Ben jij 3 tot 6 jaar en hou je van een beetje bewegen? Kom dan morgen naar de Kangoeroe-activiteit in Sporthal Schenkel (vanaf 9.30-10:30) Meer informatie vind je hier

Ben jij 6 tot 10 jaar en hou je van leuke activiteiten? Kom dan naar de Korfbal Clinic die van 10:45 tot 12:00 uur gehouden wordt. Iedereen is van harte welkom! Meer informatie vind je hier.

Wegens de voorjaarsvakantie werden er afgelopen week weinig wedstrijden gespeeld en dat zal morgen niet anders zijn. Dan worden er slechts dertien wedstrijden gespeeld, waarvan 9 wedstrijden thuis. Aangezien er voor vele teams nog veel op het spel staat, is het weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing! 

KCC/SO natural 9, de nummer 3 in de poule, speelt morgen tegen nummer 4 WION 6. Dat belooft nog een interessant potje te worden. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 10-10 gelijkspel. KCC/SO natural B3 liet vorige week een puntje liggen tegen Nexus B1 en moet morgen winnen van Twist B1 om in de strijd om het kampioenschap te blijven. Datzelfde geldt voor KCC/SO natural F2, dat morgen tegen het pittige Maassluis F2 speelt.  

KVS/Maritiem - KCC/SO natural - 20:00 - Sporthal de Blinkerd, Scheveningen 
Na de ruime 29-16 overwinning op DeetosSnel en de gewonnen Zuid-Holland Korfbal Cup finale tegen PKC/SWKGroep (2) (22-29) kon de selectie van Richard van Vloten en Marc Verberk even genieten van een weekje rust. Vanaf morgen moet het vizier weer op scherp zijn, als het op bezoek gaat bij KVS/Maritiem. Voor hen wacht nog een spannend avondje in de Hoofdklasse. 

Want KVS/Maritiem is met een speelronde te gaan nog lang niet zeker van handhaving. De ploeg van Jelle den Dekker staat weliswaar op de veilige zesde plaats, maar het verschil met nummer 7 Tempo bedraagt slechts één punt. En datzelfde Tempo gaat morgen op bezoek bij Oranje Wit, dat troosteloos onderaan staat en uit 13 wedstrijden slechts 2 punten wist te pakken. KVS is dus gewaarschuwd en moet morgen eigenlijk winnen van KCC om zich veilig te spelen, of het moet hopen op Oranje Wit. 

Willen de Scheveningers winnen, dan zullen zij alles uit de kast moeten halen tegen KCC/SO natural, want de Capellenaren verloren tot nu toe nog maar een keer en dat had KCC toen vooral aan zichzelf te wijten. Daarnaast eindigde de wedstrijd in Capelle aan den IJssel in een ruime 28-10 overwinning voor KCC. Ook wil KCC/SO natural de wedstrijd van morgen 'gewoon' winnen, om in vorm te blijven voor de kruisfinales van volgende week. Wellicht geeft het thuisvoordeel KVS iets hoop, want de Blinkerd bleek voor de overige teams een 'onneembare vesting.' Van de zes thuiswedstrijden die KVS speelde, verloor het alleen van Avanti. Daar tegenover staan vier overwinningen en een gelijkspel. 

Hoe dan ook, KVS moet aan de bak morgen om een langer verblijf in de Hoofdklasse af te dwingen, en met die gedachte in het achterhoofd, zou het morgen wel eens een pittig potje kunnen worden in Scheveningen. 

KVS/Maritiem 2 - KCC/SO natural 2 - 18:25 - Sporthal de Blinkerd, Scheveningen 
De wedstrijd voorafgaand aan het duel tussen de hoofdmachten van KCC en KVS zal om des keizers baard gaan. Beide ploegen zijn uitgespeeld in de Reserve Hoofdklasse B, waar KCC/SO natural 2 voor de derde keer op rij kampioen is geworden en KVS/Maritiem 2 volgend seizoen in de Reserve Overgangsklasse zal uitkomen. De vorige ontmoeting tussen KVS 2 en KCC 2 eindigde in een duidelijke 26-17 overwinning voor de ploeg van Robin Diepenhorst. Weet het tweede morgen ook te winnen in Scheveningen, of sluit KVS/Maritiem 2 het zaalseizoen nog enigszins positief af? 

KCR B1 - KCC/SO natural B1 - 12:45 - De Fakkel, Ridderkerk 
Ook KCC/SO natural B1 en KCR B1 zijn uitgespeeld in de Hoofdklasse. KCC weet dat het vierde gaat eindigen in de B-Aspiranten Hoofdklasse D, terwijl KCR B1 volgend seizoen een stapje terug doet naar de B-Aspiranten 1e klasse. KCC B1, de ploeg van Wouter Schippers en Remon Brands, draaide een verdienstelijk zaalseizoen, maar moest in DeetosSnel B1, DSC B1 en PKC B1 haar meerdere erkennen. De B1 kan het zaalseizoen morgen positief afsluiten, om zich vervolgens voor te bereiden op het veldseizoen, want daar moeten nog wat punten behaald worden om zich te verzekeren van handhaving. 

De thuiswedstrijd tussen KCC/SO natural B1 en KCR B1 eindigde in een ruime 21-5 overwinning voor KCC. Weet de B1 morgen ook in Ridderkerk te winnen?

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 26 september 2020 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties