Het weekend sluipt weer dichterbij, dus is het tijd voor een nieuwe voorbeschouwing. Aanstaande zaterdag staan er 26 wedstrijden op het programma, waarvan 11 thuis en 15 uit. KCC/SO natural 1, 2, A1, B1 en D1 spelen allemaal uit, terwijl in Capelle aan den IJssel de meeste breedteteams in actie komen.

KCC/SO natural D3 neemt het bijvoorbeeld op tegen WION D1. De D3 van Martin van Dieren versloeg afgelopen zaterdag NIO D1 met 3-4 en wil de goede lijn uiteraard voortzetten tegen de buren uit Rotterdam. WION D1 verloor afgelopen week van Maassluis, dus zij zullen nog wat recht willen zetten.

Zowel KCC/SO natural E1 als KCC/SO natural E2 reizen aanstaande zaterdag af naar Vlaardingen voor een ontmoeting met respectievelijk Twist E1 en Twist E3. De E1 versloeg afgelopen zaterdag in haar tweede wedstrijd Nexus E1, waardoor het momenteel de derde plaats bezet. Twist E1 is de nummer 2 uit de poule en heeft tot nu toe nog niet verloren. Kan KCC/SO natural Twist haar eerste nederlaag toebrengen? De E2 van Maaike Dorsman en Santha van der Marel begon met een ruime nederlaag, maar herstelde zich vorige week enigszins. Toch verloor het met 1-2 van Nexus E2. Weet het tegen Twist E3, eveneens puntloos, punten te pakken? 

KCC/SO natural A2 begon aan met een gelijkspel aan het nieuwe zaalseizoen. Het deelde na een 18-18 eindstand de punten met Oranje Wit A2. Kan er tegen nummer laatst ONDO A1 wel gewonnen worden, of gaat de uitploeg met de punten terug naar Middelburg? En tenslotte KCC/SO natural 5. Zij zijn niet lekker begonnen aan het zaalseizoen en staan puntloos onderaan in de Reserve 3e klasse. Kan daar verandering in gebracht worden tegen ACKC 2? 

Tempo - KCC/SO natural - Limeshallen, Alphen aan den Rijn, 20:05 uur
KCC/SO natural is foutloos begonnen aan de zaalcompetitie. Na de simpele 15-30 zege op Sporting Delta werd vorige week Avanti met moeite opzij gezet (29-26). Met een maximale score gaat KCC/SO natural aan kop in de Hoofdklasse B. Samen met het eveneens ongeslagen Tempo, en laat dat nu toevallig de volgende tegenstander van de Capellenaren zijn.

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen dateert alweer uit het seizoen 2013-2014. In dat seizoen eindigde Tempo zowel op het veld als in de zaal roemloos laatste en zo degradeerde het naar de Overgangsklasse. Daarin wist het in het seizoen erop geen potten te breken: op het veld eindigde het als tweede achter TOP Arnemuiden, in de zaal werd het 'slechts' vierde. Vorig seizoen was alles anders: In de zaal behaalde het de volle buit met 28 punten uit 14 wedstrijden. De terugkeer van onder andere Jelle Steenbeek heeft de ploeg uit Alphen aan den Rijn goed gedaan en zo keerde Tempo na twee seizoenen afwezigheid weer terug in de Hoofdklasse. 

Ook daar begon Tempo uitstekend: In de eerste wedstrijd werd Avanti met 18-23 opzij gezet en vorige week won het met 21-18 van DeetosSnel. Kunnen zij als promovendus verrassen? Wageningen en TOP Arnemuiden bewezen vorig seizoen dat het mogelijk is. Voor de Alphenaren wacht aanstaande zaterdag in ieder geval een echte test, net als voor KCC/SO natural. De eerste echte topper in de Hoofdklasse B is een feit. 

Zoals gezegd won KCC/SO natural de laatste vier ontmoetingen met Tempo, maar daarvoor was de ploeg uit Alphen aan den Rijn een angstgegner voor KCC. Het Tempo van nu is in ieder geval niet meer het Tempo van drie jaar geleden en dus is de ploeg zeker niet te onderschatten. Wie van de twee is aanstaande zaterdag de sterkste in De Limeshallen? We gaan het zien! 

GKV/Enomics 2 - KCC/SO natural 2 - Van Rappardhal, Gorinchem, 16:10 uur
KCC/SO natural 2 herstelde zich vorige week van de 25-20 uitglijder tegen Nieuwerkerk 2 door het Groningse Nic./Alfa-college met 35-12 te verslaan. Zo staat de ploeg van Robin Diepenhorst met vier andere teams derde achter nummers 1 TOP 2 en GKV/Enomics 2. Laatsgenoemde is aanstaande zaterdag de tegenstander. 

GKV/Enomics 2 is volgens sommigen een van de degradatiekandidaten. Niet heel erg gek, want GKV speelde vorig jaar nog in de Reserve Overgangsklasse. Echter lijkt de ploeg uit Gorinchem het tegendeel te bewijzen, want het won tot nu toe tweemaal met ruime cijfers. Eerst werd Nic. 3 met 27-35 verslagen, en vorige week won het met 26-18 van DeetosSnel 2. En zo staat de ploeg uit Gorinchem na twee wedstrijden op de eerste plaats. 

GKV 2 en KCC/SO natural speelden nog nooit tegenover elkaar, maar een ding wat zeker is, is dat de Gorkumse ploeg niet te onderschatten is. Als KCC/SO natural 2 wint, dan stijgt het waarschijnlijk een paar plaatsen en gaat het over GKV 2 heen. Gaat de ploeg van Robin Diepenhorst ook winnen van GKV? 

TOP/Quoratio A1 - KCC/SO natural A1 - De Korf, Sassenheim, 16:45 uur
KCC/SO natural A1 staat na twee wedstrijden in de Hoofdklasse nog puntloos onderaan, maar het heeft nu wel twee sterke tegenstanders achter de rug. Aanstaande zaterdag gaat het op bezoek bij het eveneens nog puntloze TOP/Quoratio A1 uit Sassenheim. Beide ploegen zullen aanstaande zaterdag gaan strijden om de eerste punten. 

TOP/Quoratio heeft het net als KCC moeilijk in de loodzware A-Junioren Hoofdklasse B. In de eerste speelronde ging het met 32-18 hard onderuit tegen PKC/SWKGroep A1, en in de tweede speelronde verloor het met 21-27 van DeetosSnel A1. Voor beide ploegen geldt dat er punten gepakt moeten worden tegen de mindere ploegen. Daarom is deze wedstrijd voor zowel KCC/SO natural als TOP/Quoratio extra belangrijk. 

Vorig jaar zaten beide teams nog bij elkaar in de veldcompetitie. In Sassenheim was TOP te sterk, KCC zegevierde in Capelle aan den IJssel. Beide teams hebben sinds vorig seizoen een aantal mutaties begaan en dus is het koffiedik kijken. Wellicht kennen een aantal spelers elkaar nog van vorig seizoen of eerdere ontmoetingen. Het zal ons in ieder geval benieuwen wie aanstaande zaterdag de sterkste is. 

Vitesse B1 - KCC/SO natural B1 - Bongerdhal, Barendrecht, 15:00 uur
De B1 van Wouter Schippers en Remon Brands begon prima aan de zaalcompetitie, maar liet vorige week een steekje vallen tegen het Eindhovense DSC en verloor met 16-22. Aanstaande zaterdag gaan de zwart-witten op bezoek bij Vitesse, dat na twee wedstrijden de rode lantaarndrager is. 

Vitesse verloor beide wedstrijden met ruime cijfers. De eerste wedstrijd tegen DSC B1 ging met 26-10 verloren en in de tweede wedstrijd verloor de ploeg uit Barendrecht met liefst 12-35 van DeetosSnel B1. Vitesse zal zich ongetwijfeld willen revancheren op de twee ruime nederlagen. 

Gaat dat Vitesse ook lukken? Of is KCC/SO natural niet geschrokken van de nederlaag tegen DSC en wint het na de overwinning op Sporting Delta ook van Vitesse?

De Meervogels C1 - KCC/SO natural C1 - Essesteyn, Voorburg, 10:25 uur
De ploeg van Wilco Knops en Yvar van Hijum is prima bezig aan de zaalcompetitie. Het heeft drie punten uit twee wedstrijden. Vorige week herstelde de C1 zich van het enigszins onverwachte gelijkspel tegen Die Haghe C1 door met liefst 17-5 te winnen van KCR C1. Voor KCC wacht aanstaande zaterdag een tegenstander van ander formaat. 

De Meervogels C1 zette vorige week een prima uitslag neer neer door gelijk te spelen tegen het sterke Fortuna/Delta Logistiek C1. Een week daarvor won de ploeg uit Zoetermeer met 7-16 van KCR C1 en daarmee staat De Meervogels C1 gedeeld eerste, samen met Fortuna, KCC, en Die Haghe. 

De winnaar van de wedstrijd kan goede zaken doen en in ieder geval de verliezer van het duel op achterstand zetten. Maar wie wordt die winnaar? 

Tempo D1 - KCC/SO natural D1 - Limeshallen, Alphen aan den RIjn, 14:00 uur
Net als KCC/SO natural 1 en KCC/SO natural 4 reist de D1 af naar Alphen aan den Rijn voor een ontmoeting met Tempo. KCC/SO natural D1 begon prima aan het zaalseizoen door Die Haghe met 6-14 te verslaan, maar verloor afgelopen zaterdag voor de derde keer van Fortuna/Delta Logistiek. Tempo D1 is minder begonnen aan het zaalseizoen. Het verloor met liefst 15-2 van Fortuna/Delta Logistiek. Gelukkig herstelde Tempo zich afgelopen week en won met 20-10 van KZ/Hiltex. 

Zowel KCC/SO natural D1 als Tempo D1 staan vierde. Wie wint aanstaande zaterdag en sluit aan bij de top 3?

Korfbalcompetitie

Eerstvolgende wedstrijd KCC/CK Kozijnen 1 nog onbekend.

KangoeroeKlup Logo

Korfbal Kids logo

KCCWebshopvierkant

Zoeken

Social media

Follow KCCkorfbal on Twitter

Instagram

Livestream

Partners

algemeen

Advertenties