De tweede play-off-wedstrijd om de Hoofdklassefinale komt dichterbij en dus is het tijd om vooruit te blikken op aanstaande zaterdag. Waar Dalto/BNApp.nl een ferme tik moet zien te verwerken, moet KCC/SO natural het hoofd koel zien te houden om de Driebergense aanval te weerstaan. De belangen zijn groot voor beide teams, en dus kunnen we weer een mooie wedstrijd verwachten.

Op jacht naar revanche
Dat KCC/SO natural met zulke ruime cijfers zou winnen van Dalto/BNApp.nl had eigenlijk niemand verwacht. De 35-24 eindstand was voor velen toch enigszins een verrassing, aangezien men een gelijk opgaande wedstrijd had verwacht. De ruime overwinning van KCC/SO natural op Dalto/BNApp.nl betekent echter weinig. Het heeft in ieder geval de 1-0 voorsprong gepakt in de best-of-three-serie, maar het kan het nog alle kanten op in de komende wedstrijd(en). Dalto wil zich ongetwijfeld herstellen van de zeperd van afgelopen zaterdag, maar dan zal het in ieder geval anders moeten spelen dan vorige week. Toen lag het initiatief vrijwel de hele wedstrijd bij KCC/SO natural en daar had Dalto slechts korte tijd antwoord op. KCC/SO natural kon daardoor eenvoudig haar voorsprong uitbreiden, wat leidde tot gemopper bij de gasten. Dalto was niet bij machte om topschutters Gertjan Meerkerk en Christian Dekkers, samen goed voor 20 doelpunten, af te houden en de productie aan de kant van de geel-zwarten viel met 24 ook tegen.

Ondanks dat is er hoop en vertrouwen bij Dalto/BNApp.nl, zo gaf Maarten Groot Hulze ook aan in een interview met Korfbal.. Dalto probeert de ruime nederlaag zo snel mogelijk uit het hoofd te zetten en zet alles op alles om aanstaande zaterdag in eigen hal de overwinning binnen te halen. Thuis is Dalto in ieder geval een moeilijk te kloppen ploeg. Alleen Wageningen wist er met de twee punten vandoor te gaan, en Nic. Wist twee weken geleden in de slotseconden een punt mee te nemen naar Groningen. Daartegenover staan ruime zeges zoals de 40-25 overwinning op SDO/Verzuim Vitaal, 35-27 zege op Unitas/Perspectief en de 30-23 tegen Rohda. Productief in eigen huis, maar lukt dat aanstaande zaterdag ook tegen KCC/SO natural?

Rustig blijven
KCC/SO natural vierde afgelopen zaterdag het feestje met haar supporters, maar blijft op haar hoede. Dalto zal in Driebergen de huid duur verkopen, gesteund door een volle sporthal en uit op revanche. Lukt het de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk om ook in Driebergen, net als eigenlijk heel het seizoen, rustig te blijven en piekt KCC/SO natural daadwerkelijk op het juiste moment? Vorige week liet KCC zich in ieder geval van haar beste kant zien, waarin eigenlijk bijna iedereen een hoog niveau haalde.

Terwijl Dalto heerst in eigen huis, is KCC/SO natural buiten Capelle aan den IJssel een moeilijk te kloppen ploeg. Van de zeven gespeelde uitwedstrijden werd er maar een verloren (TOP-uit) en in de overige zes wedstrijden ging KCC/SO natural er met de twee punten vandoor. Gemakkelijk ging het niet altijd voor KCC, maar de zwart-witten beschikken over een uitstekende veerkracht, waarmee zij een ruime achterstand in korte tijd om kunnen zetten tot voorsprong, die vervolgens niet meer uit handen wordt gegeven. Is daar op 18 maart ook sprake van? Blijft KCC/SO natural koel onder de kruisfinalekoorts, of is het Dalto dat zich revancheert op de ruime nederlaag en er zo nog een derde wedstrijd uitsleept? We gaan het zien, en we hebben er weer ontzettend veel zin in!

Meer informatie over het dagprogramma zaterdag 18 maart vindt je hier.
Aanstaande zaterdag zal er een livestream zijn. De link naar de stream zal spoedig volgen
Natuurlijk zijn wij weer aanwezig met www.twitter.com/kcclivescores

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties