Het is vrijdag, dus tijd voor een nieuwe voorbeschouwing! We beginnen met KCC/SO natural D1, want zij spelen dit weekend niet. Sterker nog, zij kwamen afgelopen dinsdag 6 december al in actie tegen Groen Geel D1. In Wormer werd met 8-11 van de concurrent te worden. Een prima resultaat voor de ploeg van Steven Verhoeff en Ilona de Lange, dat momenteel tweede staat in de D-junioren Hoofdklasse. Nu lekker achteruit leunen en kijken wat de concurrentie morgen doet. 

Dan nu verder naar de andere teams. KCC/SO natural E2 is op jacht naar de tweede overwinning van het seizoen en speelt morgen tegen Feijenoord E1. KCC/SO natural C2 ontmoet het sterke KOAG C2 al voor de derde keer dit seizoen. De vorige ontmoetingen gingen vrij kansloos verloren. Weet de C2 morgen thuis in Sporthal Schenkel te stunten tegen de ploeg uit Krimpen aan den IJssel? KCC/SO natural A4 speelt als nummer 2 tegen de koploper Vitesse A3 en kan bij winst belangrijke zaken doen. Gaat het ze ook lukken? 

TOP (A) - KCC/SO natural - De Blikken, Arnemuiden - 18:40 
Morgen staan in sporthal De Blikken de twee absolute favorieten van de Hoofdklasse B tegenover elkaar: TOP Arnemuiden en KCC/SO natural. Beide teams kwamen elkaar in het jaar 2016 al vier keer tegen en staan morgen dus voor de vijfde keer tegenover elkaar. Net als in de vorige vier wedstrijden zijn de belangen voor beide teams groot. 

TOP (A) en KCC/SO natural ontmoetten elkaar voor het eerst in de kruisfinales om promotie naar de Korfbal League. Het resultaat is bekend. Na de Capelse zege in de best-of-three in Sporthal Schenkel was TOP (A) in Arnemuiden tweemaal te sterk voor KCC/SO natural, waardoor het doorstroomde naar de Hoofdklassefinale. Daarin was DSC, de voormalige ploeg van KCC-trainers Richard van Vloten en Marc Verberk, een sta in de weg voor de ploeg uit Arnemuiden. Ook in de play-downs was TOP niet meer bij machte om AW.DTV te verslaan. 

Desalniettemin was het voor de Zeeuwen een topseizoen. Als promovendus verraste het vriend en vijand door zover te komen. Het is nu de vraag of TOP ook in haar tweede seizoen kan strijden om een plek in de Korfbal League. De rood witten zijn in ieder geval goed op weg met 3 zeges en 1 gelijkspel. TOP staat momenteel op de tweede plaats met één punt achter KCC/SO natural en één punt voor DeetosSnel.

De balans na vier wedstrijden tussen TOP en KCC: 2 overwinningen voor TOP (tweede en derde kruisfinale), 2 overwinningen voor KCC (1e kruisfinale en Ereklasse wedstrijd). Wie van de twee pakt morgen de overwinning? Pakt TOP morgen de koppositie, of breidt KCC/SO natural haar voorsprong uit? Is DeetosSnel morgen de lachende derde als beide teams gelijkspelen? We gaan het zien. Hopelijk jullie ook: Kom morgen naar Arnemuiden! 

TOP (A) 2 - KCC/SO natural 2 - De Blikken, Arnemuiden - 17:00
Ook TOP 2 en KCC/SO natural 2 spelen morgen om de knikkers. De ploeg van Robin Diepenhorst gaat als nummer 2 op bezoek bij de koploper van de poule, die als enige nog geen wedstrijd heeft verloren. 

Wel eindigde een van de vier wedstrijden die TOP 2 gespeeld heeft in een gelijkspel. Het leed afgelopen zaterdag haar eerste puntverlies na een 20-20 gelijkspel tegen GKV/Enomics. Daardoor is de voorsprong op de nummer 2 van de poule, KCC/SO natural, geslonken tot een punt. 

KCC/SO natural 2 is na de uitglijder tegen Nieuwerkerk alweer drie wedstrijden op rij ongeslagen. Het is daardoor bezig aan een grote klim op de ranglijst en kan bij een overwinning de koppositie overnemen van de ploeg uit Arnemuiden. Gaat dat KCC/SO natural 2 ook lukken? Het speelde immers in de laatste wedstrijd tegen PKC/SWK Groep 2 (20-13 zege) niet erg best. Aan de ploeg van Robin Diepenhorst is het de taak om het niveau tegen Nic./Alfa-college 3 en GKV/Enomics 2 te evenaren in de Blikken. 

TOP Arnemuiden 2 is voor KCC/SO natural 2 een onbekende tegenstander, maar wellicht heeft Robin Diepenhorst nog wat informatie doorgespeeld gekregen van Michiel Last, coach van KCC/SO natural 3. KCC/SO natural 3 en TOP 2 speelden op het veld tegen elkaar en toen eindigde de wedstrijd in een 25-21 overwinning voor TOP. Kan de ploeg uit Arnemuiden ook weerstand bieden tegen het tweede team van KCC, of nemen Diepenhorst en co de koppositie dit weekend over? 

Achilles A1 - KCC/SO natural A1 - Ockenburgh, Den Haag - 15:15 
Wedstrijd van de waarheid voor beide ploegen die in de gevarenzone staan, een ontmoeting tussen de nummers 8 en 7. Zowel Achilles als KCC/SO natural willen zo snel mogelijk uit die gevarenzone en dus zullen beide ploegen morgen op jacht gaan naar de broodnodige punten. 

KCC/SO natural is de nummer 7 in de poule en wist tot nu toe alleen een puntje van TOP/Quoratio A1 af te snoepen. Tegen Nieuwerkerk A1, PKC/SWKGroep A1 en Oranje WIt A1 bood het prima weerstand, maar wist het geen punten te pakken. Wel was het vorige week akelig dichtbij een punt tegen Oranje Wit, de nummer 3 uit de poule, dus dat biedt perspectief voor de A1.

Achilles A1 kon in de afgelopen wedstrijden prima weerstand bieden tegen sterke ploegen, maar het zag steeds in de tweede helft de tegenstanders uitlopen. De ploeg uit Den Haag staat dan ook puntloos onderaan en heeft de punten dan ook hard nodig. Vorige week verloor het van concurrent TOP/Quoratio A1, wat nadelig is voor zowel Achilles als KCC/SO natural. Dus zal er gewonnen moeten worden om TOP en de andere teams bij te blijven. 

Vorige week was KCC A1 dus al erg dicht bij een punt tegen Oranje Wit. Kan de ploeg van Sander Jacob en Mariska Vos morgen haar eerste overwinning behalen of pakt Achilles A1 haar eerste punten? 

PKC/SWKGroep B1 - KCC/SO natural B1 - PKC-Hal, Papendrecht - 13:15 
De B1 van Wouter Schippers en Remon Brands is met drie overwinningen en een nederlaag goed bezig aan het zaalseizoen. Komende twee weken mag het zich meten met de top van de Hoofdklassepoule, met om te beginnen de wedstrijd tegen PKC/SWK Groep B1. 

PKC/SWKGroep B1 is tot op heden ongeslagen en heeft samen met medekoploper DeetosSnel een groot gat geslagen met de concurrentie. Alleen DSC B1 en KCC/SO natural komen met twee punten achterstand nog enigszins in de buurt. De strijd om de koppositie gaat tussen PKC en DeetosSnel, al spelen beide teams pas in 2017 tegen elkaar. PKC B1 is momenteel nog zonder puntenverlies en won tot nu toe vier keer, zij het niet altijd met grote cijfers. Tegen nummer laatst Vitesse B1 boekte het vorige week nog een 11-7 overwinning, terwijl KCC/SO natural met 14-21 on van diezelfde ploeg. 

KCC/SO natural B1 en PKC/SWKGroep B1 kennen elkaar nog van het veldseizoen. Toen was PKC B1 met 12-13 te sterk voor de nummer laatst in de poule. KCC/SO natural B1 is in de zaal echter steeds beter gaan spelen. Vorige wedstrijd won het van Oranje Wit B1, waarvan op het veld nog verloren werd. Is een stunt tegen PKC B1 morgen ook mogelijk?

Achilles C1 - KCC/SO natural C1 - Ockenburg, Den Haag - 13:00 
KCC/SO natural C1 staat in de middenmoot maar wil meedoen met de top in de C-Aspiranten Hoofdklasse C. Het loopt nog niet helemaal lekker bij de ploeg van Yvar van Hijum en Wilco Knops met een overwinning, twee gelijke spelen en een nederlaag. Tijd om daar tegen Achilles C1 verandering in te brengen.

Wederom een bekende ploeg voor de C1, want KCC/SO natural C1 en Achilles C1 stonden op het veld ook al tegenover elkaar. Destijds was KCC/SO natural in Den Haag met 8-14 te sterk. Nu gaat de C1 dus wederom op bezoek in Den Haag. Het is alweer twee weken geleden sinds de C1 een wedstrijd wist te winnen. Lukt het de C1 nu wel om twee punten te pakken? 

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties