KCC/SO natural stond tot zaterdag al zes punten voor op de achtervolgers en het kampioenschap en daarmee plaatsing voor de Hoofdklasse play-offs komt steeds dichterbij. Toch moeten de komende wedstrijden nog wel gewonnen worden en dat zal niet altijd makkelijk zijn. Zo bleek ook vanavond tegen Tempo. De einduitslag was weliswaar in Capels voordeel, maar de 22-19 winst kwam moeizaam tot stand.

20170128   KCC 1   Tempo 1Het was zaterdag wel weer hangen en wurgen. Een bekende korfbaluitspraak; slechte wedstrijden moet je ook gewoon winnen, was toepassend tegen Tempo. In de wedstrijd in Alphen aan den Rijn had KCC/SO natural ook al erg veel moeite met deze ploeg. Met Adriënne van Ofwegen weer in de basis begon de ploeg van Van Vloten en Verberk aan de missie om de ongeslagen thuisstatus te behouden. In de eerste 2 minuten zaten beide ploegen nog niet in de wedstrijd. Pas in de 3e minuut opende Mariska Vos de score (1-0). Scheidsrechter Voskamp en zijn assistent floten een goede pot en lieten al in de 2e minuut blijken wat de grens was. Ditmaal kon er lekker gekorfbald worden, zonder al te veel onderbrekingen.

Snel na de 1-0 de gelijkmaker van Tempo (1-1). Tempo speelt alles op de doorbraak en KCC/SO natural moet oppassen bij zulke acties. Na 3,5 minuut lijkt KCC/SO natural los te zijn door doelpunten van Eliza Roest en Mandy Biesbroek (3-1). Twee snelle goals van Janke Broeksma (3 goals uit 3 pogingen) betekent een 3-3 stand. Er moest direct verdedigend een goede focus zijn want het was allemaal nog allemaal maar "half werk". Mandy Biesbroek, die in de eerste 10 minuten aardig op dreef was, en een doelpunt van Meerkerk zorgde na 5 minuten voor een 5-3 voorsprong. In de 9e minuut scoort Adriënne van Ofwegen de 6-4 en KCC/SO natural blijft aan de goede kant van de score, ondanks er wat scheurtjes in de opzet zaten, die snel gelijmd moesten worden.

Inmiddels met nog 1 seconden op de schotklok is het Roest die vuurt en met 1 hand scoort, alleen Voskamp keurt hem af vanwege "verdedigd". Tempo mist op 6-5 een strafworp maar maakt het snel daarna alsnog goed (6-5). Opvallend was dat KCC/SO natural aanvallend veel meer de rust moest bewaren. Er wordt te snel een aanval neergezet met tot als gevolg balverlies. In de 10e minuut Mandy Biesbroek met de 7-5, maar Tempo countert binnen de minuut terug tot 7-7. De doelpunten van Tempo vallen nu makkelijk, door ook wat mindere scherpte van de KCC-defensie. Scherp zijn, betekent gewoon minder makkelijk goals tegen en die vielen nu wel bij de tegenpartij.

Gelukkig gaf Gertjan Meerkerk zijn ploeg weer eventje wat meer lucht door in de 13e en 14e minuut de 8-7 en 9-7 binnen te schieten, gevolgd door een time-out bij KCC/SO natural. Maar wanneer het net eventjes lekker begint te lopen, zet Tempo aan, is strijdlustig en komt simpel terug tot 9-9 en pakt 8 minuten voor de pauze zelfs een 9-10 voorsprong. Waar is de passie en strijd van KCC/SO natural? Via Eliza Roest, Adriënne van Ofwegen en Mariska Vos wordt het met nog een kleine 6 minuten te gaan 12-10, maar in de laatste minuten van de 1e helft gaat het goed fout bij de Capellenaren. Duels worden verloren, kansen gemist en Tempo daarentegen voelt dat er wat te halen valt. In een tijdsbestek van amper 4 minuten wordt de stand van 12-10 omgekeerd naar 12-15. Gaat het dan net zoals vorige week tegen Avanti ook fout? Inmiddels zijn Groeneweg en Verhoeff zich klaar aan het maken voor een invalbeurt. Eliza Roest en Christian Dekkers zorgen dat de ruststand op 14-16 komt. Werk aan de winkel!

Na de thee drukt Tempo direct door. Binnen 2 minuten is het 14-18 en de coaches van KCC/SO natural moeten met een nieuw strijdplan ten tonele zien te komen. Verdedigend is KCC/SO natural niet wat het moet zijn en Tempo speelt rustig verder. In de 3e minuut de 15-18 door Sven Wierenga. Er moet meer beleving en schwung in komen bij de thuisploeg. Na een schotklokoverscheiding van KCC/SO natural scoort Tempo de 15-19. Er zijn dan nog een kleine 20 minuten te gaan.

Nu gaat ook de 9e man meedoen en ondersteunt waar nodig. Mondjesmat begint KCC/SO natural aan een opmars en doelpunt voor doelpunt sluipt men dichterbij. Door goals van Milou Wierenga met een fraaie tip-in onder de korf,  en een strafworp van Eliza Roest, is het met nog 17 minuten te spelen 17-19. Tempo wil een time-out maar volgens Zeevaart is de juryvoorzitter niet snel genoeg en is er enorme ophef aan de tafel dat men geen time-out krijgt. Wanneer scheidsrechter Voskamp de oververhitte coach tot bedaren heeft gebracht, wenst Tempo toch maar geen time-out.

In deze fase geeft KCC/SO natural meer druk en de kansen die Tempo krijgt worden niet benut. Tempo in een dip en KCC/SO natural gaat door. Inmiddels worden goudhaantjes Groeneweg en Verhoeff gebracht voor Dekkers en Wierenga. Tempo is niet meer het Tempo uit de 1e helft. Kansen genoeg, geen doelpunten. In de 10e minuut komt Manouk de Vries voor Adriënne van Ofwegen. KCC/SO natural pakt vele steals na aanvallen van Tempo. De gasten zijn de weg kwijt en KCC/SO natural gaat steeds meer druk uitoefenen en ziet dat er kansen liggen. Steven Verhoeff scoort met een wegtrekschot de 18-19 en de hal is in extase. Nog maar een doelpunt verwijderd van de gelijkmaker en omdat Tempo niet goed in haar vel zit is dat zeker mogelijk.

In de slotfase, er zijn nog wel een goede 12 minuten te spelen, is het Groeneweg die weer als goalgetter zijn waarde laat zien met de 19-19. Tempo wankelt en KCC/SO natural moet nu doordrukken. Ook Tempo brengt een nieuwe heer, maar die is ongelukkig in de afronding. Met nog 11:33 op de klok is het Eliza Roest die de hal laat ontploffen, de 20-19, maar ondanks de fraaie tip-in onder de korf is men nog niet gerustgesteld op de overwinning. Bijna 11 minuten zuivere speeltijd is enorm lang. Beide ploegen komen in een fase waar de goals even niet meer willen vallen. Maar wanneer er nog 6:09 op de klok staat en Milou Wierenga vrij staat en schiet is het over en uit (21-19). Tempo weet het niet meer. De 22-19 had al eerder kunnen vallen, want als Mariska Vos doorbreekt en vol op een Alphense heer land en scheidsrechter Voskamp vind het niks, moet er tot 2:45 voor het einde gewacht worden alvorens Groeneweg, met zijn tweede van de avond, de trekker definitief overhaalt.

Met nog een goede 1,5 minuut te gaan wordt door de 9e man weer eens duidelijk gemaakt waar KCC/SO natural op de ranglijst staat. Op precies 1 minuut gaat het gehele KCC-publiek weer "1 minuutje staan van KCC" en galmt er weer door de hal "wij worden kampioen!".

Al met  al weer een lastige tegenstander die 20 minuten lang niet weet te scoren en dat werd ze fataal. KCC/SO natural ontsnapt aan een nederlaag, maar is gelukkig weer op koers. TOP speelt gelijk tegen Avanti en DeetosSnel wint haar wedstrijd, waardoor TOP zakt naar plaats 3 en DeetosSnel de 2e plek overneemt. Volgend weekend is Oranje Wit de volgende tegenstander, waarna het op 11 februari 2017 wellicht een gedenkwaardige avond kan worden in Capelle tegen TOP uit Arnemuiden. De wedstrijd in Dordrecht begint al om 15:30 uur.

Doelputen: Eliza Roest 5x, Mandy Boesbroek en Gertjan Meerkerk ieder 3x, Milou Wierenga, Adriënne van Ofwegen, Stephan Groeneweg en Mariska Vos ieder 2x, Christian Dekkers, Sven Wierenga en Steven Verhoeff ieder 1x

Wedstrijd gemist? Kijk hem hier nog een keertje terug.
Peter van Dieren maakte weer foto's van deze wedstrijd, het team van de week en de huldiging van Oranje-spelers Annick van der Kooij en Timo van Dieren.

Korfbalcompetitie

KCC/CK Kozijnen speelt thuis op zaterdag 26 september 2020 tegen TOP/SolarCompleet 1 om 17:00 uur.

banner FSF (Aangepast)

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties