Wie zaterdagmiddag aanwezig was op de Andoornlaan in Papendrecht moest even duidelijk tweemaal kijken naar het scorebord en ook teletekstpagina 636 zal meerdere malen ververst zijn, want het is toch werkelijk gebeurd. PKC/SWKGroep was de ongeslagen koploper in de Ereklasse B en zou freewheelend naar de playoffs gaan. KCC/SO natural kwam op bezoek en dat zou voor de Papendrechters een eenvoudige horde moeten zijn gezien de wedstrijd in Capelle. Door een matig schotpercentage van PKC kon KCC/SO natural een historische zege boeken aan de Andoornlaan.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Kuyer en zijn assistent Van Holland. PKC speelde zonder Johannis Schot, Nadhie den Dunnen en Suzanne Struik. Voor de rest een compleet PKC.

Het was Kunst vs Meerkerk en Van Wijngaarden vs Roest. De thuisploeg begon flitsend en Van Wijngaarden dacht na 12 seconden al gescoord te hebben, maar scheidsrechter Kuyer oordeelde dat er een fout onder de korf was gemaakt. De stand dus nog 0-0. Toch was het Van Wijngaarden die snel daarna de 1-0 scoorde en een minuut later viel de 2-0 door Kunst. Bij de vakwissel kreeg Meerkerk te maken met Van Wijngaarden en Roest kreeg Kunst voor zijn neus. KCC/SO natural moest aan de bak, want PKC wilde de wedstrijd gewoon snel beslissen. KCC/SO natural begon niet lekker aan de wedstrijd, maar na de 2-0 was het de thuisploeg die even niet meer scoorde, waardoor Eliza Roest kon zorgen voor de 2-1. Beide ploegen wisten hierna even niet meer te scoren en daardoor bleef de stand van 2-1 drie minuten op het bord staan alvorens Milou Wierenga KCC/SO natural naast PKC schoot (2-2).

Opvallend was dat het vak van Leeuwenhoek en Den Dunnen ontzettend veel kansen nodig had om tot een goal te komen, mede door de goede verdedigende druk door KCC/SO natural. Maar wanneer Kunst de 3-2 scoort en het via Van Wijngaarden en Den Dunnen, die een ongelukkige wedstrijd speelde en maar eenmaal scoorde, 5-2 wordt, gaat de score ineens snel en lijkt KCC/SO natural kansloos te zijn tegen de koploper. Via Gertjan Meerkerk wordt het 5-3 en kan KCC/SO natural toch aansluiting vinden. De thuisploeg speelde frivool, immers ze stonden met 5-3 voor tegen het "kleine" KCC/SO natural. Roest moest alles geven in de rebound tegen Van Wijngaarden en Gertjan Meerkerk heeft het ook tegen hem erg lastig. Als het dan na 11 minuten ook 6-3 wordt dan, moet KCC/SO natural meer dan 100% geven om een kans te maken tegen PKC.

Dekkers scoort in de 13e minuut de 6-4, maar een minuut later is het 7-4 na een lange PKC-aanval. Maar na de 7-4 is het PKC wat opeens niks meer raak schiet. Veel ballen op de rand en ballen die niet aankomen door goede Capelse druk. KCC/SO natural maakt gretig gebruik van de ruimte die ze krijgen. Er volgen lange geduldige aanvallen en via Roest en tweemaal Dekkers is het na 21 minuten ineens 7-7 en de wedstrijd is helemaal open.

In de volgende 6 minuten scoren beide ploegen niet meer, maar Milou Wierenga en Gertjan Meerkerk zorgen in de 27e en 28e minuut voor de 7-8 en 7-9. De rollen zijn nu omgedraaid. PKC speelt veelal over de heren. Van Ofwegen was heer en meester tegen de onopvallende Havelaar. Er wordt fel verdedigd en Kuyer lijkt, volgens alles wat zwart-wit is, wel erg zuinig met vrije ballen en strafworpen voor KCC/SO natural. In de laatste 5 minuten komt PKC terug tot 8-9. Snel hierna scoort Dekkers de 8-10. Er volgen 5 rommelige minuten waar KCC/SO natural een strafworp onthouden werd bij een doorloper van Gertjan Meerkerk en hij zwaar gehinderd wordt bij het afplaatsen naar Roest. Wanneer in de laatste minuut de rebound voor Roest is en hem niet mee krijgt, moet Meerkerk even bij Kuyer komen om tot bedaren te komen. PKC neemt een time-out, 40 seconden voor de rust, om iedereen tot rust te laten komen. Kuyer fluit bij 8-10 af en het is rust.

Na de thee is het PKC dat binnen 30 seconden op 9-10 komt. De eerste acties van de Capellenaren zijn nog niet zoals het hoort; men is de bal te snel kwijt. In de 2e minuut neemt KCC/SO natural de wedstrijd over. Wanneer Meerkerk een actie naar binnen maakt, is het Roest die profiteert met de 9-11. Mariska Vos is in de derde minuut te snel voor haar dame en wordt blijkbaar foutief afgestopt. Scheidsrechter Kuyer kan niet anders dan een stip geven, die vakkundig afgerond wordt door Dekkers (9-12). Als Dekkers dan ook de 9-13 scoort, lijkt KCC/SO natural los te zijn. Het wordt nog wel 10-13 maar KCC/SO natural is toch nog, ondanks de 10-13 voorsprong, te onzorgvuldig in de passes. Den Dunnen blijft schieten en schieten en is erg ongelukkig in de afwerking. Via Roest wordt het 10-14. Het lijkt allemaal makkelijk te gaan, maar schijn bedriegt. PKC blijft doorgaan en komt na 11 minuten op 12-14 en het is weer een wedstrijd. Biesbroek zorgt weer voor een gat van drie en scoort de 12-15.

Dan haalt Elewout Danny den Dunnen naar de kant en brengt Nick Janssens. Hij moest het nu gaan doen. Zijn eerste schot was uiterst ongelukkig en dan is het Biesbroek die weer scoort (12-16). Er is dan nog een goede 20 minuten te gaan, dus er is nog niks beslist. Na de 12-16 is het Van Wijngaarden die zijn ploeg terugbrengt tot 14-16. Na een gemiste strafworp van Roest is het Janssens die de 15-16 scoort. Gelukkig zorgen Roest en Dekkers voor een beetje lucht door de 15-17 en 15-18 te scoren. Stefan Dekkers neemt de plek in van Roest en Kunst zorgt in de 21e minuut voor de 16-18. Wederom is het Mandy Biesbroek die het mandje vindt (16-19) en Stefan Dekkers zorgt vanaf de zijlijn voor de 16-20 na een lange aanval. Er zijn dan nog een kleine twaalf minuten te spelen.

PKC komt terug tot 18-20 met dan nog zeven minuten te spelen. Inmiddels heeft KCC/SO natural een time-out achter de rug om alles op een rijtje te zetten. Roest komt weer in het veld voor Stefan Dekkers en heerst in de rebound tegen Kunst. Met nog 5 minuten te gaan is het Roest met de 18-21 en als met nog 2,5 minuut Roest wederom scoort vanaf de strafworpstip, na een goede actie van Milou Wierenga, is het 18-22. PKC lijkt het dan op te geven en het lijkt door te dringen dat de eerste nederlaag een feit is. Na de 18-22 scoort de thuisploeg nog de 19-22 en hierna krijgt Lara Boonstoppel een welverdiende publiekswissel. Zij gaat stoppen bij PKC en gaat naar TOP/Quoratio.

In de laatste minuut is het Van Wijngaarden met de 20-22 en Gertjan Meerkerk doet het laatste duit in het zakje met de 20-23. Dan fluit Kuyer en is het toch gelukt. KCC/SO natural is de eerste ploeg die het ongenaakbare PKC pootje weet te lichten en nog wel in eigen huis. Het is de verrassing van het weekend. KCC/SO natural was al veilig, maar winnen van TOP/Quoratio en PKC is toch wel lekker.

Volgende week, zaterdag 27 mei 2017, speelt de selectie de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen DVO/Accountor. De reserves beginnen om 14:00 uur en het vlaggenschip start om 15:30 uur. 

Doelpunten: Eliza Roest 8x, Christian Dekkers 7x, Mandy Biesbroek 3x, Milou Wierenga en Gertjan Meerkerk ieder 2x en Stefan Dekkers 1x.

De wedstrijd nogmaals terugkijken kan hier

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties