Nadat zaterdag de topper in Alphen aan den Rijn gewonnen was van Tempo, stond dinsdag 29 november 2016 alweer het volgende duel op de programmering. In Zoetermeer moest in de Zuid Holland Korfbal Cup afgerekend worden met overgangsklasser De Meervogels. De Meervogels heeft het in de competitie zwaar in de overgangsklasse en had daar nog geen punten gepakt. KCC/SO natural daarentegen speelt een klasse hoger en staat daar fier aan kop.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Baart. KCC/SO natural speelde met de bekende namen en trad met Renate van der Kooij binnen de lijnen voor Mandy Biesbroek. Binnen 12 seconden opende de Meervogels de score en nog geen 10 tellen later stond de 1-1 al op het scorebord. Hierna werden alle registers open getrokken en werd de Meervogels van het kastje naar de muur gestuurd. De dappere vogels konden het ontketende KCC/SO natural niet meer bijhouden en binnen 2,5 minuut stond het al 1-5. De scores bij de Capellenaren volgde elkaar snel op en de Meervogels moest goed bij de les zien te blijven. Bij een stand van 3-10 de eerste time-out aan de kant van de thuisploeg. Inmiddels stonden er al 7 verschillende namen op het scoreformulier bij KCC/SO natural.

Na de time-out scoorde de Meervogels als eerste. Daarna was het weer KCC/SO natural dat de score overnam. Na 11 minuten spelen, stand 4-13. Bij de 5-14 was het Renate van der Kooij die als laatste op het scoreformulier kwam. Nu al hadden alle spelers gescoord. We waren slechts 14 minuten onderweg. KCC/SO natural speelde fraaie aanvallen en scoorde over vele schijven. Inmiddels, 17 minuten na het eerste fluitsignaal, was het 5-17 en kwamen Stephan Groeneweg en Steven Verhoeff in het veld voor Gertjan Meerkerk en Eliza Roest. Ook Groeneweg deed een duit in het zakje. Koud 2 minuten in het veld had hij er al twee in liggen, uit slechts drie pogingen. Met nog 1:52 op de klok was het Renate van der Kooij die de ruststand op 7-25 bracht. Lag KCC/SO natural op koers voor de 50 goals?

Na de pauze, met Chantal Kalkman voor Renate van der Kooij, was het de Meervogels dat als eerste wist te scoren (8-25), maar hierna ging KCC/SO natural door waar het gebleven was: met scoren! Voordat het scorebord de 10 minuten had aangegeven was de 30 bereikt. Met nog 13 minuten te spelen scoorde KCC/SO natural de eerste vrije bal, de 9-34. Doordat niet iedere aanval een doelpunt was, moest de doelstelling aangescherpt worden. Het publiek zat te rekenen waar het zou eindigen. Zeven minuten later was het al weer 10-39 en was het afwachten wanneer de 40e treffer zou vallen en wie de eervolle vermelding kreeg. Met nog 3:47 op de klok was het Meerkerk die de 40e goal maakte voor KCC/SO natural.

In de laatste 3,5 minuut geloofde KCC/SO natural het wel en scoorde de Meervogels nog tweemaal waaardoor het einde kwam bij een 12-40 bekerzege. Wanneer de loting voor de volgende ronde is en wie er dan als tegenstander uit de koker komt is nog eventjes afwachten.

Doelpunten:  
Gertjan Meerkerk 7x, Stephan Groeneweg 6x, Adriënne van Ofwegen 5x, Christian Dekkers, Milou Wierenga en Sven Wierenga ieder 4x, Mariska Vos 3x, Steven Verhoeff, Eliza Roest en Renate van der Kooij ieder 2x en Chantal Kalkman 1x.

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties