Zaterdag speelde KCC/SO natural de laatste thuiswedstrijd tegen de runner-up DeetosSnel uit Dordrecht. Voor de kampioen KCC/SO natural was het van belang om door te gaan. Van Vloten hamerde daar ook op. We zijn al kampioen, we staan bovenaan en zijn definitief eerste. Kon de ploeg van Van Vloten en Verberk het opbrengen om een goede pot korfbal neer te zetten?


20170218   KCC 1   DeetosSnel 1Sporthal Schenkel was als vanouds weer goed gevuld. Ook kwamen er aardig wat supporters uit Dordrecht mee, want ook voor DeetosSnel stond er wel degelijk nog wat op het spel. Winst bij KCC/SO natural was goed voor een mogelijk playoff-ticket. Maar als je van KCC/SO natural wilt winnen moet je dit seizoen van goede huize komen. Nog geen enkele ploeg wist in Capelle aan den IJssel te winnen van de equipe van Van Vloten en Verberk. KCC/SO natural gaat in pole position naar de kruisfinale waar het Dalto/BNApp.nl of Nic/Alfa College treft.

KCC/SO natural speelde wellicht haar beste wedstrijd van het seizoen! Ondanks wat kleine opstartproblemen van de thuisploeg, was het binnen 4 minuten 3-1 en was KCC/SO natural los. Jimin de Vries had de schone taak om de ontketende Christian Dekkers af te stoppen. Dekkers liet geen spaan heel van De Vries. De Vries maakte er zelf vier (waarvan drie veldgoals) en Dekkers zorgde voor 11 goals. Dekkers kreeg toch wel voldoende ruimte van De Vries en kon naar hartelust vuren. De andere schutter van DeetosSnel, Bjorn van Rosmalen had zijn avond ook niet. Van Rosmalen trof maar eenmaal doel. Ook door het strakke verdedigingswerk van Gertjan Meerkerk, die zelf tot vijf goals kwam. In een wervelende eerste helft, die eigenlijk na 15 minuten al beslist leek te zijn, stuurde KCC/SO natural DeetosSnel van het kastje naar de muur. DeetosSnel probeerde al snel met "showballen" te scoren, maar als je achter staat is dat niet altijd verstandig.

Eliza Roest heerste weer in de rebound waardoor er veel langere aanvallen gespeeld konden worden. Ondanks dat waren er toch momenten die beter hadden gekund. Na 15 minuten spelen stond KCC/SO natural al op een 9-4 voorsprong en DeetosSnel was niet bij machte om deze achterstand snel in te lopen. De dames van KCC/SO natural hadden een makkelijke avond tegen de Dordtse dames. De Dordtse goals moesten vooral van de mannen komen. Bij de 8-4 ging Jimin de Vries even "iets te ver" en werd ook door scheidsrechter Visser gesommeerd om in zijn eigen aanvalsvak te blijven staan. Door deze ophef moest Eliza Roest de meegekregen strafworp in twee keer nemen. Geen probleem voor Roest. DeetosSnel wist niet meer waar het het moest zoeken. Men rende veel achter de feiten aan. Met een fraaie buzzerbeater van DeetosSnel zochten de ploegen de kleedkamer op met een 15-9 voorsprong voor de thuisploeg. 

In de tweede helft was het ook de thuisploeg die dicteerde. Binnen 5 minuten was het 17-10 en was het de vraag of KCC/SO natural de 30 zou aantikken? DeetosSnel was niet bij machte om het KCC/SO natural maar enigszins moeilijk te maken. In de 7e minuut pakte KCC/SO natural zelfs een 19-10 voorsprong en was het aanvalspercentage van de bezoekers niet al te best. KCC/SO natural speelde vrolijk door en kreeg zo nu en dan een "tikkie" van DeetosSnel maar wanneer de bezoekers scoorden, trapte KCC/SO natural even het gaspedaal in. KCC/SO natural bleef doorgaan en heerste keer op keer in de rebound. Ondanks de grote voorsprong waren er wel duidelijk verbeterpunten voor de thuisploeg want het was niet allemaal 100% wat er gebeurde. Toch deerde het KCC/SO natural niet dat er zo nu en dan iets fout ging. Met nog een kleine 10 minuten te spelen, zou KCC/SO natural volgens de Dordtse fans een "cadeautje" krijgen, maar cadeautjes pakt KCC/SO natural graag uit. Christian Dekkers was de gelukkige die het "cadeautje", een strafworp die hij zelf had verdiend, mocht uitpakken (24-14). Inmiddels, met een stand van maar liefst 25-15, met nog 8 minuten op de klok, werd het rustig op de Dordtse tribune en mocht Dekkers zijn 10e! doelpunt van de avond voor zijn rekening nemen. Met nog 3:48 op de klok een fraaie bovenhandse doorloper onder de korf van Sven Wierenga op aangeven van Adriënne van Ofwegen zorgde voor de 27-15. DeetosSnel komt nog tot 27-16. Een fraaie "jumpshot" van Roest in de laatste minuten van de wedstrijd lukte niet helemaal, maar dat deerde niet. Gertjan Meerkerk en Christian Dekkers zorgden voor de laatste twee goals van de thuisploeg waardoor KCC/SO natural de masterclass eindigde met een 29-16 overwinning, waarbij alle spelers wisten te scoren. 

De nummer 2 in de hoofdklasse B ging dus hard onderuit tegen de kampioen KCC/SO natural. Winnen met bijna dubbele cijfers van de nummer 2, dat geeft toch de kracht van KCC/SO natural goed weer. Dat belooft wat moois als deze stijgende lijn richting de play-offs gehandhaafd kan worden. Nu nog de laatste wedstrijd op 4 maart in Scheveningen tegen KVS/Maritiem. Zal de "onneembare vesting", de Blinkerd de Vissen helpen om volgend jaar wederom in de hoofdklasse te spelen, of gaat KCC/SO natural roet in het eten gooien? Aanvang 20:00 uur. De reserves spelen daarvoor om 18:25 uur. 

Doelpunten: Christian Dekkers 11x, Gertjan Meerkerk 5x, Eliza Roest 4x, Sven Wierenga, Adriënne van Ofwegen, Milou Wierenga en Mandy Biesbroek ieder 2x en Mariska Vos 1x

Wedstrijd gemist? Deze is hier te bekijken.

Foto's van het team van de week, het oplopen en de wedstrijd vind je hier.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties