Het is weer tijd voor een nieuwe voorbeschouwing, waar we vooruitblikken op de wedstrijden van selectie- en breedteteams. En ditmaal in het bijzonder: KCC/SO natural 3, want een paar spelers van het derde waren hadden zichzelf een tijdje niet meer teruggezien in de voorbeschouwing, en in de vorige nabeschouwing wilden ze wegens de uitslag niet genoemd worden. Zij verloren namelijk met 23-20 van KVS/Maritiem 3. De ploeg van Michiel Last staat momenteel op een zesde plaats en speelt aanstaande zaterdag tegen het sterke Sporting Delta 2. In de eerste competitieronde was de ploeg uit Dordrecht veel te sterk voor KCC/SO natural 3 (29-14). Sporting Delta 2 is heer en meester in de Reserve Overgangsklasse en lijkt op weg naar de Hoofdklasse met 6 overwinningen en slechts een nederlaag. Wellicht weet KCC/SO natural 3 weerstand te bieden tegen Sporting Delta, want tegen KVS/Maritiem 3, een team vol oud-eerste spelers, werd 'maar' met 23-20 verloren. Bij een zege op Sporting Delta 2 kan KCC/SO natural 3 afstand nemen van de laatste plaatsen. Gaat dat ze ook lukken?

De overige teams dan. KCC/SO natural F1 is nog altijd op zoek naar de eerste paar punten en gaat op bezoek bij het lastige PKC/SWKGroep F2. KCC/SO natural D3 staat vierde in de poule en speelt morgen tegen Maassluis D2, de nummer 3 uit de poule. Een interessante ontmoeting dus, waarbij het de vraag is of de D3 van Martin van Dieren weerstand weet te bieden tegen Maassluis, dat tot nu al haar wedstrijden gewonnen heeft. KCC/SO natural C3 staat vijfde in de poule en kan bij een zege op buur Nieuwerkerk C3 afstand nemen van de laatste twee plaatsen. KCC/SO natural 9 staat derde in de poule en ontvangt nummer laatst DSO 5 uit Klundert. Kan het negende in het spoor blijven van koploper NIO 5?

KCC/SO natural – Sporting Delta  - Sporthal Schenkel – 20:25 uur
Na de wedstrijd tegen KVS/Maritiem heeft KCC/SO natural nu alle teams in de poule een keer gehad en begint de tweede helft van de zaalcompetitie ‘echt.’ Morgen speelt het, net als in speelronde 1, tegen Sporting Delta, de promovendus uit Dordrecht.

Sporting Delta weet zich tot nu toe uitstekend staande te houden in de Hoofdklasse. Na een slechte start tegen KCC/SO natural (15-30 nederlaag) speelde het in Arnemuiden knap gelijk tegen TOP, en verloor het tegen DeetosSnel. De overige wedstrijden gingen met ruime cijfers gewonnen, en daardoor vinden we Sporting Delta nu terug op de derde plaats.

Hoe zal de rest van het zaalseizoen verlopen voor Sporting Delta? De ploeg uit Dordrecht zal met een schuin oog terugkijken op het vorige avontuur in de Hoofdklasse, waar het net als nu een goede eerste helft draaide, maar door veel blessureleed in de tweede helft degradeerde naar de Overgangsklasse. Nu lijkt alles anders, met een fitte ploeg en 9 punten, 5 punten verwijderd van de gevarenzone. Vorige week versloeg Sporting Delta nog Avanti met 23-28.

Na Pijnacker-uit volgt voor Sporting Delta wederom een lastige wedstrijd tegen KCC/SO natural. Het team van Richard van Vloten en Marc Verberk staat bovenaan met 6 zeges en een (onnodige) nederlaag. Vorige week werd er met liefst 28-10 gewonnen van KVS/Maritiem, al had de score hoger uit kunnen vallen. Met drie punten voorsprong op de nummers 2 en 3 staat KCC/SO natural er goed voor en het kan haar positie nog verbeteren, mits het morgen van Sporting Delta wint. Bij een overwinning kan de voorsprong op de nummer 3 oplopen tot 4 (of misschien wel 5) punten.

Sporting Delta zal daar echter een stokje voor willen steken. Zij zijn uit op revanche na de pijnlijke 15-30 nederlaag tegen KCC/SO natural en zij kunnen bij een overwinning de spanning terugbrengen in de Hoofdklasse. Gaat dat de ploeg ook lukken, of blijkt KCC/SO natural wederom de baas in eigen huis? We gaan het zien!

Kunt u er niet bij zijn? Geen probleem! Ga naar www.youtube.com/c/KorfbalverenigingKCC

 

KCC/SO natural 2 – Nieuwerkerk 2 – Sporthal Schenkel – 18:40 uur
Morgenavond staat er weer een heuse derby op het programma, die altijd garant staat voor veel strijd en spanning. KCC/SO natural 2 ontvangt namelijk Nieuwerkerk 2, de nummer 4 van de Reserve Hoofdklasse B, dat tot nu toe als enige van KCC/SO natural 2 wist te winnen.

Nieuwerkerk 2 is een ploeg die goede resultaten met iets minder goede resultaten afwisselt. Met vier overwinningen en drie nederlagen staat Nieuwerkerk 2 in de middenmoot en het ziet zichzelf eerder tegen degradatie vechten dan in de top 3 komen. Toch is dat nog zeker mogelijk, want het is ‘maar’ vier punten van KCC/SO natural 2 verwijderd, en er zijn nog zeven wedstrijden te gaan.

KCC/SO natural 2 verloor zoals gezegd alleen van Nieuwerkerk en staat met 12 punten bovenaan in de Reserve Hoofdklasse, met een punt afstand op nummer 2 TOP (A). De ploeg van Robin Diepenhorst won vorige week met 26-17 van laagvlieger KVS/Maritiem 2 en kan bij winst op Nieuwerkerk 2 hele goede zaken doen. Maar winnen van Nieuwerkerk 2 blijkt niet zo makkelijk. Van de laatste vijf ontmoetingen wist KCC/SO natural maar een keer te winnen en speelde het een keer gelijk. Nieuwerkerk 2 was in de overige drie wedstrijden te sterk. Wel werden de wedstrijden waarin KCC/SO natural 2 won en gelijkspeelde thuis gespeeld, dus wellicht is dat een voordeel voor de ploeg van Robin Diepenhorst.

Weet KCC/SO natural 2 zich te revancheren op de uitglijder in Nieuwerkerk aan den IJssel, of blijkt Nieuwerkerk 2 wederom te sterk?

KCC/SO natural A1 – Nieuwerkerk A1 – Sporthal Schenkel – 13:30 uur
Na twee nederlagen op rij is KCC/SO natural A1 weer toe aan een overwinning. Vorige week was de ploeg van Sander Jacob en Mariska Vos nog ontzettend dichtbij, maar uiteindelijk werd er in de slotfase nog met 24-25 verloren van nummer 2 Fortuna/Delta Logistiek A1. Een zure nederlaag, maar wel een met perspectief, want de A1 liet bij vlagen uitstekend spel zien tegen Fortuna, dat op weg lijkt naar de kruisfinales.

Nieuwerkerk werd aan het begin van het seizoen ook genoemd als kanshebbers voor de kruisfinales, maar de talentvolle ploeg van Tom v.d. Burgt en Mady Tims moet zich met 3 overwinningen en 4 nederlagen gaan richten op de derde plek. DeetosSnel, PKC/SWKGroep en Fortuna/Delta Logistiek blken allemaal net iets te sterk en tegen TOP/Quoratio A1 werd ook verrassend verloren. Hierdoor vinden we Nieuwerkerk terug op de vierde plek, met drie punten voorsprong op nummer 7 KCC/SO natural A1.

KCC heeft momenteel drie punten uit 7 wedstrijden. Nog niet genoeg voor handhaving, maar de A1 lijkt iedere wedstrijd steeds iets beter te draaien. Wellicht lukt het nu wél tegen Nieuwerkerk A1, want in de uitwedstrijd werd er nog met 24-17 verloren. Bij een overwinning kan KCC/SO natural A1 gelijkkomen met TOP/Quoratio A1, dat morgen niet speelt wegen het Europees Kampioenschap clubteams in Sassenheim. Nieuwerkerk A1 kan bij een overwinning profiteren van het resultaat bij de wedstrijd tussen Fortuna A1 en DeetosSnel A1, twee ploegen die boven Nieuwerkerk staan. Er staat morgen voor zowel KCC/SO natural A1 als Nieuwerkerk A1 wat op het spel, dus het belooft een interessante wedstrijd te worden!

KCC/SO natural B1 – Sporting Delta B1 – Sporthal Schenkel – 10:00 uur
Dennis de Does en Dave Kalkman waren afgelopen week op de Facebookpagina van NLKorfbal te vinden met een prachtig doelpunt en twee snoeiharde blocks. Naast mooie wedstrijdbeelden heeft KCC/SO natural B1 tien punten verzameld, waardoor we de B1 van Wouter Schippers en Remon Brands op een gedeelde derde plaats terugvinden in de B-Aspiranten Hoofdklasse D. Tot nu toe een uitstekend resultaat en een groot verschil met het veldseizoen.

KCC/SO natural B1 heeft nog steeds kans op de play-offs, maar dan mag het zich niet veel puntenverlies meer veroorloven. Morgen spelen de zwart-witten tegen Sporting Delta B1, de nummer 6 uit de poule. In Dordrecht won KCC/SO natural B1 in een doelpuntrijke wedstrijd met 23-24. Weet KCC/SO natural ook in Capelle aan den IJssel te winnen?

KCC/SO natural C1 – Die Haghe C1 – Sporthal Schenkel – 14:50 uur
De C1 van Wilco Knops en Yvar van Hijum is goed aan het nieuwe jaar begonnen met een ruime 16-8 zege op ONDO C1, waardoor het steeg naar de derde plaats in de C-Hoofdklasse-poule. Morgen speelt het tegen Die Haghe C1, de nummer 5 uit de poule.

Die Haghe wist KCC/SO natural C1 in Den Haag nog op een gelijkspel te houden. Verder won het drie keer, speelde het gelijk tegen HKV/Ons Eibernest, en moest het in Fortuna/Delta Logistiek en De Meervogels haar meerdere erkennen. Toch staat de ploeg uit Den Haag er een stuk beter voor dan op het veld, en maakt het zelfs nog kans op de tweede plaats.

Want waar koploper De Meervogels C1 als enige ploeg nog geen wedstrijd verloor, morsten de overige ploegen een hoop punten, waardoor het verschil tussen de nummer 2 en 5 van de poule slechts 2 punten bedraagt. Alles is dus nog mogelijk, maar wil Die Haghe C1 nog kans hebben op de play-offs, dan moet het wel winnen morgen. Datzelfde geldt voor KCC/SO natural C1, dus het belooft een interessante wedstrijd te worden.

KCC/SO natural D1 – Die Haghe D1 – Sporthal Schenkel – 11:00 uur
KCC/SO natural D1 zag haar wedstrijd vorige week afgelast worden en had dus een week extra om zich te kunnen voorbereiden op de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Morgen treft de D1 de nummer 7 uit de poule, Die Haghe D1.

Die Haghe D1 is niet best aan het nieuwe jaar begonnen en verloor met 14-4 van Fortuna/Delta Logistiek D1. Verder won het tot nu toe alleen van Victum/War Child D1 en verloor het de overige wedstrijden. Ook tegen KCC/SO natural D1 was Die Haghe niet bij machte om een of twee punten te pakken. De ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange won in Den Haag met 6-14.

Om zicht te houden op nummers 1 en 2 Fortuna/Delta Logistiek D1 en TOP/Quoratio D1 moet KCC/SO natural D1 ook thuis van Die Haghe D1 zien te winnen. Gaat dat de D1 ook lukken, of weet Die Haghe te verrassen in Sporthal Schenkel?

Korfbalcompetitie

KCC speelt thuis op zaterdag 29 februari 2020 tegen AW/DTV 1 om 20:00 uur in sporthal Schenkel.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties