Zaterdag 27 mei 2017 was de laatste ronde van dit seizoen. De selectie mocht het thuis opnemen tegen DVO/Accountor uit Bennekom. De wedstrijd was om "des keizers baard". Er stond voor beide ploegen niks meer op het spel, waardoor de wedstrijd niet op het scherpst van de snede gespeeld hoefde te worden. En dankzij de krankzinnige weersomstandigheden, insmeren met factor 30 op het veld was te weing, was het knap dat de spelers in de arena er nog een goede pot korfbal op de mat neerzetten. De supporters langs de kant snakten ook naar schaduw en de korte zijde onder het scorebord was dan ook direct aardig vol. Na een eerste goede 20 minuten, met een 5-3 stand, was het KCC/SO natural dat uiteindelijk de gehele wedstrijd achter de feiten aanliep en tegen een 15-20 nederlaag aanliep.

20170527   KCC 1   DVO 1

KCC/SO natural moest voor het laatst dit seizoen aantreden tegen het DVO van Ben Crum. Ook was het de wedstrijd van het afscheid van Sven Wierenga en andere leden van de staf. Zoals gezegd was het een wedstrijd waar niks meer op het spel stond. Met werkelijk tropische weersomstandigheden, de thermometer zal zeker de 30 aangetikt hebben, moesten beide ploegen nog éénmaal gas geven en het publiek op een mooie wedstrijd trakteren. Maar hoe ga je zo'n wedstrijd beleven met de volle zon over het veld en slechts een paar vierkante meter schaduw over het gehele veld? Het was al snel duidelijk dat in de 1e helft maar een klein gedeelte van het veld werd gebruikt om te korfballen. Het wordt dan ook tijd dat KCC/SO natural overgaat op 40x20. In de enige schaduw wat er onder de bomen nog was gebeurde het allemaal.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Van der Terp en zijn assistent Van Schagen. Ook beide heren moesten vol aan de bak in deze hitte. Zowel KCC/SO natural als DVO begonnen afwachtend aan de wedstrijd en beide aanvallen leidde nog niet tot het gewenste resultaat. Pas na 2,5 minuut was het Sven Wierenga die met een onehander via een doorloper de score opende (1-0). DVO egaliseerde direct met de 1-1. Opvallend was dat Van de Terp erg veel floot en de spelers meer had mogen laten korfballen. Niet altijd kreeg KCC/SO natural van Van der Terp waar het volgens de supporters recht op had. Zo werd Meerkerk vol opgevangen na zijn doorbraak, wat slechts resulteerde in een vrije bal voor de thuisploeg, terwijl men vond dat hij een strafworp had moeten krijgen. DVO schoot in de eerste 15 minuten veel maar niet effectief. Zou het door de hitte komen? Ook KCC/SO natural had hier last van maar het waren wel Biesbroek en Roest die de Capellenaren na 15 minuten op een 3-1 voorsprong zette. Vier doelpunten na een kwartier? Men moest veel meer energie leveren in deze wedstrijd gezien het weer. Ondanks de 3-1 voorsprong was KCC/SO natural nog te onzorgvuldig met de kansen die het kreeg. Pas in minuut 17 was het DVO met de 3-2. Na de 3-2 was er een extra verplichte time-out en konden beide teams even bijtanken langs de kant van het veld. Ook de supporters langs de kant konden even bijkomen van de tropische omstandigheden.

Na de "waterpauze" kwam DVO op 3-3. Wederom werd Meerkerk verkeerd afgestopt, maar Van der Terp gaf geen krimp. Meerkerk kwam gewoon erg lastig los van Marijn van den Goorbergh. Via doelpunten van Milou Wierenga en Eliza Roest werd de stand na 22 minuten 5-3. Roest mocht aanleggen vanaf de stip. KCC/SO natural zou in de 2e helft legio stippen krijgen van Van der Terp. De DVO-mannen gingen met een dubbele rebound spelen waardoor Roest het lastig had met twee man in zijn nek. Veel eenschotsaanvallen dus voor de thuisploeg. Inmiddels was coach Crum erg luidruchtig langs de kant aanwezig en hij liet zijn spelers op sommige momenten ook blijken dat hij niet gediend was van hun spel. Crum ging vol in het spel mee, soms tot verbazing van de supporters langs de zijlijn. Maar DVO stond dus met 5-3 achter en er moest iets gebeuren, maar als het niet goed loopt, hoe ga je dit dan oplossen?

In de laatste 13 minuten van de eerste helft was KCC/SO natural compleet onzichtbaar en DVO profiteerde hier optimaal van. Vijf goals op rij in een tijdsbestek van 12 minuten brengt DVO op een 5-8 voorsprong. Dekkers zorgt in de laatste minuut voor de 6-8. De rust had op 7-8 kunnen komen, maar Roest faalt vanaf de strafworpstip dus beide ploegen zoeken met een 6-8 tussenstand de verkoeling op.

Nadat beide ploegen een waterijsje op hadden, mochten ze nog 35 minuten de arena in. Het werd snel duidelijk dat Crum gesproken had in de rust, want DVO kwam zeer goed de kleedkamers uit. Binnen 1 minuut twee goals wat een 6-10 op het scorebord gaf. DVO had ook ineens langs de lijn een extra side-kick als coach; Van den Bos hielp de ploeg mede op de rails. Via Dekkers wordt het 7-10, maar KCC/SO natural bleef achter de feiten aanlopen. De normaal zo geoliede acties tussen Meerkerk en Roest lukten niet, waardoor de goals ook lastig vielen.

Waar de doelpunten in de 1e helft moeilijk vielen, 3-1 na 16 (!) minuten ging het in de 2e helft een stukje sneller. Binnen 5 minuten al 7 doelpunten. Via Gertjan Meerkerk werd het 8-11, maar DVO bleef telkens aan de goede kant van de score. Het was mooi om te zien hoe Sven Wiergena zijn laatste wedstrijd in het zwart/wit beleefde. Bijna bij elke actie van Wierenga ging de 9e man, gehuld in een Sven-shirt, los met "Fan van Sven". Een mooi gebaar voor hem. Inmiddels 5 minuten onderweg betekende een 9-12 stand. DVO komt in de 9e minuut op 9-13 en dan lijkt de wedstrijd gespeeld te zijn. Ondanks aanwijzingen van Crum gaat Brent Struyf de fout in tegen Roest en hij mag vanaf de 2,5 meter de 10-13 aantekenen.

Hierna schieten Van den Goorbergh en Alvarez de wedstrijd in het slot (10-15). Opvallend was dat KCC/SO natural het moest hebben van de vele strafworpen die het van Van der Terp mee kreeg in de 2e helft. Dekkers en Roest mochten dan ook vanaf de strafworp stip zorgen voor respectievelijk de 11-15 en 12-16. KCC/SO natural was niet meer bij machte om het DVO lastig te maken. Het leek erop dat de pijp leeg was en dat illustreerde ook de gemiste strafworp van Dekkers in de 16e minuut. Gelukkig maakte hij het een minuut later goed met de 13-16. Er was immers nog een 17-tal minuten te spelen en met een stand van 13-16 leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Maar schijn bedriegt. De nog steeds fanatiek coachende Crum liet zich ontgelden naar zijn spelers. Na de 13-16 was er weer de verplichte "waterpauze". Na deze korte break, was het alleen DVO nog dat de wedstrijd onder controle had. Bij KCC/SO natural lukte er weinig meer en DVO scoorde makkelijk de 13-17 en 13-18. 

Er waren nog 12 minuten te spelen. Dit was het moment van het afscheid van Wierenga. De 9e man stond hem naast de dug-out op te wachten met talloze fakkels en scandeerde "Fan van Sven" en het gehele veld stond vol rook. Mark Behrens was zijn vervanger. Na een emotioneel afscheid moest de wedstrijd verder en Van de Terp floot weer in voor het vervolg. Met nog 10 minuten te spelen is het Alvarez met de 13-19 en de wedstrijd is gespeeld. Wanneer KCC/SO natural dan voor de derde maal een strafworp mist is het over en uit. Via Van den Goorbergh wordt het 13-20 en zijn het Dekkers en Meerkerk die de laatste doelpunten van KCC/SO natural op hun conto schrijven. Ook moest er een "blessure" aan te pas komen om afscheid te kunnen nemen van Chantal als lid van de medische staf. De laatste minuten waren voor de statistieken en Van de Terp blies af bij een 15-20 stand.

De laatste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 was gespeeld en KCC/SO natural is hierdoor op een 5e plek geeindigd. TOP (A) is uit de Ereklasse gedegradeerd en PKC/SWKGroep en TOP/Quoratio spelen de kruisfinales. KCC/SO natural heeft een goed seizoen gedraaid met als hoogtepunt de promotie naar de Korfbal League in de zaal. Op het veld speelt men volgend seizoen wederom in de Ereklasse, het hoogste niveau van Nederland. Nu een tweetal maanden rust, zodat men zich opladen voor het nieuwe seizoen. De voorbereiding start medio augustus met een oefenwedstrijd tegen DeetosSnel. 

Doelpunten: Christian Dekkers 6x, Eliza Roest 4x, Gertjan Meerkerk 2x, Sven Wierenga, Mandy Biesbroek en Milou Wierenga ieder 1x.

Peter van Dieren maakte weer een mooie fotoserie.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties