De tweede speelronde in de zaal komt er weer aan, en dus is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing, met een aantal interessante affiches.

Waaronder het bezoek van KCC/SO natural B2 bij Nieuwerkerk B1, een echte burenruzie en een wedstrijd waarin voor beide ploegen kansen schuilen. De B2 van Sophie Dijkxhoorn en Niels de Gelder acteert in de zaal een niveau hoger en moest vorige week de punten aan Valto B1 laten (13-18). De zwart-witten treffen in Nieuwerkerk B1 een interessante tegenstander, want die ploeg heeft het lastig in de eerste klasse en wist uit zeven gespeelde wedstrijden maar 2 punten te pakken. Kan de B2 morgen de eerste punten in de B1e klasse binnenslepen, of pakt Nieuwerkerk B1 weer twee punten? 

Voor KCC/SO natural C3 begint het zaalseizoen tegen de tegenstander waartegen de C3 het veldseizoen mindeer afsloot: Reeuwijk C2. De ploeg van Maaike Dorsman en Maarten Buijs verspeelde namelijk in de laatste speelronde het kampioenschap door gelijk te spelen tegen Reeuwijk en zal morgen het zaalseizoen tegen diezelfde tegenstander openen. Weet de C3 morgen wel te winnen? 

KCC/SO natural A2 opende het seizoen met een nipte 16-17 zege op Maassluis A1 en treft morgen Merwede/Multiplaat A1, dat met 15-15 gelijkspeelde tegen het sterke ONDO A1, en KCC/SO natural 6 reist af naar Giesen voor een ontmoeting met ACKC 2. 

KCC/SO natural D1 - VEO D1 - 12:25 - Sporthal Schenkel
Voor KCC/SO natural D1 begint het seizoen na een succesvolle veldcompetitie weer. De ploeg van Stephan Groeneweg, Christian Dekkers en Ilona de Lange heeft nog geen competitiewedstrijd verloren en treedt morgen aan tegen VEO D1, dat een fikse 15-2 nederlaag leed tegen Vriendenschaar D1. Een 'makkie' voor de D1 morgen? Dat moet nog blijken, want de ploeg uit Voorburg draaide ook een prima veldseizoen en heeft al een wedstrijd in de benen. We gaan het zien morgen! 

KOAG C1 - KCC/SO natural C1 - 15:10 - Krimpenerwaard College, Krimpen aan den IJssel 
KCC/SO natural C1 maakte afgelopen zaterdag een valse start tegen HKV/Ons Eibernest C1 en krijgt in Krimpen aan den IJssel de tweede mogelijkheid om punten te pakken. Makkelijk gaat dat niet worden, want tegenstander KOAG C1, promovendus uit de eerste klasse, kan zich prima vinden in de C-Hoofdklasse. Het staat op het veld op een uitstekende derde plaats met slechts twee verliespartijen.

KOAG verloor haar eerste zaalwedstrijd echter met 15-5 van Fortuna/Delta Logistiek C1 en wil zich uiteraard revancheren op de ruime nederlaag. Daarom kunnen we morgen in Krimpen aan den IJssel een mooie derby verwachten. 

KCC/SO natural B1 - ONDO (G) B1 - 10:10 - Sporthal Schenkel 
Ook KCC/SO natural B1 maakte een valse start mee door met 21-19 te verliezen van Die Haghe B1. Aan de ploeg van Michiel Last en Steven Verhoeff de taak om in eigen huis de zaken op orde te stellen. Vanuit 's-Gravenzande komt ONDO B1 op bezoek in Capelle aan den IJssel, de ploeg die vorig seizoen tweede werd bij de districtskampioenschappen op het veld en derde werd bij het NK district in de zaal. Ook ONDO B1 toont zich als een waardig promovendus en staat knap derde op het veld, met slechts twee verliespartijen. 

Weet KCC/SO natural morgen de eerste thuiswedstrijd te winnen of gaat ONDO er morgen met de punten vandoor? Je moet er wel vroeg voor uit je bed maar gezien de eerdere resultaten van KCC/SO natural B1 en ONDO B1 op het veld mogen we een spannende en gelijkopgaande wedstrijd verwachten! 

Die Haghe A1 - KCC/SO natural A1 - 19:30 - Houtrust, Den Haag 
Ook al wist KCC/SO natural haar eerste zaalwedstrijd te winnen (20-18 tegen Fortuna/Delta Logistiek A2), dan nog heeft het wat recht te zetten na de enigszins matige vertoning tegen de ploeg uit Delft. De ploeg van Niels Molendijk en Sander Jacob miste vorige week de overtuiging, passie en zuiverheid om met ruime cijfers en maakte het zichzelf, vooral in de slotfase, onnodig lastig. 

Aan de A1 de taak om haar kwaliteiten te laten zien in Den Haag tegen Die Haghe A1, op het oog een van de concurrenten in de strijd om de bovenste plaatsen. De ploeg uit Den Haag was vorige zaterdag nog met 11-19 te sterk voor het Zwijndrechtse Albatros A1. Wie brengt wie morgen haar eerste nederlaag toe? 

Blauw-Wit 2 - KCC/SO natural 2 - 17:45 - Blauw-Withal, Amsterdam 
Zo ben je als KCC/SO natural 2 opeens koploper na speelronde 1 ;). Het vergde wel een hoop moeite tegen het stugge Avanti 2, maar uiteindelijk wist de ploeg van Wilrik Wassink en Robin Diepenhorst met 27-26 te winnen. De Capellenaren moeten alleen LDODK/Rinsma Fashion 2 naast zich dulden, want Blauw-Wit 2 en KZ/Hiltex 2 hebben een punt aftrek gekregen omdat zij de scheidsrechterszaken niet op orde hebben. Bij deze dus nogmaals een compliment aan de scheidsrechters en beoordelaars van KCC ;). 

Anders dan de stand dus doet vermoeden wist Blauw-Wit 2 wel te winnen. Het versloeg TOP/Solar Compleet in Sassenheim met 27-28, wat uiteraard geen verkeerde prestatie is. KCC/SO natural 2 en Blauw-Wit 2 troffen elkaar nog op het veld en toen waren de zwart-witten met 16-15 te sterk voor de blauw-witten. Weet KCC/SO natural 2 ook in de zaal het kunstje te herhalen? 

Blauw-Wit - KCC/SO natural - 19:30, Blauw-Withal, Amsterdam 
Voor KCC/SO natural is het seizoen uitstekend begonnen met een 24-21 overwinning op mede-promovendus en directe concurrent Avanti. Het equipe geleid door Richard van Vloten en Marc Verberk sloeg zo de eerste slag en mag zich in de komende weken gaan meten met de top van de Korfbal League. 

Morgen gaat KCC/SO natural op bezoek bij Ziggo Dome-finalist en veldkampioen Blauw-Wit uit Amsterdam. De ploeg geleid door Barry Schep zag aan het einde van het seizoen een aantal mensen vertrekken, maar heeft ook dit seizoen weer een prima ploeg tot haar beschikking. Een overwinning tegen TOP/Solar Compleet zat er net niet in voor de Amsterdammers, maar de ploeg kon lang mee tegen de regerend landskampioen en dat zal Blauw-Wit ongetwijfeld vertrouwen geven. 

Een Amsterdam - 'Rotterdam'-derby op het hoogste niveau (ja, Capelle aan den IJssel kunnen we ook wel een beetje Rotterdam noemen, toch?). Op het veld zegevierden de Amsterdammers al met 18-23 tegen KCC. Voldoet de Amsterdamse ploeg morgen aan haar plicht of zit er wellicht een klein stuntje in voor KCC?

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties