Het is inmiddels alweer februari en dat betekent dat de zaalcompetitie voor de wedstrijdteams langzamerhand tot een einde komt. In de komende weken wordt er beslist wie kampioen wordt, wie degradeert en wie promoveert. Voor de meeste breedteteams is de competitie nog lang niet voorbij, maar ook zij strijden om de nodige punten. KCC/SO natural F2 bijvoorbeeld, dat nog kans maakt op het kampioenschap. Het staat twee punten achter op de nummer één WION F2, waartegen het nog in actie moet komen. Aanstaande zaterdag speelt de F2 tegen Olympia F2, dat tot nu toe nog maar één keer wist te winnen. Ook KCC/SO natural B3 maakt nog kans op het kampioenschap en speelt aanstaande zaterdag tegen Ventura Sport B1. KCC/SO natural A4 komt thuis in actie tegen RWA A3, waartegen in Poortugaal nog verloren werd. KCC/SO natural 8 reist net als de B3 af naar Strijen, waar het speelt tegen het hoger geplaatste Ventura Sport 3.

Oranje Wit - KCC/SO natural - Oranje Withal - 15:30 uur
Voor KCC/SO natural zijn de kruisfinales zo goed als binnen, en dus is het toewerken naar 11 en 18 maart. Ook al verloren de Capellenaren tot nu toe nog maar één keer in de zaal, zal het qua niveau nog omhoog moeten om uiteindelijk te pieken tijdens de play-offs. Daar heeft KCC/SO natural nog vier wedstrijden voor, waarvan het uitduel tegen Oranje Wit de eerste is. 

Oranje Wit, dat jarenlang een stabiele middenmoter was in de Hoofdklasse en twee jaar geleden zelfs lang meedeed om de kruisfinales, lijkt volgend seizoen weer in de Overgangsklasse uit te moeten komen. In theorie is handhaving nog mogelijk voor de ploeg van Jan de Jager en Wouter Blok, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat Oranje Wit alle vier de resterende duels wint en de nummer 6, Avanti, alles verliest. Twee punten pakken uit tien wedstrijden is simpelweg te weinig, en dus zal Oranje Wit moeten kijken naar het komende seizoen en de seizoenen erna, want talentvolle jeugd, dat hebben ze. 

Oranje Wit wist de enige twee punten in Arnemuiden te pakken. Een aantal weken geleden won het nog met 13-16 van TOP. Vervolgens werden de wedstrijden tegen KVS/Maritiem en DeetosSnel verloren. Verdedigend staat het helemaal niet verkeerd bij Oranje Wit, want het liet gemiddeld 22,8 doelpunten door, terwijl KCC/SO natural gemiddeld 21 goals tegen kreeg. Het probleem ligt echter bij de aanval: Oranje Wit wist maar 175 doelpunten te scoren. Ter vergelijking: Nummer 7 Tempo scoorde dertig keer meer, nummer 6 Avanti 70 keer meer, en KCC/SO natural scoorde meer dan 90 keer meer dan Oranje Wit. 

Kan Oranje Wit in Dordrecht wel weerstand bieden tegen KCC/SO natural? In Capelle aan den IJssel lukte dat niet echt (30-18) en sindsdien is de ploeg van Richard van Vloten en Marc Verberk steeds beter gaan draaien. Vlekkeloos gaat het nog niet, want af en toe speelt KCC/SO natural nog te slordig, en lijkt het pas echt in vorm te komen als het door de tegenstander op achterstand is gezet. Daarnaast worden er nog te veel strafworpen gemist. Nu kunnen de fouten nog gemaakt worden, maar die fouten zouden in de kruisfinales wel eens cruciaal kunnen zijn. Ondanks de slordigheden lijkt KCC/SO natural onverslaanbaar. Vorige week wist het alweer voor de vijfde keer op rij te winnen (22-19 tegen Tempo) en ook HKV/Ons Eibernest kon KCC/SO natural niet afstoppen in de halve finales van de Zuid Holland Korfbal Cup (27-34 winst KCC/SO natural).

Oranje Wit is dus zo goed als gedegradeerd, maar zal ongetwijfeld niet met twee punten de Hoofdklasse willen verlaten. Bij een zege van KCC/SO natural valt het doek definitief voor Oranje Wit en heeft KCC/SO natural zich definitief verzekerd van de kruisfinales. En aangezien er rare dingen gebeuren in de Hoofdklasse B, zou het ook zomaar kunnen zijn dat KCC/SO natural na dit weekend al kampioen is. 

PKC/SWKGroep 3 - KCC/SO natural 2 - PKC-hal - 17:10 uur
KCC/SO natural 2 is onverslaanbaar en alweer 9 wedstrijden ongeslagen. De Capellenaren lijken af te stevenen op het derde kampioenschap op rij in de Reserve Hoofdklasse en zou over twee weken tegen TOP 2 de titelstrijd al kunnen beslissen. Dan moet er wel gewonnen worden van PKC/SWK Groep 3, waartegen de ploeg van Robin Diepenhorst het thuis nog lastig had. 

Promovendus PKC/SWKGroep 3 draait prima mee in de Reserve Hoofdklasse en heeft zich inmiddels gehandhaafd. De ploeg uit Papendrecht staat vierde in de poule en verloor tot nu toe alleen van TOP 2, DeetosSnel 2 en KCC/SO natural 2. Doordat PKC vijfmaal wist te winnen en twee keer gelijkspeelde, heeft het nu 12 punten, 6 punten minder dan koploper KCC/SO natural 2. 

In de vorige ontmoeting had KCC/SO natural 2 het behoorlijk lastig tegen PKC/SWKGroep 3. Het won met 20-11, maar liet PKC in de tweede helft nog akelig dichtbij komen. Kan PKC/SWKGroep 3 aanstaande zaterdag wederom weerstand bieden of wint KCC/SO natural in Papendrecht met iets meer gemak? We gaan het zien! 

Oranje Wit A1 - KCC/SO natural A1 - Oranje-Withal - 12:15 uur
KCC/SO natural A1 pakte afgelopen wedstrijd twee broodnodige punten tegen concurrent TOP/Quoratio A1, maar is er nog niet. Coach Sander Jacob gaf vorige week al aan dat KCC/SO natural in ieder geval nog twee keer moet winnen wil het zich handhaven. Wellicht heeft KCC/SO natural kansen op een overwinning tegen Oranje Wit A1. Want in Capelle aan den IJssel was KCC/SO natural A1 daar nog dicht bij. Het verloor toen met 24-25, maar had in de slotfase van die wedstrijd alle kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. 

Oranje Wit is ondanks de vijfde plaats nog niet zeker van handhaving. De ploeg uit Dordrecht wist tot nu toe te winnen van Achilles, KCC/SO natural en DeetosSnel (thuis), maar moest in PKC/SWKGroep, Fortuna/Delta Logistiek, Nieuwerkerk en DeetosSnel (uit) haar meerdere erkennen en incasseerde zodoende 5 nederlagen. Bij een winst op KCC/SO natural heeft de ploeg uit Dordrecht weer een beetje lucht. terwijl KCC/SO natural A1 eigenlijk moet winnen om TOP/Quoratio A1 bij te blijven. De belangen zijn groot bij beide ploegen, dus het belooft net als thuis een interessant potje te worden! 

Oranje Wit B1 - KCC/SO natural B1 - Oranje-Withal - 18:50 uur
Dat KCC/SO natural B1 de kruisfinales gaat halen lijkt onwaarschijnlijk, maar de ploeg van Remon Brands en Wouter Schoppers heeft nog zeker alle kansen om derde te worden. De Capellenaren staan momenteel vierde in de poule, met 5 punten voorsprong op nummer 5 Oranje Wit. 

KCC/SO natural en Oranje Wit staan aanstaande zaterdag alweer voor de derde keer tegenover elkaar. Op het veld was Oranje Wit B1 nog te sterk voor KCC/SO natural, terwijl de zwart-witten in de zaal met 12-9 te sterk waren voor Oranje Wit. Kan KCC/SO natural ook in Dordrecht winnen van Oranje Wit en houdt het zicht op de nummer 3 PKC, of komt Oranje Wit B1 iets dichter bij de derde plaats?

HKV/Ons Eibernest C1 - KCC/SO natural - HKV/Ons Eibernesthal - 15:00 uur
KCC/SO natural heeft na een ietwat wisselvallige competitiestart de vorm te pakken. Het speelde in de laatste 5 wedstrijden slechts één keer gelijk, terwijl de overige wedstrijden werden gewonnen. KCC/SO natural verloor tot nu toe alleen van De Meervogels C1, maar vorige week versloeg het in eigen huis diezelfde ploeg, waardoor de ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum nu de tweede plaats bezet.

Het kan nog alle kanten op in de C-Aspiranten Hoofdklasse. Het verschil tussen de nummer 1 en nummer 4 bedraagt slechts vier punten, en dus strijden er nog vier teams om de eerste twee plaatsen, die recht geven op het Nederlands Kampioenschap. Aanstaande zaterdag strijden de nummers 4 en 2, HKV/Ons Eibernest C1 en KCC/SO natural C1, tegen elkaar. 

HKV/Ons Eibernest C1, de ploeg van ex-KCC-trainer Jan Bongers, doet nog altijd mee om de bovenste plekken, maar kreeg vorige week wel een forse tik te verwerken. Het verloor met 14-7 van Fortuna/Delta Logistiek C1, waardoor het daalde van de tweede naar de vierde plek. Daarvoor waren de Eibers 7 duels op rij ongeslagen en in deze 7 duels pakten de Eibers punten tegen teams als De Meervogels C1, KCC/SO natural C1, en Fortuna/Delta Logistiek C1. 

De vorige ontmoeting tussen HKV/Ons Eibernest C1 en KCC/SO natural C1 eindigde in 9-9. KCC/SO natural zou hele goede zaken doen mocht het winnen in Den Haag, maar makkelijk zal het niet worden tegen de Eibers, die nog wat recht te zetten hebben na de uitglijder tegen Fortuna. 

Victum/War Child D1 - KCC/SO natural D1 - Weteringhoek - 11:00 uur
KCC/SO natural D1 won vorige week met 17-12 van Tempo D1 en zal daar uiterst tevreden mee zijn, aangezien er in Alphen aan den Rijn nog met ruime cijfers van die ploeg werd verloren. Aanstaande zaterdag reist de ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange af naar Houten, waar het speelt tegen Victum/War Child D1. Victum D1 staat zevende en wist tot nu toe nog maar één keer te winnen, terwijl KCC/SO natural derde staat. In Capelle aan den IJssel wonnen de pupillen nog met 15-8. Wordt er ook in Houten gewonnen?

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties