Na twee weken afwezigheid is de voorbeschouwing weer terug! Tijd om vooruit te blikken op een hoop interessante wedstrijden, want nu het einde van het korfbalseizoen nadert, worden de plaatsen verdeeld. Een hoop teams maken (weer) kans op het kampioenschap, terwijl er nog een aantal teams die hard moeten strijden tegen degradatie. Wie komen er morgen in actie?

Er spelen morgen veel teams tegen Nieuwerkerk. KCC/SO natural F3 gaat op bezoek bij Nieuwerkerk F8 en is nog altijd op zoek naar de eerste punten. Vorige week werd er nog nipt verloren van Nieuwerkerk (2-3). Weet de ploeg van Sabine Postma, Anne Dorsman en Merel Schneider morgen wel te winnen? KCC/SO natural E1 en Nieuwerkerk E3 lijken samen uit te gaan maken wie er kampioen gaat worden in hun poule. Beiden staan gedeeld bovenaan en vorige week eindigde de eerste ontmoeting tussen KCC en Nieuwerkerk in een 4-4 gelijkspel. Welke van de twee gaat er morgen met de zege aan de haal en maakt een grote stap richting het kampioenschap? KCC/SO natural 3 speelt morgen tegen Nieuwerkerk 3, dat volgend jaar met de Overgangsklasse op het veld en de 2de klasse in de zaal een groot niveauverschil zal ervaren. Op het veld blijkt Nieuwerkerk een stuk sterker, want het won drie van de vier wedstrijden na de zaal. Morgen strijden KCC en Nieuwerkerk om de derde plaats in de Reserve Overgangsklasse. Bij winst is KCC/SO natural 3 zo goed als zeker van de derde plaats, maar bij een nederlaag kan het in de slotronden nog aardig spannend worden. 

Ook KCC/SO natural C2 maakt nog kans op het kampioenschap maar moet na de nederlaag tegen KCR C2 (5-11) wel in de achtervolging. Morgen ontmoet de ploeg van Ewout Buckmann en Guido Aarnoutse wederom KCR C2, maar dan in Ridderkerk. De vorige keer dat KCC en KCR elkaar ontmoetten in Ridderkerk, wist KCC te winnen van KCR, dus er schuilen zeker kansen voor de Capellenaren! KCC/SO natural A4 kan morgen een grote stap richting het kampioenschap zetten als het wint van IJsselvogels A3. KCC/SO natural 6 maakt nog een kans op de tweede plaats en dus promotie naar de reserve 3e klasse, maar dan moet het wel winnen van het tot nu toe ongeslagen Weidevogels 3 (de gestaakte wedstrijd tegen Vriendenschaar 4 daarbuiten gelaten). KCC/SO natural 5 strijdt tegen degradatie naar de Reserve 3e klasse en moet morgen winnen van directe concurrent Velocitas 2. 

KZ/Hiltex - KCC/SO natural - Sportpark de Koog - 16:00 uur
Na een lange reeks aan overwinningen wist KCC/SO natural na vorige week ook weer wat verliezen is. Waar de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk thuis nog won van TOP/Quoratio, was de zaalkampioen in Sassenheim met 19-17 te sterk voor de Capellenaren. Het seizoen is echter nog lang niet voorbij en theoretisch zit er nog een kruisfinaleplaats in voor KCC. Dan moeten de komende wedstrijden wel gewonnen worden, te beginnen met KZ/Hiltex-uit, en zij zijn ook uit op een kruisfinaleplaats na het mislopen van de play-offs in de zaal. De ploeg van Maarten van Woerkom staat momenteel tweede in de Ereklasse met vier overwinningen en drie nederlagen (2 tegen PKC, 1 tegen DVO). Het was onder andere tweemaal te sterk voor TOP Arnemuiden en versloeg ook TOP/Quoratio.

De eerste ontmoeting tussen KCC/SO natural en KZ/Hiltex eindigde in een 21-24 overwinning voor de "Koogers", maar er had toen meer ingezeten voor KCC. Aangezien de zwart-witten gedurende het seizoen flink zijn gegroeid, maken zij zeker een kans in Koog aan de Zaan, maar dan zal het in ieder geval zuiverder moeten zijn dan in de laatste twee wedstrijden. Want de onzuiverheid in die wedstrijden brak KCC/SO natural op tegen TOP/Quoratio en leidde bijna tot puntenverlies tegen TOP Arnemuiden.

KZ/Hiltex 2 - KCC/SO natural 2 - Sportpark de Koog - 14:30 uur
Net als in de vorige paar seizoenen draait KCC/SO natural 2 een mindere tweede helft. Ditmaal heeft de ploeg van Robin Diepenhorst echter genoeg punten bijeengesprokkeld en de overwinning op KVS twee weken geleden betekende handhaving voor de Capellenaren. Het is nu een kwestie van het seizoen uitspelen en nog een paar punten pakken, want de kruisfinalisten uit de Reserve Ereklasse B lijken nu al bekend. 

Een van die twee ploegen is KZ/Hiltex 2, dat tweede staat met 11 punten, 1 punt achterstand op koploper PKC/SWKGroep 2. KZ 2 is een talentvolle ploeg die in de Reserve Korfbal League stijf bovenaan eindigde met liefst 31 punten uit 18 wedstrijden. Uiteindelijk moest het in de Reserve Korfbal League-finale haar meerdere erkennen in PKC/SWKGroep 2, en dus is KZ uit op revanche op het veld, dat inmiddels zeker lijkt van een plekje in de play-offs. Wel kan KZ/Hiltex nog eerste eindigen, maar dan moeten de komende wedstrijden wel gewonnen worden en moet het hopen op een misstap van PKC. 

De eerste ontmoeting tussen KCC/SO natural 2 en KZ/Hiltex 2 eindigde in een 14-18 overwinning. Kan de ploeg van Robin Diepenhorst morgen punten pakken of blijken de 'Koogers' ook in eigen huis de sterkste? 

KCC/SO natural A1 - Sporting Delta A1 - Sportpark Schenkel - 15:30 uur
De talentvolle selectie van Sander Jacob, Henk-Jan Schippers en Mariska Vos blijkt een maatje te groot voor de A-junioren Overgangsklasse en heeft tot nu toe alle elf wedstrijden gewonnen. Alleen Sporting Delta A1 kan de zwart-witten enigszins bijhouden, terwijl de nummer 3 Fortis A1 pas op 10 punten afstand volgt. Morgen kan KCC/SO natural A1 het definitief afmaken tegen de directe concurrent Sporting Delta, en als het wint van de ploeg uit Dordrecht, dan is KCC kampioen en keert het definitief terug naar de A-junioren Hoofdklasse. Wil Sporting Delta A1 nog kampioen worden, dan moet het morgen winnen en hopen op nog meer misstappen van KCC/SO natural. Een ontmoeting tussen de sterkte teams van de poule, dat belooft een interessante wedstrijd te worden. In Dordrecht eindigde de wedstrijd nog in 14-24 voor KCC, maar in Capelle aan den IJssel zal het ongetwijfeld spannender worden. Wees erbij morgen! 

KCC/SO natural B1 - Oranje Wit B1 - Sportpark Schenkel - 14:15 uur
KCC/SO natural B1 staat momenteel gedeeld laaste met twee andere ploegen, Vriendenschaar en Oranje Wit, en zal de komende wedstrijden moeten winnen wil het zich verzekeren van handhaving. Morgen staat de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands tegenover Oranje Wit B1, waartegen eerder op het veld nog werd verloren, maar in de zaal twee keer van werd gewonnen. Lukt het de B1 om wederom van Oranje Wit te winnen en zet het een stap richting handhaving? 

KCC/SO natural C1 - Oranje Wit C1 - Sportpark Schenkel - 13:15 uur
Morgen speelt de C1 van Wilco Knops en Yvar van Hijum tegen Oranje Wit C1. Tegen de ploeg uit Dordrecht werd eerder dit seizoen nog verloren, en dus wil de C1 nog wat rechtzetten. Vooral ook omdat KCC/SO natural C1 momenteel tweede staat en deze plaats wil verdedigen tegen de concurrentie. In Dordrecht werd het nog 15-8 voor Oranje Wit C1. Weet KCC/SO natural morgen wel te winnen van de ploeg uit Dordrecht? 

KCC/SO natural D1 - Tempo D1 - Sportpark Schenkel - 10:00 uur
KCC/SO natural D1 is bezig aan een uitstekend veldseizoen, want de ploeg van Ilona de Lange en Steven Verhoeff is na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen. Morgen speelt KCC/SO natural D1 wederom tegen Tempo D1, waartegen het vorige week alle moeite had. Uiteindelijk wist KCC/SO natural D1 met 9-10 te winnen, waardoor het nog altijd eerste staat. Wat kan er in de komende drie wedstrijden nog gebeuren voor de D1? Gaat het morgen wederom winnen en blijft het ongeslagen? Kom morgen gezellig kijken!

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties