wil uiteraard snel van die plek afkomen. De eerste mogelijkheid om dat te doen is tegen Maassluis C1. Zij wisten een nipte 10-9 overwinning op Vriendenschaar C1 te pakken en staan daarmee met 2 punten uit 3 wedstrijden een puntje boven KCC. Is het Maassluis dat morgen twee belangrijke punten pakt of weet het KCC van Remon Brands en Thom Brandse haar eerste zaalwedstrijd te winnen?

Sporting Delta B1 - KCC/SO natural B1
Door de 20-9 overwinning van KCC/SO natural B1 op Fortis B1 staan nu vier ploegen op de gedeelde vierde plek, en alle vier de ploegen willen zo snel mogelijk punten gaan pakken om van de onderste plaatsen weg te lopen. KCC/SO natural is logischerwijze een van die vier ploegen en speelt morgen tegen een andere ploeg die nog maar twee punten heeft: Sporting Delta B1. 

De Dordtenaren begonnen voortvarend aan het zaalseizoen met een 20-30 overwinning op ONDO B1, maar daarna leed het twee nederlagen tegen respectievelijk Die Haghe B1 en Avanti B1. KCC/SO natural won juist na twee nederlagen op rij voor het eerst en zal er komend weekend graag een tweede overwinning aan vast willen plakken. KCC/SO natural B1 en Sporting Delta B1 ontmoetten elkaar al op de (toen nog warme) kunstgrasvelden in Capelle aan den IJssel: die wedstrijd eindigde in 14-14. Spanning gegarandeerd dus in de Delta-hal. 

Sporting Delta A1 - KCC/SO natural A1
KCC/SO natural A1 boekte afgelopen zaterdag een solide overwinning op Albatros A1 en staat momenteel gedeeld tweede in de A-junioren Overgangsklasse. Morgen gaat de A1 op bezoek bij de stugge nummer 4 Sporting Delta A1, dat 3 punten uit 3 wedstrijden wist te behalen. Om in de top te blijven moet de ploeg van Niels Molendijk en Sander Jacob - hij gaat op bezoek bij zijn oude club - winnen van de ploeg uit Dordrecht.  

Fortuna/Delta Logistiek 2 - KCC/SO natural 2
KCC/SO natural 2 doet het met 3 punten uit 3 wedstrijden helemaal niet onaardig als debutant in de Reserve Korfbal League. Toch had de ploeg van Robin Diepenhorst en Wilrik Wassink waarschijnlijk op meer gehoopt. Na de nipte overwinning op Avanti 2 werd er met 28-24 verloren van Blauw-Wit 2 en afgelopen zaterdag speelden de Capellenaren met 26-26 gelijk tegen PKC/SWKGroep 2 na lange tijd voor te hebben gestaan. Aan de andere kant is een gedeeld vierde plaats helemaal niet verkeerd voor het team, dat de afgelopen weken moest puzzelen wegens een aantal blessures. Zo speelden A-junioren Timo van Dieren, Thom Nagtegaal en Anouk Edens lange tijd mee, wat zij overigens verdienstelijk deden.

Morgen staat de ontmoeting met Fortuna/Delta Logistiek 2 op het programma, ook een jong en getalenteerd team dat in de afgelopen drie wedstrijden maar een punt pakte, en dat deed het afgelopen zaterdag tegen TOP/SolarCompleet 2. Tegen KZ/Hiltex 2 en LDODK/Rinsma Fashion 2 werd (nipt) verloren en zo staat de ploeg uit Delft slechts achtste. KCC/SO natural 2 en Fortuna/Delta Logistiek stonden op het veld nog tegenover elkaar en toen was KCC/SO natural met 20-23 te sterk. Weten de Capellenaren morgen weer in Delft te winnen of is het de ploeg van Mark Tissink die na vier wedstrijden de eerste zege pakt?

Fortuna/Delta Logistiek - KCC/SO natural
Waar KCC/SO natural tegen Blauw-Wit lange tijd mee kon, was PKC/SWKGroep, vooral in de tweede helft, net een maatje te groot voor de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk. Na een mindere tweede helft aan de Capelse zijde kon de ploeg uit Papendrecht de voorsprong van 5 punten vergroten naar een gat van 13 punten om uiteindelijk met 22-35. Desondanks geen reden voor paniek voor de Capellenaren, die samen met drie andere ploegen de derde plaats delen. Een van die ploegen is Fortuna/Delta Logistiek, dat met LDODK/Rinsma Fashion, KZ/Hiltex en zaalkampioen TOP/Solar Compleet zware tegenstanders achter de rug heeft. De wedstrijden tegen LDODK en TOP werden met ruim verschil verloren, maar tegenover die twee nederlagen staat een 27-17 overwinning op KZ/Hiltex.

KCC/SO natural zal voor Fortuna/Delta Logistiek uiteraard een tegenstander zijn waarvan gewonnen moet worden. Zeker als de ploeg uit Delft mee wil gaan doen om de play-off-plaatsen, maar de Capellenaren weten na de wedstrijd tegen Blauw-Wit dat ze zeker kans maken op een of twee punten, zolang het zelf ook in goede doen is, al zal een Fortuna in topvorm uiteraard lastig te verslaan zijn. Op het veld bijvoorbeeld was KCC/SO natural kansloos tegen een sterk Fortuna en verloor het met duidelijke cijfers (25-11). KCC en Fortuna oefenden overigens in de voorbereiding op de zaalcompetitie nog tegen elkaar. Toen eindigde de wedstrijd in een 18-15 overwinning voor Fortuna.

Beide resultaten geven natuurlijk geen indicatie van dat wat er morgen komen gaat. Voor KCC/SO natural morgen weer een weerzien met de kleine grote man Nik van der Steen, terwijl Fortuna oud-jeugdspeler Demi van Oosten verwelkomt. Beide ploegen hebben wel trek in twee punten na ruime nederlagen afgelopen zaterdag. Spektakel verwacht dus in de Fortuna-hal te delft: iets minder dan een half uurtje van Capelle aan den IJssel verwijderd. We hopen op een goedgevulde hal met hopelijk veel zwart en wit. Kom gezellig kijken morgen!

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties